Digital Art Zone

 
   
27 of 72
27
Genesis Meets Poser - Introducing DSON Importer for Poser
Posted: 12 October 2012 09:43 AM   [ Ignore ]   [ # 391 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  588
Joined  2006-08-11

Ahh the virtual c++ worked like a charm!!

Ok,, now I need Mavka for genesis hehe :D:D

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:44 AM   [ Ignore ]   [ # 392 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1358
Joined  2004-02-13
PaganArtist - 12 October 2012 09:42 AM

Greetings,

I have a question do I need to have DS installed? I did have DS4 advanced installed at one time but no longer do so I have no base Genesis figure to play with once I install this bad boy, girl…um whatevah LOL!!!

Thanks!

No you don’t have to have DS Installed smile The starter content comes in the Essentials Files that come with the importer smile

 Signature 

Aundrea M Anderson (ann0314) (ARTCollaborations) (ARTCollab)
DAZ3D Community Volunteer Program Manager
DAZ3D PA/Customer Relations Liaison
Co-Owner of ARTCollaborations

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:46 AM   [ Ignore ]   [ # 393 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  91
Joined  2004-05-09

I confirm that DSON works fine in my Poser Pro 2012 SR3.1 64-bit version.

I did a render using genesis.

Image Attachments
wassup_IP.jpg
Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:49 AM   [ Ignore ]   [ # 394 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1358
Joined  2004-02-13
greyson5 - 12 October 2012 09:43 AM

Everything installed OK, I load up genesis, BUT then I cant access any other libraries, pose props etc

I already tried turning off the subdivison, to no effect

am I the only one having this problem

any advice

No there is another person having the same issue though I am not sure on the solution. Maybe DAZ_Spooky can help with this one smile

 Signature 

Aundrea M Anderson (ann0314) (ARTCollaborations) (ARTCollab)
DAZ3D Community Volunteer Program Manager
DAZ3D PA/Customer Relations Liaison
Co-Owner of ARTCollaborations

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:49 AM   [ Ignore ]   [ # 395 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  615
Joined  2007-08-14
DAZ_ann0314 - 12 October 2012 09:31 AM

5) Did you download and install the right installers? You will need to install:

DSON_Importer_for_Poser_1.0.0.9_Win32 - Use this for 64 Bit or 32 Bit Poser 9 or 32 Bit Poser Pro 2012

There is no 64 bit Poser 9.

You might also want to put this in a stickied thread instead of having to repeat it over and over smile

 Signature 

These are not the tutorials you’re looking for. Move along.
My old profile

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:55 AM   [ Ignore ]   [ # 396 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  300
Joined  2005-09-30

I managed to download and install all the files, including the update to Daz Studio 4.5.1.6.  I am on Win 7 64-bit and have Poser Pro 2012 SR 3.  as for the DSON install, I let the installers go to the default locations and have the following DSON folders:

DSON - C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Run Time\Geometries

dson - C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Run Time\Python

DSON - C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Run Time\Python\poserScripts

GenesisStarterEssentials .dsx, .dsa, & .jpg - C:\Users\Owner\My Documents\Daz 3D\Studio\My Library\Run Time\Support

GenesisStarterEssentials .dsx, .dsa, & ,jpg -  C:\Users\Owner\My Documents\Daz 3D\Studio\My Library\Run Time\Support

In Poser Pro 2012, I have the My Library folder mapped.

Genesis loads fine although it seems to take forever (even after the initial load) and this is what I end up with when I apply the Lana texture - did I not do the installation correctly?

Just on the chance the image doesn’t upload, here’s the link:

http://www.emaycreations.net/GenesisLanaPoser.jpg

As you can see, the texture is off and there are some strange white blocks.

 

 

Image Attachments
GenesisLanaPoser.jpg
Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:55 AM   [ Ignore ]   [ # 397 ]
Member
Rank
Total Posts:  105
Joined  2010-12-31
DAZ_Spooky - 12 October 2012 09:37 AM
Isikol - 12 October 2012 09:01 AM
Gregorius - 12 October 2012 08:53 AM

Darn.  It seems I’m the only one who’s still having DLL problems.  As I asked before, should I try uninstalling previous versions of Visual C++ Redistributable?

you are not the only one…i m still having problems in my laptop!!! im not sure if its a daz problem…i think it has something to do with some updates from microsoft…

GoFigure found the answer earlier.

