Digital Art Zone

 
   
7 of 72
7
Genesis Meets Poser - Introducing DSON Importer for Poser
Posted: 11 October 2012 03:47 PM   [ Ignore ]   [ # 91 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  75
Joined  2004-11-11

Click on ‘add to cart’ it doesn’t show up.  Click again, you get this message: “The maximum quantity allowed for purchase is 1.”

Is this a known issue?

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:49 PM   [ Ignore ]   [ # 92 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Check here http://www.daz3d.com/shop/dson-all

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:49 PM   [ Ignore ]   [ # 93 ]
Member
Rank
Total Posts:  53
Joined  2011-08-27
Male-M3dia - 11 October 2012 03:37 PM

Be kind… this is my first full render that I’ve posted using Poser. I revisited my first PA product updated to Genesis, Axel M5 with some IDL and found one of those Poser logos to put on it too! It came out a bit dark, so I had to brighten it up in Photoshop. Also figured out how to create a DSON scene subset with Bluebird3D’s “A Bright Loft” (which is DS only) and imported that into Poser as well.

Nice render! I’d like to see somebody try that after running the EZSkin script.
BTW, for the Bright Loft set, did you have to adjust the bump and/or displacement for Poser, or did it look right as it was?

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:49 PM   [ Ignore ]   [ # 94 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  212
Joined  2007-08-27
Demonslayer - 11 October 2012 03:47 PM

Click on ‘add to cart’ it doesn’t show up.  Click again, you get this message: “The maximum quantity allowed for purchase is 1.”

Is this a known issue?

Log out and then back in, it should show up in the cart then. It did for me.

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:50 PM   [ Ignore ]   [ # 95 ]
Member
Rank
Total Posts:  50
Joined  2003-10-09
DAZ_Spooky - 11 October 2012 03:46 PM

If your Poser Runtime is in Program files, which is not writable and not where Microsoft recommends putting data, it won’t work.

If you look at my original post you can see it does not point to Program Files but rather “C:\Graphics\Poser Pro 2012\”

I put almost nothing in Program Files ... ever.

What is the name of the.dll is it trying to load at startup?  I see three in my “addons\dson” directory:

boost_python-vc100-mt-1_50.dll
DzDSONIO.dll
QtCore4.dll

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:50 PM   [ Ignore ]   [ # 96 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15658
Joined  2003-10-09
Demonslayer - 11 October 2012 03:47 PM

Click on ‘add to cart’ it doesn’t show up.  Click again, you get this message: “The maximum quantity allowed for purchase is 1.”

Is this a known issue?

Make sure you are logged in, then add another different item to the cart.  Once the cart shows that there is something in it, remove the item you don’t need.

 Signature 

Chohole’s Space        Neil’Vs Freebies and stuff        L Summer Bryce Rendering Challenge        August Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:50 PM   [ Ignore ]   [ # 97 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  229
Joined  2008-12-31

this is the error it gives me….

:O

Image Attachments
Untitled-1.jpg
 Signature 

ISIKOL AT DEVIANTART

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:50 PM   [ Ignore ]   [ # 98 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1709
Joined  2012-02-07

Greetings,

Demonslayer - 11 October 2012 03:47 PM

Click on ‘add to cart’ it doesn’t show up.  Click again, you get this message: “The maximum quantity allowed for purchase is 1.”

Is this a known issue?

Add something else to your cart, then your cart should show up right.  Then go in and delete from your cart what you added.

— Morgan

p.s.  This is awesome!  Now I’m kicking myself for not picking up Poser 9 when it was on heavy discount a few months ago…

 

 Signature 

Want wishlist discount notifications, better wishlist sorting, or to see ALL current discounts? http://3dwishlist.com/demo

Look at my deviantArt Gallery, give me feedback and feel free to follow!

This Firefox GreaseMonkey/Chrome Extension tweaks the wishlist and the product pages, adding cool new features to both and cleaning up small UI issues.

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:50 PM   [ Ignore ]   [ # 99 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1001
Joined  2007-10-17
timoteo - 11 October 2012 03:41 PM

Just realized ...

This means all of 3DUniverse’s recent offering that were (aggravatingly) Genesis only, will work with Poser, correct?  Yeee-haaa!  Now if I could just get it to work.

