Digital Art Zone

 
   
17 of 20
17
DAZ Studio 4.5.1.6 is now available
Posted: 19 December 2012 10:27 PM   [ Ignore ]   [ # 241 ]
New Member
Total Posts:  4
Joined  2005-09-06

Yes - something is corrupt.  I think I’ll try to restore my 4.0 and check back in for Daz 5

Profile
 
 
Posted: 19 December 2012 10:47 PM   [ Ignore ]   [ # 242 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10546
Joined  2007-11-06

...one thing I noticed (but didn’t say much about) was all the icons in the app’s UI are mixed up. I have Distant Light icon denoting my Default and any new Cameras I create.  Spotlights are denoted by the Point Light Icon, Distant lights are denoted by the Spotlight Icon.

In the Library tab, the Poser/Daz Studio runtime Icons are also messed up as well:

“Cameras” has the “Hands” icon
“Figures has the “Poses” icon
“Expressions” has the “Lights” icon
“Hair” has the “props” icon
“Hands has an icon that looks like three playing cards
“:Lights” has a Heart icon
“Poses” has the “Hair?” icon
“Props” has the Daz Logo

More of a cosmetic issue, but still means something isn’t quite right.

On another note, was able to solve the Duplicate ID issue by installing updated versions of my Genesis content.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 19 December 2012 11:11 PM   [ Ignore ]   [ # 243 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8381
Joined  2007-11-06
Kyoto Kid - 19 December 2012 10:47 PM

...one thing I noticed (but didn’t say much about) was all the icons in the app’s UI are mixed up. I have Distant Light icon denoting my Default and any new Cameras I create.  Spotlights are denoted by the Point Light Icon, Distant lights are denoted by the Spotlight Icon.

In the Library tab, the Poser/Daz Studio runtime Icons are also messed up as well:

“Cameras” has the “Hands” icon
“Figures has the “Poses” icon
“Expressions” has the “Lights” icon
“Hair” has the “props” icon
“Hands has an icon that looks like three playing cards
“:Lights” has a Heart icon
“Poses” has the “Hair?” icon
“Props” has the Daz Logo

More of a cosmetic issue, but still means something isn’t quite right.

On another note, was able to solve the Duplicate ID issue by installing updated versions of my Genesis content.

Very strange, I’m not seeing this.  What layout and style are you using?

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 08:14 AM   [ Ignore ]   [ # 244 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13433
Joined  2003-10-09
fixmypcmike - 19 December 2012 11:11 PM
Kyoto Kid - 19 December 2012 10:47 PM

...one thing I noticed (but didn’t say much about) was all the icons in the app’s UI are mixed up. I have Distant Light icon denoting my Default and any new Cameras I create.  Spotlights are denoted by the Point Light Icon, Distant lights are denoted by the Spotlight Icon.

In the Library tab, the Poser/Daz Studio runtime Icons are also messed up as well:

“Cameras” has the “Hands” icon
“Figures has the “Poses” icon
“Expressions” has the “Lights” icon
“Hair” has the “props” icon
“Hands has an icon that looks like three playing cards
“:Lights” has a Heart icon
“Poses” has the “Hair?” icon
“Props” has the Daz Logo

More of a cosmetic issue, but still means something isn’t quite right.

On another note, was able to solve the Duplicate ID issue by installing updated versions of my Genesis content.

Very strange, I’m not seeing this.  What layout and style are you using?

And if you are using Darkside, did you manually reinstall the old version or are you using the current version that is installed by the main application?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 03:02 PM   [ Ignore ]   [ # 245 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10546
Joined  2007-11-06

...still using the original version that I installed after installing 4.0.  Currently on Pro4.5.114. Never made the move to .16 because of issues others were having when it was still a beta.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 05:16 PM   [ Ignore ]   [ # 246 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13433
Joined  2003-10-09

So you didn’t use the separate Darkside installer after installing 4.5.0.114?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 05:36 PM   [ Ignore ]   [ # 247 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10546
Joined  2007-11-06

...no because I thought that wouldn’t matter as long as I already had it installed.

So I need to go back and get the updated version then?

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 08:33 PM   [ Ignore ]   [ # 248 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13
Kyoto Kid - 20 December 2012 05:36 PM

...no because I thought that wouldn’t matter as long as I already had it installed.

So I need to go back and get the updated version then?

For Darkside…no…DON’T install the standalone on the more recent versions.  It can mess things up…Darkside is now included in what is installed.  No need for a separate installer.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 08:48 PM   [ Ignore ]   [ # 249 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10546
Joined  2007-11-06

...is (was) it part of the Pro 4.5.114 installer?

If so this makes me wonder if the oddities are because I needed to uninstall the older standalone first.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 09:06 PM   [ Ignore ]   [ # 250 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

Yes, it’s part of the installer…

I didn’t uninstall Darkside, first when I upgraded.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 10:25 PM   [ Ignore ]   [ # 251 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10546
Joined  2007-11-06

...and all your icons are correct?

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 11:03 PM   [ Ignore ]   [ # 252 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

Yeah…

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 20 December 2012 11:41 PM   [ Ignore ]   [ # 253 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10546
Joined  2007-11-06

...maybe I’ll uninstall just the old version of the UI (if there is an uninstaller for it) then do a reinstall of 4.5.114.  It doesn’t really affect performance but still, is a but odd to deal with.

Update: that did the trick.  Have the Darkside UI and all Icons in their correct places.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 24 December 2012 04:51 PM   [ Ignore ]   [ # 254 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10546
Joined  2007-11-06

...OK learned that some of my mapping woes were due to a bugs in .114 that were fixed in the1.6 update.

Reset my 4.5 Pro download.  The one question, do I need to re-download and re-install the Genesis Essentials 1.6 (over 400MB) as well to avoid a possible recurrence of Duplicate ID errors?

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 24 December 2012 08:33 PM   [ Ignore ]   [ # 255 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8381
Joined  2007-11-06
Kyoto Kid - 24 December 2012 04:51 PM

...OK learned that some of my mapping woes were due to a bugs in .114 that were fixed in the1.6 update.

Reset my 4.5 Pro download.  The one question, do I need to re-download and re-install the Genesis Essentials 1.6 (over 400MB) as well to avoid a possible recurrence of Duplicate ID errors?

I wouldn’t think there would be Duplicate ID errors, but there are probably other bug fixes in the content.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
   
17 of 20
17