Go Figure - 11 October 2012 04:52 PM

For those that are getting these dll load failed errors, but are sure they installed right, I think you may want to install one or both of the following and report if it fixes it for you for the benefit of all:
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13523

Since the required files are included in DS, I missed this.

There are actually up to 3 dll errors people seam to be getting:
1) DLL load failed: The specified module could not be found.
2) DLL load failed: Macho something but wrong architecture(only on Mac)
3) DLL load failed: %1 is not a valid Win32 application.

If you are getting #1, then almost for certain the dzdsonimporter.pyd file did not make it to the right spot.  Most likely it was installed to the your content runtime as opposed to your actual Poser executable Runtime. 
For me, the correct spot for the dzdsonimporter.pyd file is:
- C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Runtime\Python\addons\dson
So reinstall the Importer to the Runtime that is right next to the PoserPro.exe excutable, for me that is
- C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\

#2 only happens on Mac, install the other version of the importer in regards to 32 vs 64 bit.

#3 is either a corrupted dll(not likely), using an older version of Poser(not likely), or not having the Visual Studio 2010 SP1 runtime (most likely).  Install one or both of the following:
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13523

 

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:56 AM   [ Ignore ]   [ # 398 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  83
Joined  2007-05-14
araneldon - 12 October 2012 09:49 AM
DAZ_ann0314 - 12 October 2012 09:31 AM

5) Did you download and install the right installers? You will need to install:

DSON_Importer_for_Poser_1.0.0.9_Win32 - Use this for 64 Bit or 32 Bit Poser 9 or 32 Bit Poser Pro 2012

There is no 64 bit Poser 9.

You might also want to put this in a stickied thread instead of having to repeat it over and over smile

Just a reminder.  The DSON Importer Documentation will step you through all of this as well.  smile 

Reposting for those who don’t have the link. 

Kat

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:58 AM   [ Ignore ]   [ # 399 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  111
Joined  2003-10-09
foxylady - 12 October 2012 09:19 AM

HELP PLEASE

...
I did not come to the forums yesterday and I am so far behind on what is going on, it is pathetic.  I need to read every post in this thread because there is a lot of great information in here on installing etc.

What I need help on is my cart.  Right now, I have the Genesis Starter Bundle, M5 Starter Bundle and V5 Starter Bundle in my cart.  Will this be enough to get me started with getting everything working in Poser?  Does anyone have any other suggestions?

If I wait and read all the posts, the sale will be over and I will still be reading.

Thank you so much Daz.  This was great news and I really appreciate the effort that made this possible.  This Poser user could not be happier.

......

Will I be okay with these three?  Anyone?

......

 Signature 

A fool and her money are soon .....Hey!  Where’s my purse?

Old Post Count:  1110

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 10:01 AM   [ Ignore ]   [ # 400 ]
New Member
Total Posts:  4
Joined  2007-01-05

Has anyone an idea how to fix the messed up scaling ?

Hate to say it, but with broken single axis scaling and no (direct) access to the moveable joint centers, Genesis is pretty much pointless.

PoserPro 2012 SR3, DSON exporter installed.

V4 vs Genesis.

Shin and thigh = Y-Scale-120%,

Foot and toe = Scale -140%

I’d really like to start working with Genesis, but I need a way to change the default proportions.

As Genesis obviously can change from child to male to female via the animateable joint centers, is there a way to access that functionality manually ?

Image Attachments
Genesis_scaling.jpg
Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 10:02 AM   [ Ignore ]   [ # 401 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  83
Joined  2007-05-14
foxylady - 12 October 2012 09:58 AM
foxylady - 12 October 2012 09:19 AM

HELP PLEASE

...
I did not come to the forums yesterday and I am so far behind on what is going on, it is pathetic.  I need to read every post in this thread because there is a lot of great information in here on installing etc.

