Digital Art Zone

 
   
11 of 20
11
DAZ Studio 4.5.1.6 is now available
Posted: 16 November 2012 03:27 AM   [ Ignore ]   [ # 151 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5713
Joined  2006-02-20

Did you put it in your cart and check out?
http://www.daz3d.com/shop/software/daz-studio-4/daz-studio-4-pro

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?

Profile
 
 
Posted: 21 November 2012 04:26 PM   [ Ignore ]   [ # 152 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  95
Joined  2012-08-07

Hi,
sorry about my question, i’m a beginner:

my Studio version is   4.5.0.114
i’m dloading update, i’mgoing to install update to 4.5.1.6.

The first message of this thread says:

DAZ 3D Plugins that were available for version 4.5.0.114 were updated but will NOT need to be updated (re-downloaded) since they are compatible with this new version.

If i understand well all plug ins that came with 4.5.0.114 version are compatible with 4.5.1.6 version so no need to update them.
If i would like to update them anyway do i need to uninstall them first or i can run the installer as it works for Studio 4 main application update, the installer is going to perform uninstall by itself?
Thanks a lot!

 Signature 

Dive for me into a Deep Blue Ocean of Breathless Extreme Emotions…
http://www.extremespearfishing-worldtravel.com/

Profile
 
 
Posted: 21 November 2012 04:37 PM   [ Ignore ]   [ # 153 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13928
Joined  2003-10-09

If you install an updated plugin it will ask if you want to uninstall the older version, so you don’t have to do so as a separate action.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 21 November 2012 05:08 PM   [ Ignore ]   [ # 154 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  95
Joined  2012-08-07

Thanks a lot,
so i installed Studio 4 update 4.5.1.6, windows 7 64 bit, everything fine! Just run installer, it will uninstall previous version by itself.
I’m going to update plugin, goz and bridge, just run installer as i did with studio 4 main installation.
What about GenesisStarterEssentials_1.6? I suppose it works the same, just run installer, it will uninstall previuos version by itself.
Sorry about beginner questions, it is not so easy the first time with all this files, this few suggestions, easy liket that, can help beginners as myself
really thanks!

 Signature 

Dive for me into a Deep Blue Ocean of Breathless Extreme Emotions…
http://www.extremespearfishing-worldtravel.com/

Profile
 
 
Posted: 21 November 2012 06:30 PM   [ Ignore ]   [ # 155 ]
New Member
Total Posts:  19
Joined  2010-01-05

I’m not sure which one I have, but can someone tell me if they’ve fixed the FBX import? Every time I tried it would cause the program to crash.  Also, what about the dae format? have they fixed it so you can pose rigged models in a Dae Format? I know previous versions couldn’t do that.

Profile
 
 
Posted: 21 November 2012 08:57 PM   [ Ignore ]   [ # 156 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  210
Joined  0

I’m guessing my search-fu is not up to snuff today, so I’ll pester you fine folks…

Ever since I updated to the latest version (non-beta) the content database thingie has stopped working.  I’ve tried starting it manually, but that hasn’t worked.  Is there something else I need to update, or is there a common fix that others have found that works?

Profile
 
 
Posted: 21 November 2012 09:08 PM   [ Ignore ]   [ # 157 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  822
Joined  2008-09-17
lannabulls - 21 November 2012 05:08 PM

Thanks a lot,
so i installed Studio 4 update 4.5.1.6, windows 7 64 bit, everything fine! Just run installer, it will uninstall previous version by itself.
I’m going to update plugin, goz and bridge, just run installer as i did with studio 4 main installation.
What about GenesisStarterEssentials_1.6? I suppose it works the same, just run installer, it will uninstall previuos version by itself.
Sorry about beginner questions, it is not so easy the first time with all this files, this few suggestions, easy liket that, can help beginners as myself
really thanks!

The Genesis Starter Essentials will overwrite the existing files.

 Signature 

Resistance is futile.  You will be DAZzimilated


Old post count: 5719

Profile
 
 
Posted: 21 November 2012 10:48 PM   [ Ignore ]   [ # 158 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  95
Joined  2012-08-07

Thanks a lot BWSman!

