Digital Art Zone

 
   
43 of 72
43
Genesis Meets Poser - Introducing DSON Importer for Poser
Posted: 13 October 2012 10:52 AM   [ Ignore ]   [ # 631 ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2003-10-09
Satira Capriccio - 13 October 2012 10:08 AM

If you cannot change library categories (from Figures to Pose, Expressions, Hair, Props, Light, Camera, etc.), some of us are able to get around the problem by launching the Library outside the Poser application.

Edit / General Preferences / select the Library tab and change Launch Behavior from Embedded to External. 

Then restart Poser.

DAZ is working on a fix.

.

danboi - 13 October 2012 09:59 AM

I’ve gone bog-eyed reading through all these posts for the answer I’m looking for smile I’d be interested to know if there any Poser 9 users here that are able to use the DSON importer without the library totally freezing after the Genesis figure imports with DSON?
Windows 7 using the 32 bit version!

Danny

The work around dosn’t work on poser 9 , so unless myself & other sidegrade at a cost of about $250 to poser pro were stuck until they get a fix

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 10:52 AM   [ Ignore ]   [ # 632 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  384
Joined  2011-05-27
JeanneM - 13 October 2012 09:50 AM
Muon Quark - 13 October 2012 09:37 AM
islandgurl31 - 13 October 2012 09:29 AM

They have been changed since then grin. You will have to reset it to see the DSON and Poser Companion files. Hope this helps a little.

Muon Quark - 13 October 2012 09:27 AM

I reset my V5 Pro Bundle on Sept 29.  Will that have the necessary DSON Files or have they been changed since then? 
Thanks.

Yep it did.  Thanks.  I’ll need to open up a ticket cuz they are still in my downloads from the 29th and I don’t think I can reset them again… 

Thanks!

Try downloading one file first. I had that a few months back when DS4 came with an update while I still had the older one in my available downloads. So I downloaded it and surprisingly… it was the new version. cool smile

Love, Jeanne

Hey Jeanne, long time no see.  I tried that but alas, didn’t show up.  Gabi and Tori are still on version 1.0 so I’ll need to have the bundle reset again.  I wonder if I can do that or if DAZ can do that.  Never run into this situation before.  LOL

Thanks!!

 Signature 

Join date: October 2006   Post count:  5327 as of 11-30-2013
DAZ Studio 4 Pro user, Poser Pro 2012 user, Bryce 7 Pro user, Vue 8 Complete user, Photoshop CS4 user.

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 10:52 AM   [ Ignore ]   [ # 633 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  29
Joined  2006-02-25

I’m on a MAC . I own Poser 9 SR 3.1 . I created a folder inside my Poser Runtime and named it Genesis . In this folder , I have downloaded
GenesisStarterEssentials_1.6_trx and GenesisStarterEssentialsPoserCF_1.1_dpc . I have downloaded DSON_Importer_for_Poser_1.0.0.9_Mac32 too . Everything seems to be perfect but when I try to load Genesis or M5 , nothing appears in my work space . I waited about 5 minutes : nothing . I moved the folder to another place : Documents : same problem . What did I do wrong ? Thank you to help me, I tried to resolve the problem since yesterday ...

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:17 AM   [ Ignore ]   [ # 634 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  384
Joined  2011-05-27

Ok cool, I was able to reset it a second time and now have the DSON compatible files.  Of course, now I have two sets of the V5 Pro Bundle in my downloads but no worries.
Thanks!

 Signature 

Join date: October 2006   Post count:  5327 as of 11-30-2013
DAZ Studio 4 Pro user, Poser Pro 2012 user, Bryce 7 Pro user, Vue 8 Complete user, Photoshop CS4 user.

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:20 AM   [ Ignore ]   [ # 635 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  31
Joined  2003-10-09
seedydeedee - 13 October 2012 10:43 AM
Netherworks - 13 October 2012 10:27 AM

It sounds like it thinks that your main Runtime folder is under Program Files or some other location that is protected by Windows (7, Vista).

You could try and change the “Writable Runtime Folder” under Scripts then DSON Support then Importer Preferences and see if that helps?


Thanks for the advice.  Unfortunately, it’s not worked. :( 

I added the appropriate runtime folder to the Importer preferences but it still displayed the message on trying to load the genesis figures.  I also tried editing the permissions for the folder, and also then running Poser as Administrator - so far no dice. 

Any other suggestions? smile

Cheers,

Deedee

Sorry not sure :(

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:23 AM   [ Ignore ]   [ # 636 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1242
Joined  2004-08-24

So do I understand correctly that if we already have the various updated for DSON items, it’s JUST the Poser Compatible and DSON files we need to download (which we also could create ourselves in the latest version of DS if we follow the directions to do so) and we do NOT need to re-download the Files that say “LEGACY”?

 Signature 

Cheers,
Alisa

**********************************************************************
Post Count - just add 6775 to what it says here smile
**********************************************************************
Coordinator & updater for KCTC Freebies *Remembering France*

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:32 AM   [ Ignore ]   [ # 637 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  521
Joined  2006-07-28

Well, that’s no fun!

greyson5 - 13 October 2012 10:52 AM
Satira Capriccio - 13 October 2012 10:08 AM

If you cannot change library categories (from Figures to Pose, Expressions, Hair, Props, Light, Camera, etc.), some of us are able to get around the problem by launching the Library outside the Poser application.

