Look at my Hair (LAMH) Official Thread: update 1.6.0.2 released

1707172737476»

Comments

  • Hi, I have animals with LAMH hair showing in preview but not rendering in iray, what am I doing wrong?

    LAMH not working.jpg
    3042 x 1811 - 1M
  • LAMH seems to be a huge hassle, what is the benefit of it over Dforce hair (which works perfectly fine btw)?

  • Stop the search everyone! I know you're all scrambling to get back to me with a solution but I ended up figuring it out, got the LAMH to work, still a major hassle and time consuming compared to Dforce hair though, what's the LAMH benefit again?

     

    If anyone else is having the same issue as me just message and I'll try help, since that is what forums are for ;)

  • gitika1gitika1 Posts: 531

    I tried doing the Base resolution, too.  Still same problem.  Resolution doesn't match.  

    I am experiencing this issue.  I have loaded the Precious Clydesdale.  Use LAMH to create a preset.  Save the preset.  When I open DS again and try to load the preset, I receive a message:

    The resolutions don't match.

    The preset is for a high resolution figure.

    Please change the resolution then try again.

    I have checked and the clydesdale is at base resolution.  The preset was created and saved with LAMH.  LAMH can't read its own creation.  I started from scratch and receive the same the message.

  • WillowRavenWillowRaven Posts: 2,867

    LAMH seems to be a huge hassle, what is the benefit of it over Dforce hair (which works perfectly fine btw)?

    Personally, I think LAMH looks better, but it can be touchy.

  • AnkiAnki Posts: 15
    edited November 2019

    I'm getting repeated crashes followed by corrupted files everytime I use LAMH.

    I'm working on the hivewirehousecat model, trying to add fur, then a little saddle and character on top riding it. Simple.

    I made the cat and character seperately so as to not get everything corrumpted at ounce, making many backups.

    After adding them together, and setting up the scene, the program freezes for hours, and I have to shut it down manually.

    After that, I can no longer open that file, or any file that has had a "to obj" operation in it. So I'm thinking the object created is what corrupts the file.

    I have to go create a new scene and import the character and a cat that doesn't have the fur object on it yet.

    Is there a way to get LAMH to work "safely" ? Is Hivewire stuff not fully compatible with LAMH ?
    Thanx ahead

     

    Edit : I just read a tip about how an LAMH created object dissapears if you save and close and then reopen the scene. This doesn't seem to happen if you unparent the object before saving. Perhaps this has something to do with the fact that any scene I made that has a LAMH generated object in it can no longer open. I will try unparenting the object this time...

    Post edited by Anki on
  • JOdelJOdel Posts: 4,991

    No, don't parent an LAMH hair group to the figure. Leave it separate in the scene list. It will follow the pose if you repose the figure, but parenting it makes all kinds of difficulties.

  • WillowRavenWillowRaven Posts: 2,867
    JOdel said:

    No, don't parent an LAMH hair group to the figure. Leave it separate in the scene list. It will follow the pose if you repose the figure, but parenting it makes all kinds of difficulties.

    So does grouping them, I found out, lol.

  • JOdelJOdel Posts: 4,991

    By this time I wouldn't even try to parent them both to a Null.

  • Need some help. Can not install LAMH :(

    Just re-installed my system (Windows and all the stuff) from scratch. Now I'm trying to install LAMH, but it is absent in Install Manager. I tried to download LAMH from my product library, but the option "Download and install" via install manager did not work as well.

    I tried to install the downloaded version manually, but it seems not to work properly - just uninstaller was created, but nothing appeared in DAZ (neither LAMH object no panel).

    Does anyone have a clew what I did wrong?

  • Doc AcmeDoc Acme Posts: 416

    Is it showing up in your Plugs list?  If so, then you need to follow the proceedure in the link to register.

  • Doc Acme said:

    Is it showing up in your Plugs list?  If so, then you need to follow the proceedure in the link to register.

    No, no evidence of the plugin inside DAZ Studio :( Neither in plugins list, nor in panels or crate>object). 

  • Doc AcmeDoc Acme Posts: 416

    Try running the LAMHforDAZStudio45Win64bit_1.6.0.2_ds.exe as Administrator & see if that goes to completion.

    This is spooky.  Checked my plug-ins & not seeing LAMH either.  So, Guess I'm going to re-install as well.

  • valzheimervalzheimer Posts: 383
    edited December 2019
    JOdel said:

    No, don't parent an LAMH hair group to the figure. Leave it separate in the scene list. It will follow the pose if you repose the figure, but parenting it makes all kinds of difficulties.

    Parented LAMH also causes crashes in lots of cases of custom LAMH presets I have found, so if some folks are having unexplained crashes this may well be the case.

    LAMH seems to be a huge hassle, what is the benefit of it over Dforce hair (which works perfectly fine btw)?

    LAMH is older than dForce hair, it even precedes Iray integration to Daz. At this point it'd be more the matter of taste and some users are just more acquainted with LAMH having used it longer. One doesn't exclude the other though, you're free to use whichever one appeals to you better, I'll always say yay to more different options :)

     

    Post edited by valzheimer on
  • Doc AcmeDoc Acme Posts: 416

    Reinstalled fine. Didn't have to re-reg though so just had to kick it a bit to wake things up.

  • Roman_K2Roman_K2 Posts: 806
    LAMH is older than dForce hair, it even precedes Iray integration to Daz. At this point it'd be more the matter of taste and some users are just more acquainted with LAMH having used it longer. One doesn't exclude the other though, you're free to use whichever one appeals to you better...

    Interesting. Thanks.

  • frapfrap Posts: 0

    LAMH was on sale, so I bought it, installed via DIM, followed the directions to register... it said to restart Daz to use it.

    I restart Daz and as soon as I try to create a new LAMH Object I get the screen saying I need to register again.

    I've gone through this 4 times, and I'm not going to keep doing the same thing and expecting different results.

    Running on MacOS 10.14.6

    DazStudio version 4.12.0.86 Pro Edition

    LAMH version 1.6

    No LAMH player installed (ever)

    Any hints? And why is there no support information on furrythings.com?

Sign In or Register to comment.