Digital Art Zone

 
   
41 of 100
41
Show Us Your Bryce Renders! Part 2
Posted: 22 November 2012 11:01 AM   [ Ignore ]   [ # 601 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  17123
Joined  2003-10-09

She looks as though she has just seen a spider, or maybe a mouse. Great expression.

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Winter Bryce Rendering Challenge        December Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 11:07 AM   [ Ignore ]   [ # 602 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  931
Joined  2003-10-09
TheSavage64 - 21 November 2012 03:17 PM

Finally got around to doing that render I was hinting at last week.

Still working on it, but here is the WIP

I’d buy it ........if it included the box. smile

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 11:21 AM   [ Ignore ]   [ # 603 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  931
Joined  2003-10-09
TheSavage64 - 22 November 2012 10:59 AM

Well it’s taken a few hours just to get the eye lashes right.

I tried opening the document up in the slightly older version of Bryce 7 but it just told me that none of the 100 or so objects were there and I had to sit clicking the OK button for about 5 minutes… as it listed them one at a time.

... Plan B: I mapped the lash pic onto a primitive cube in Poser and exported the cube as an .obj.
Then I imported the cube along with it’s mapped texture and of course it’s then available in the picture library to apply to the lashes.

I don’t know if I dare add the trans map to the hair next… I hear it makes Bryce grind to a halt processing all the transparency.
From a distance it doesn’t look too bad as it is.

Seems an odd problem you’re having with the lashes. I say that because in the past, when I’ve brought a figure into Bryce and needed to fix the trans, I just did it in the material editor. Of course I had to know in advance what texture folder in Poser to load it from but I never had to import it thru other means. Also and I’m a little foggy on this as I’ve not done any figure importing in quite a while but I’m like 99% sure when I send a figure thru the bridge the lashes and hair trans maps come in the way they’re supposed to.

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 11:28 AM   [ Ignore ]   [ # 604 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  17123
Joined  2003-10-09

Dave uses a Mac, and there is a problem with importing jpg images into Bryce on macs, so it needs a work round.

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Winter Bryce Rendering Challenge        December Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 11:34 AM   [ Ignore ]   [ # 605 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2003-10-10
chohole - 22 November 2012 11:28 AM

Dave uses a Mac, and there is a problem with importing jpg images into Bryce on macs, so it needs a work round.

Try using .png instead of jpeg…Then go into Picture editor and re apply or copy ping image to alpha channel,,,,

 Signature 

As Always B3D
..........................
My radio Station…
http://www.pandora.com/?sc=qm81447313#/
.........................
http://www.foleypromagic.com
http://www.michaelhershman.com
http://www.artwanted.com/foleypro
http://foleypro.deviantart.com/
http://home.comcast.net/~foleypro

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 11:46 AM   [ Ignore ]   [ # 606 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  17123
Joined  2003-10-09

Hmm, now that is something I didn’t know, thanks. I always use PNG myself on PC, because of the automatic alpha channel, but didn’t realise it would make a difference on a mac.

Does that stop the images coming into the materials lab with the blue tinge?

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Winter Bryce Rendering Challenge        December Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:12 PM   [ Ignore ]   [ # 607 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2003-10-10

Dan W. was the main Bryce beta tester for Bryce MAC dev many moons…I seem to recall that in beta 6.3 this was a bug introduced and was a work around…

 Signature 

As Always B3D
..........................
My radio Station…
http://www.pandora.com/?sc=qm81447313#/
.........................
http://www.foleypromagic.com
http://www.michaelhershman.com
http://www.artwanted.com/foleypro
http://foleypro.deviantart.com/
http://home.comcast.net/~foleypro

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:15 PM   [ Ignore ]   [ # 608 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2003-10-10
chohole - 22 November 2012 11:46 AM

Hmm, now that is something I didn’t know, thanks. I always use PNG myself on PC, because of the automatic alpha channel, but didn’t realise it would make a difference on a mac.

Does that stop the images coming into the materials lab with the blue tinge?

Depends on the alpha channel bits…

 Signature 

As Always B3D
..........................
My radio Station…
http://www.pandora.com/?sc=qm81447313#/
.........................
http://www.foleypromagic.com
http://www.michaelhershman.com
http://www.artwanted.com/foleypro
http://foleypro.deviantart.com/
http://home.comcast.net/~foleypro

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:22 PM   [ Ignore ]   [ # 609 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  931
Joined  2003-10-09
chohole - 22 November 2012 11:28 AM

Dave uses a Mac, and there is a problem with importing jpg images into Bryce on macs, so it needs a work round.

Ah okay, I was unaware of that Mac issue being a PC user.

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:23 PM   [ Ignore ]   [ # 610 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1779
Joined  2007-12-10
LordHardDriven - 22 November 2012 11:21 AM

Seems an odd problem you’re having with the lashes. I say that because in the past, when I’ve brought a figure into Bryce and needed to fix the trans, I just did it in the material editor. Of course I had to know in advance what texture folder in Poser to load it from but I never had to import it thru other means. Also and I’m a little foggy on this as I’ve not done any figure importing in quite a while but I’m like 99% sure when I send a figure thru the bridge the lashes and hair trans maps come in the way they’re supposed to.

As Chohole rightly says, it’s not so much a problem with eye lashes or even figure imports, but in the newest version of Bryce on the Mac, importing a picture results in it coming in blue and neither generating a correct diffuse channel or a correct alpha channel.

I also don’t use the Daz Bridge because I don’t use Daz Studio. My people are modeled in Poser and saved as .obj files.
Sometimes, because Bryce doesn’t read the .mtl file, you have to then point Bryce towards the textures used in the file.
Sometimes it misses some, when it does that, it’s a bit of a workaround to get them to import.