Those that are in the 4.5/DSON format will work in Poser without conversion. Those that are Morphs for Genesis will, already, and don’t need conversion.  Those that were done in DS 4.0 will need to be converted, though you can do it yourself. smile

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:51 PM   [ Ignore ]   [ # 100 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  80
Joined  2007-05-14
timoteo - 11 October 2012 03:44 PM
DAZ_KatBriggs - 11 October 2012 03:39 PM

64bit should be just fine.  smile  It is what I have been using for the past 2 weeks for testing and conversion.  Did you install all 3 installers?  (If you answered, sorry….I am trying to keep up here.  LOL)

LOL, no problem ... yes, this thread has entered “Crazy Tier 7” status. wink  But yes, I did ... as I said, I installed the Importer, than Genesis Essent., then Genesis Essent. for Poser.  I see the Python (a.py, a .pyc, a .dll, a .pyd, and two more .dll’s) in the Runtime>Python>addons>dson directory.

As DAZ_Spooky mentioned, writing to the Program Directory in Win 7 can cause issues and may not allow you to “write” to the directory.  Are both Essential installers in this directory or did you install them into a separate directory?

Kat

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:52 PM   [ Ignore ]   [ # 101 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  80
Joined  2007-05-14
Isikol - 11 October 2012 03:50 PM

this is the error it gives me….

:O

Your image is showing a 64 bit Poser and a 32 bit error.  Uninstall the DSON Importer, and make sure you frab the 64 bit installer for it and install that.  smile

Kat

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:54 PM   [ Ignore ]   [ # 102 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  229
Joined  2008-12-31
DAZ_Spooky - 11 October 2012 03:46 PM
timoteo - 11 October 2012 03:35 PM
Isikol - 11 October 2012 03:33 PM

it gives me an error while running the script…its says

....

but im on a 64bit machine with latest sr3 poser pro 2012 and i installed the 64 bit version!!!


what is going on?

Same exact thing here for me and another user.  I’m starting to suspect that perhaps the 64-bit version is not ready for primetime perhaps.

-Tim

If your Poser Runtime is in Program files, which is not writable and not where Microsoft recommends putting data, it won’t work.

every script i ever putted there was working!

i gave it write permissions but still have the problem…

 Signature 

ISIKOL AT DEVIANTART

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:55 PM   [ Ignore ]   [ # 103 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1893
Joined  2005-04-15

So… I guess the next questions that has to be asked are:

How well does Genesis work with hair and cloth rooms? 

 

 Signature 

“And on the subject of bundles, exactly WHY does the M5 Pro Suite have a V5 DRESS and the Troll in it? Exactly what kind of “pro” IS M5?  Apparently one who likes to dress up in drag and go cruising down in the red light district of lower Middle Earth.”

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:55 PM   [ Ignore ]   [ # 104 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  229
Joined  2008-12-31
DAZ_KatBriggs - 11 October 2012 03:52 PM
Isikol - 11 October 2012 03:50 PM

this is the error it gives me….

:O

Your image is showing a 64 bit Poser and a 32 bit error.  Uninstall the DSON Importer, and make sure you frab the 64 bit installer for it and install that.  smile

Kat

come on cat!!!! i already told you i installed the 64bit version!!!!!!!!

is there a way you mixed up the versions????

 Signature 

ISIKOL AT DEVIANTART

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 03:57 PM   [ Ignore ]   [ # 105 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  80
Joined  2007-05-14
timoteo - 11 October 2012 03:50 PM
DAZ_Spooky - 11 October 2012 03:46 PM

If your Poser Runtime is in Program files, which is not writable and not where Microsoft recommends putting data, it won’t work.

If you look at my original post you can see it does not point to Program Files but rather “C:\Graphics\Poser Pro 2012\”

I put almost nothing in Program Files ... ever.

What is the name of the.dll is it trying to load at startup?  I see three in my “addons\dson” directory:

boost_python-vc100-mt-1_50.dll
DzDSONIO.dll
QtCore4.dll

Ok, and….hate to push, but you are sure you don’t have the 32bit DSON Importer installer instead of the 64bit?  You have installed SR3, etc….  I know I am re-asking, but you’d be amazed at how many time we saw that here and with testers.  It does get confusing….. I have done it myself.  smile

Kat

Profile
 
 
   
7 of 72
7