best way to edit BVH motions

assmonkeyassmonkey Posts: 0
edited December 1969 in The Commons

I"m trying to figure out the best way to edit mo-cap animation

I was able to loop walk cyles in MotionBuilder without too much an issue, BUT when I export that walk into BVH and import into Daz (I made it to fit Genesis) the cycle looks nothing liek it does in motion Builder

Is it best to edit the BVH files in Animate?

What about iclone?

Comments

  • jorge dorlandojorge dorlando Posts: 1,108
    edited December 1969

    Try here:
    http://www.ikinema.com/
    http://www.ikinema.com/webanimate/#.UjEEdz-8PX8

    Well ... I did not tested this yet ... I want to test here for a few days ahead ... I think this will be a solution for me ...
    Days ago, the technical support of truebones the Mr.Bones, replied via email, he said:

    "Hi Jorge,

    Yes, Just import your Daz Studio character in FBX format,

    THe Free bvh will drive poser characters as is, but if you want you can use Ikinema Webanimate

    to retarget the motions to a daz genesis character,

    Check out the video.

    Thanks and Cheers"

  • assmonkeyassmonkey Posts: 0
    edited December 1969

    Problem with the Ikinema....you need the internet to do that

    and when I did use it, the little online motion problem is very GPU intense. I have a 16 ram computer...it's a high end gaming computer, maybe 6 months old. And the Ikinema was making my tower freeze up and over work itself.

    Ikinema might seem like a good idea, but unless they make it an offline application, I can't and won't use it

  • jorge dorlandojorge dorlando Posts: 1,108
    edited December 1969

    Huummm, as I said, I did not tested it yet ... But ... That's just so heavy, as you say? It is heavier than the editor Mixamo?
    Anyway, I bought a motherboard with Asrock Z77 chip, which supports 32gigas of ram memories, the seller has sent the card, now buy the missing memories, and also have a Gtx560se.
    Maybe ... If you import only the skeleton ikinema, there is light?

  • assmonkeyassmonkey Posts: 0
    edited December 1969

    Never used Mixamo

    But I still don't have the internet to use the internet source as I please

  • jorge dorlandojorge dorlando Posts: 1,108
    edited December 1969

    Although ... Mixamo allows only edit motions acquired from their store. I wanted to buy the all-access package, but the value of the dollar (U.S. $) is too loud for us Brazilians, so I decided to leave it for now

  • assmonkeyassmonkey Posts: 0
    edited December 1969

    Mixamo's all access is worth it

    You can rig as many character as you want
    you can use their motions for the whole year
    AND you even get to keep all the motions you made through out the year

    The all-access pass was more or less made for game makers or people that use the site a lot

  • jorge dorlandojorge dorlando Posts: 1,108
    edited December 1969

    That's right! In Mixamo, I have uploaded my poser characters in BVH format (upload the character bvh format, will load only the skeleton) and have edited some free Mixamo motions successfully

  • jorge dorlandojorge dorlando Posts: 1,108
    edited December 1969

    I do not know if this could help you ... I do not have both, not
    http://www.daz3d.com/graphmate
    http://www.daz3d.com/keymate

  • assmonkeyassmonkey Posts: 0
    edited December 1969

    I guess...whatever works

    thanks

  • artistb3artistb3 Posts: 117
    edited December 1969
Sign In or Register to comment.