<

Daz 4.14 grrrrrrrr!

jontaylor99jontaylor99 Posts: 197
edited November 19 in Daz Studio Discussion

Can anyone help out here please?

I've now installed 4.14, everything seemed OK for a few hours but now half my menu lists are going missing.

Example :- If I now go to the 'Render Settings' window, no matter what I try my menu will not show anything in the list past 'pixel filter'. I'm getting no Environment settings, no option to turn ground on or off... nothing!

A similar thing is also happening with other menus, like in the surface tab, not all the options I used to use are showing there any longer.

Is there a way to put these menus back to how they used be?

 

Thanks.... 

Post edited by jontaylor99 on

Comments

  • The workflow in 4.14 is slightly different. Environnement and tone mapping are now object you have to add to the scene for them to appear in render settings. In the top menu, click on "Create" and select "New environnement option node" + "New tonemapper option node".

    Hope it's help ;)

  • PadonePadone Posts: 1,681
    edited November 19

    This happened to me too and I solved by pressing the default button in the render settings. Thank you @PixelReaper for the explanation, now I see what those new nodes are for. Is there any official doc about this ?

    Post edited by Padone on
  • Padone said:

    This happened to me too and I solved by pressing the default button in the render settings. Thank you @PixelReaper for the explanation, now I see what those new nodes are for. Is there any official doc about this ?

    No kidding. That is ticking me off. I call it my "oh [email protected]%T" button. What gives

  • The workflow in 4.14 is slightly different. Environnement and tone mapping are now object you have to add to the scene for them to appear in render settings. In the top menu, click on "Create" and select "New environnement option node" + "New tonemapper option node".

    Hope it's help ;)

    Thanks PR, I'm not fully sure what you mean but no doubt it will be come clearer after I get back in and investigate.

    I don't understand why they've changed it to be honest, seems a bit stupid to move things around, it just makes for more searching and clicking instead of it all being in the one place.

     

  • Padone said:

    Is there any official doc about this ?

    don't know :s ... I saw it on this forum https://www.daz3d.com/forums/discussion/449356/daz-studio-pro-4-14-highlights#latest

     

     

  • This is just bloody stupid and very, very annoying!

    I can't even get a simple 'draw ground' on now when I want to do test renders, because of how these menus have been changed.

    I hate this new set up, it needs putting back to how it was.

  • The nodes will be created when you render or use Iray drawstyle. You can also create a scene with the Singletons and use Edit>Preferences>Scene (Daz Studio>Preferences>Scene for Macs) to tell DS to load it when creating a new scene.

  • The nodes will be created when you render or use Iray drawstyle. You can also create a scene with the Singletons and use Edit>Preferences>Scene (Daz Studio>Preferences>Scene for Macs) to tell DS to load it when creating a new scene.

    That's as maybe Richard, but it seems a very slow and complecated method compared to how simple it was before they changed everything.

  • alxalx Posts: 39

    The nodes will be created when you render or use Iray drawstyle. You can also create a scene with the Singletons and use Edit>Preferences>Scene (Daz Studio>Preferences>Scene for Macs) to tell DS to load it when creating a new scene.

    That's as maybe Richard, but it seems a very slow and complecated method compared to how simple it was before they changed everything.

    that's the price we sometimes pay for progress. filament is totally worth it, if you ask me

  • I had to get my old laptop out of mothballs because, as it turns out, the laptop has Open GL 4.1 installed while my desktop PC is only able to go up to Open GL 4.0. This means I will need to fire up the laptop every time I want to do a Filament PBR rendering. So annoying!

Sign In or Register to comment.
pe" content="text/html;charset=utf-8"> 500 Server Error

Error: Server Error

The server encountered an error and could not complete your request.

Please try again in 30 seconds.