Edit / General Preferences / select the Library tab and change Launch Behavior from Embedded to External. 

Then restart Poser.

DAZ is working on a fix.

.

danboi - 13 October 2012 09:59 AM

I’ve gone bog-eyed reading through all these posts for the answer I’m looking for smile I’d be interested to know if there any Poser 9 users here that are able to use the DSON importer without the library totally freezing after the Genesis figure imports with DSON?
Windows 7 using the 32 bit version!

Danny

The work around dosn’t work on poser 9 , so unless myself & other sidegrade at a cost of about $250 to poser pro were stuck until they get a fix

 Signature 

Satira Capriccio on deviantART

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:39 AM   [ Ignore ]   [ # 638 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  384
Joined  2011-05-27
Alisa Uh-Lisa - 13 October 2012 11:23 AM

So do I understand correctly that if we already have the various updated for DSON items, it’s JUST the Poser Compatible and DSON files we need to download (which we also could create ourselves in the latest version of DS if we follow the directions to do so) and we do NOT need to re-download the Files that say “LEGACY”?


I would like to know this as well.  That would save alot of time if we didn’t have to download the legacy files.  *crosses fingers*

 Signature 

Join date: October 2006   Post count:  5327 as of 11-30-2013
DAZ Studio 4 Pro user, Poser Pro 2012 user, Bryce 7 Pro user, Vue 8 Complete user, Photoshop CS4 user.

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:52 AM   [ Ignore ]   [ # 639 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  196
Joined  2004-10-09
Muon Quark - 13 October 2012 11:39 AM
Alisa Uh-Lisa - 13 October 2012 11:23 AM

So do I understand correctly that if we already have the various updated for DSON items, it’s JUST the Poser Compatible and DSON files we need to download (which we also could create ourselves in the latest version of DS if we follow the directions to do so) and we do NOT need to re-download the Files that say “LEGACY”?


I would like to know this as well.  That would save alot of time if we didn’t have to download the legacy files.  *crosses fingers*

You do NOT need the legacy files for DS4.5.
They are only needed for DS4.
TD

 Signature 

I reject your Reality and substitute my Vue!
Check my gallery at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:54 AM   [ Ignore ]   [ # 640 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  822
Joined  2008-09-17

The “LEGACY” files are for DS versions previous to 4.5..1.x and are not required for Poser

 Signature 

Resistance is futile.  You will be DAZzimilated


Old post count: 5719

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:56 AM   [ Ignore ]   [ # 641 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  384
Joined  2011-05-27

Thanks THD777 and BSwan!!  That is good news!

 Signature 

Join date: October 2006   Post count:  5327 as of 11-30-2013
DAZ Studio 4 Pro user, Poser Pro 2012 user, Bryce 7 Pro user, Vue 8 Complete user, Photoshop CS4 user.

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 12:01 PM   [ Ignore ]   [ # 642 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  572
Joined  2008-07-18

That’s good news on the Legacy files. smile

So…once I’ve loaded the content, I noticed that I have a bunch of stuff in a Poser runtime and other DS folders outside of that.  Poser only looks at that Runtime. 

Can I move these Genesis files around in the Poser runtime without breaking anything?  In a nutshell, the folders are poorly organized/named and need to be adjusted.  I do this all the time with Poser content (excluding geometries, pmds, textures, etc.) but I’m not sure if I can rename a folder of Genesis content without breaking everything. 

Help!

 Signature 

My Free Stuff | My Big Store at CP | My Smaller Store at Renderosity | Prayer | Me on Twitter | Me on DA

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 12:02 PM   [ Ignore ]   [ # 643 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  892
Joined  2007-01-04

Just out of curiosity, but can Poser users now save in the DSON file format with this or is it just an importer ?

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 12:07 PM   [ Ignore ]   [ # 644 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  907
Joined  2008-11-27
Bejaymac - 13 October 2012 12:02 PM

Just out of curiosity, but can Poser users now save in the DSON file format with this or is it just an importer ?

This tool allows you to use Genesis (and Genesis-Content) inside Poser, you can’t save with it in the DSON file format.

 Signature 

Markus

My store at DAZ: http://www.daz3d.com/sedor

Member of the Bald Wizards Club (BWC).

My facebook artist page: https://www.facebook.com/WatmaScunn

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 12:10 PM   [ Ignore ]   [ # 645 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8422
Joined  2007-11-06
Yannich - 13 October 2012 10:52 AM

I’m on a MAC . I own Poser 9 SR 3.1 . I created a folder inside my Poser Runtime and named it Genesis . In this folder , I have downloaded
GenesisStarterEssentials_1.6_trx and GenesisStarterEssentialsPoserCF_1.1_dpc . I have downloaded DSON_Importer_for_Poser_1.0.0.9_Mac32 too . Everything seems to be perfect but when I try to load Genesis or M5 , nothing appears in my work space . I waited about 5 minutes : nothing . I moved the folder to another place : Documents : same problem . What did I do wrong ? Thank you to help me, I tried to resolve the problem since yesterday ...

Did you install the DSON Importer where you have your other python scripts (main program folder usually, I think?)

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
   
43 of 72
43