@ Foleypro: Thanks, I’ll maybe try that, but as far as I remember from past experience (when this bug first appeared on the Mac version), all picture formats manually imported come in blue and therefore don’t have the right contrast to generate solid black for the transparency channel… maybe I missed it last tome though so I’ll revist it. My workaround works well though, any picture already mapped on to an .obj file and imported into the document puts the right picture texture in the library (and it’s not blue), it can then be chosen in the normal way to map on to what ever it was needed for. smile

 Signature 

I’ve got nothing of my own to promote, no models, no tutorials, no website, nothin’, nada, nill, nowt.

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:30 PM   [ Ignore ]   [ # 611 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2003-10-10

Another work around is bringing into your fav Paint program and setting the same background as the same color blue and then resaving….

 Signature 

As Always B3D
..........................
My radio Station…
http://www.pandora.com/?sc=qm81447313#/
.........................
http://www.foleypromagic.com
http://www.michaelhershman.com
http://www.artwanted.com/foleypro
http://foleypro.deviantart.com/
http://home.comcast.net/~foleypro

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:31 PM   [ Ignore ]   [ # 612 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  218
Joined  2003-10-09

Nope - every image file type ( I tried them all, with and without alpha) which was loaded directly into the Mac Pict Editor is corrupted and usually crashes when leaving the editor. As I remember it, this bug was introduced with B7.1 (but don’t quote me LOL).

But what I do is to create a cube) in D|S, add the texture and bridge that over to B7.1. Then I copy (or Merge) the cube to my scene. Reassigning textures works just fine.

Hi Brian! Good to see you around again…

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:36 PM   [ Ignore ]   [ # 613 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3837
Joined  2004-10-01

I hope I got the page numbers right:

@David - Simplon HDRI was a good choice for the lighting test renders (p 36).

Nice scene with the dinghy, good pose. Skin colour looks good to me but a bit matt (p 37).

Skin colour looks amazingly good, she has just oiled herself by the look of specularity. The one lower down is improved (p 39).


@electro-elvis - box render looks nice. The horizon gives the impression as if it were curved and the moody sky looks nice, the light on the mountains is excellent; small birds, great impact. (p 36).


@Roland4 - I like the Eiland im Glas (p 37).

A bit noisy but David gave you some advice, the one lower down looks better (p 39).

The glass - have you set the Refraction to glass? The indication in Bryce is 100 times the real value (p 40).


@TheSavage64 - great render of spheres, I like the second one most. Beetle scene looks good (p 37).

Godzilla - size matters. Cool render (p 39).

The Bryce goodies are really great. Very well done, a pleasure to look at. The lady lower down the page is very fittingly lit. I like the almost monochrome look. I’m not convinced by the face, though the expression is great (p 40).


@mermaid010 - those cubes turned out nice (p 37).


@Jamahoney - Midnight Rendezvous is very well done, great lighting (p 37).


@Rareth - quite good looking clouds in the first image. The cloud in the second doesn’t convince me but the breaking waves look really nice in the small size (p 37).

Nice sunset scene, I’m not too fond of the colours but since it looked different on the laptop ... (p 39)


@chohole - a character head but - as you say - it looks a bit plastic, or like a wax figure (p 39).


@bigh - nice scene. The grass patches at right are at the leg position, which I find a bit unfortunate (p 40).


@foleypro - always a pleasure to be reminded to this render (p 40).

 Signature 

**  [ Stuff by David Brinnen and myself**  [ My DAZ 3D Gallery**  [ My Website**  OPC 4565 **

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:39 PM   [ Ignore ]   [ # 614 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2003-10-10
dan whiteside - 22 November 2012 12:31 PM

Nope - every image file type ( I tried them all, with and without alpha) which was loaded directly into the Mac Pict Editor is corrupted and usually crashes when leaving the editor. As I remember it, this bug was introduced with B7.1 (but don’t quote me LOL).

But what I do is to create a cube) in D|S, add the texture and bridge that over to B7.1. Then I copy (or Merge) the cube to my scene. Reassigning textures works just fine.

Hi Brian! Good to see you around again…

Ahh the master has come out of the wood works…Yeah baby…

 Signature 

As Always B3D
..........................
My radio Station…
http://www.pandora.com/?sc=qm81447313#/
.........................
http://www.foleypromagic.com
http://www.michaelhershman.com
http://www.artwanted.com/foleypro
http://foleypro.deviantart.com/
http://home.comcast.net/~foleypro

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 12:42 PM   [ Ignore ]   [ # 615 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2003-10-10
dan whiteside - 22 November 2012 12:31 PM

Nope - every image file type ( I tried them all, with and without alpha) which was loaded directly into the Mac Pict Editor is corrupted and usually crashes when leaving the editor. As I remember it, this bug was introduced with B7.1 (but don’t quote me LOL).

But what I do is to create a cube) in D|S, add the texture and bridge that over to B7.1. Then I copy (or Merge) the cube to my scene. Reassigning textures works just fine.

Hi Brian! Good to see you around again…

Can you do a small precise tutorial on this…?
Quick and easy baby…!!!!

 Signature 

As Always B3D
..........................
My radio Station…
http://www.pandora.com/?sc=qm81447313#/
.........................
http://www.foleypromagic.com
http://www.michaelhershman.com
http://www.artwanted.com/foleypro
http://foleypro.deviantart.com/
http://home.comcast.net/~foleypro

Profile
 
 
   
41 of 100
41