What I need help on is my cart.  Right now, I have the Genesis Starter Bundle, M5 Starter Bundle and V5 Starter Bundle in my cart.  Will this be enough to get me started with getting everything working in Poser?  Does anyone have any other suggestions?

If I wait and read all the posts, the sale will be over and I will still be reading.

Thank you so much Daz.  This was great news and I really appreciate the effort that made this possible.  This Poser user could not be happier.

......

Will I be okay with these three?  Anyone?

......

As long as http://www.daz3d.com/shop/dson-importer-for-poser is in your cart as well, then yes, you should be good to go.  That is the most important piece.  The rest is extra and not required.

Kat

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 10:06 AM   [ Ignore ]   [ # 402 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  83
Joined  2007-05-14
Mari-Anne - 12 October 2012 09:55 AM

I managed to download and install all the files, including the update to Daz Studio 4.5.1.6.  I am on Win 7 64-bit and have Poser Pro 2012 SR 3.  as for the DSON install, I let the installers go to the default locations and have the following DSON folders:

DSON - C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Run Time\Geometries

dson - C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Run Time\Python

DSON - C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2012\Run Time\Python\poserScripts

GenesisStarterEssentials .dsx, .dsa, & .jpg - C:\Users\Owner\My Documents\Daz 3D\Studio\My Library\Run Time\Support

GenesisStarterEssentials .dsx, .dsa, & ,jpg -  C:\Users\Owner\My Documents\Daz 3D\Studio\My Library\Run Time\Support

In Poser Pro 2012, I have the My Library folder mapped.

Genesis loads fine although it seems to take forever (even after the initial load) and this is what I end up with when I apply the Lana texture - did I not do the installation correctly?

Just on the chance the image doesn’t upload, here’s the link:

http://www.emaycreations.net/GenesisLanaPoser.jpg

As you can see, the texture is off and there are some strange white blocks.

It looks like the UV Set didn’t change.  Did you make sure to install both Core and PoserCF (companion files)?  It should have a .py file riding next to your material file if you have everything.  This is needed for Poser to use the correct UV set.

Kat

 

 

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 10:07 AM   [ Ignore ]   [ # 403 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  250
Joined  2008-12-31
dtamm - 12 October 2012 09:55 AM

#3 is either a corrupted dll(not likely), using an older version of Poser(not likely), or not having the Visual Studio 2010 SP1 runtime (most likely).  Install one or both of the following:
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13523

im having this problem and i still haven’t find a solution to this…

a)i completely removed poser and reinstalled it with sr3.1
b) i installed both c++ updates
c) i used the correct dson 64bit installer
d) my windows are 64bit and fully updated and checked for missing updates…

im an expert when it comes to pc…but darn, i can’t figure this out…

 Signature 

ISIKOL AT DEVIANTART

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 10:08 AM   [ Ignore ]   [ # 404 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  83
Joined  2007-05-14
Isikol - 12 October 2012 10:07 AM
dtamm - 12 October 2012 09:55 AM

#3 is either a corrupted dll(not likely), using an older version of Poser(not likely), or not having the Visual Studio 2010 SP1 runtime (most likely).  Install one or both of the following:
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13523

im having this problem and i still haven’t find a solution to this…

a)i completely removed poser and reinstalled it with sr3.1
b) i installed both c++ updates
c) i used the correct dson 64bit installer
d) my windows are 64bit and fully updated and checked for missing updates…

im an expert when it comes to pc…but darn, i can’t figure this out…

What version of Poser?  9 or 2012?

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 10:12 AM   [ Ignore ]   [ # 405 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1137
Joined  2007-10-17
greyson5 - 12 October 2012 09:43 AM

Everything installed OK, I load up genesis, BUT then I cant access any other libraries, pose props etc

I already tried turning off the subdivison, to no effect

am I the only one having this problem

any advice

I have been unable to reproduce this. Can I talk you into filing a bug at http:\\bugs.daz3d.com in the DSON Importer for Poser Project. Either I or a member of my team will need more information so we can figure this one out.

Thanks.

Profile
 
 
   
27 of 72
27