Studio 4.16 Grays Out Options For Translation, Rotation SOLVED!

NovicaNovica Posts: 23,540
edited January 10 in The Commons

[Studio 4.16 Grays Out Options For Translation, Rotation, etc] Yes, the object is selected in the scene. The studio says select something in the scene. How do I fix this? Going in and restarting doesn't fix it. 

Post edited by Novica on

Comments

  • is this with all objects or a specific one? Please post a screen shot.

  • NovicaNovica Posts: 23,540

    It's doing it with all objects in the scene. The item is selected in Scene tab, in Parameters it names the object, showing it is selected, I tried the Universal Tool and the node tool, it just keeps saying What Do I Do? and Select an item in the scene. Everything in Parameters is grayed out. 

  • NovicaNovica Posts: 23,540
    edited January 10

    As one of the examples, rat is selected. All Parameter options are grayed out. Correct tool is being used.

    Screenshot 2022-01-10 141339.jpg
    900 x 211 - 98K
    Post edited by Novica on
  • A screen shot would still help - failing that, the first thing it occurs to me to check is that you have Show Sub Items checked at the bottom of the group list, if not it appears as in my screen shot

    Effect of Show Sub Items.jpg
    1098 x 681 - 86K
  • NovicaNovica Posts: 23,540

    Already did. Was working on it when you posted.

  • NovicaNovica Posts: 23,540

    Wow the forums are doing LOUSY at images- that is a 120dpi 900 wide image shrunk DOWN to 800 in the post. It shouldn't be blurry at ALL!

  • NovicaNovica Posts: 23,540

    Richard Haseltine said:

    A screen shot would still help - failing that, the first thing it occurs to me to check is that you have Show Sub Items checked at the bottom of the group list, if not it appears as in my screen shot

    Never knew what that was, but they are all checked, so that's not the problem. 

  • HylasHylas Posts: 3,639

    You have something written in the search bar, could that be the problem?

  • NovicaNovica Posts: 23,540

    Hylas said:

    You have something written in the search bar, could that be the problem?

    KISSES AND HUGS!!!!!!!  That was it!  

  • HylasHylas Posts: 3,639

    And yes, I only ever upload PNG anymore, the forum software will butcher every JPG.

  • NovicaNovica Posts: 23,540
    edited January 10

    Thanks for trying to help Richard! smiley  I marked it solved.

    Post edited by Novica on
Sign In or Register to comment.