 Signature 

Dive for me into a Deep Blue Ocean of Breathless Extreme Emotions…
http://www.extremespearfishing-worldtravel.com/

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 01:52 AM   [ Ignore ]   [ # 159 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  4
Joined  2009-01-19

I was wondering, is
Daz ever going to get the lip sync in the Tab for this newest 4.5.1.6 version?  I have Macs and cannot use Mimic because there is no Mimic Live for Macs.  I am still using version 3 because there is lip sync in it.

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 06:56 AM   [ Ignore ]   [ # 160 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13928
Joined  2003-10-09
maraich - 21 November 2012 08:57 PM

I’m guessing my search-fu is not up to snuff today, so I’ll pester you fine folks…

Ever since I updated to the latest version (non-beta) the content database thingie has stopped working.  I’ve tried starting it manually, but that hasn’t worked.  Is there something else I need to update, or is there a common fix that others have found that works?

Try stopping the CMS, using the Start menu command if you are on Windows, then uninstall it, then reinstall DS to get the new version.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 22 November 2012 10:55 AM   [ Ignore ]   [ # 161 ]
Member
Rank
Total Posts:  161
Joined  2012-07-20

I’m really glad I found this thread.  I had stopped in to do some research about upgrading to 4.5 from 4 on my 64-bit Win7 desktop, but I’m seeing a lot of nightmares about file system incompatibility, lost old work, installation issues, etc..  I am left with the impression that upgrading the desktop with all my work on it is not yet a good idea, as 4.5 seems unstable and incompatible with deprecated file types.

I have all my content on an external drive, which works very well on either the desktop (with 4) or the laptop (with 4.5).  But I’m still unclear, even after reading this thread, as to whether I risk losing/corrupting old scenes by opening them in 4.5 on the lappy and then saving them, as well as to how difficult an upgrade from 4 to 4.5 on the desktop would be.  So…

Am I better off just leaving 4 on the desktop, and gradually migrating everything to 4.5 on the lappy?  Will 4.5 on the lappy destroy all my old scenes?

In general, I have liked 4.  But this thread does not comfort one regarding 4.5.  For the life of me, I cannot process the pretzel logic behind the file system change.

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 12:18 AM   [ Ignore ]   [ # 162 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5713
Joined  2006-02-20

I am happy to have upgraded to 4.5 ...
As far as I read those with hiccups in their old scenes just had to resave them (maybe with a 45 in the filename) and then they worked.

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 04:42 AM   [ Ignore ]   [ # 163 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  210
Joined  0
Richard Haseltine - 22 November 2012 06:56 AM
maraich - 21 November 2012 08:57 PM

I’m guessing my search-fu is not up to snuff today, so I’ll pester you fine folks…

Ever since I updated to the latest version (non-beta) the content database thingie has stopped working.  I’ve tried starting it manually, but that hasn’t worked.  Is there something else I need to update, or is there a common fix that others have found that works?

Try stopping the CMS, using the Start menu command if you are on Windows, then uninstall it, then reinstall DS to get the new version.


Thanks, Richard, I will give that a go.

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 01:02 PM   [ Ignore ]   [ # 164 ]
Member
Rank
Total Posts:  151
Joined  2008-11-18

I manually move everything where I want it. Uninstalling and reinstalling “The Genesis Starter Essentials ” is going to cause me a slight headache, also, I think I read somewhere that Genesis was changed; somethings have been moved from the shaping tab into the paramerters tab. Is this true?

edit, sorry I should have posted this in the big thread I guess
there are four threads about the new Daz Studio here in the Commons, easy to get lost

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 10:01 AM   [ Ignore ]   [ # 165 ]
New Member
Total Posts:  3
Joined  2005-03-11

Hi,
I’ve just installed the new DAZ Studio 4.5.1.6 version so now I cannot started! It shows me something like this: (see attachment)
Help anyone?

Image Attachments
Untitled-1.jpg
Profile
 
 
   
11 of 20
11