Digital Art Zone

 
   
26 of 72
26
Genesis Meets Poser - Introducing DSON Importer for Poser
Posted: 12 October 2012 09:04 AM   [ Ignore ]   [ # 376 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  83
Joined  2007-05-14
Gregorius - 12 October 2012 08:53 AM

Darn.  It seems I’m the only one who’s still having DLL problems.  As I asked before, should I try uninstalling previous versions of Visual C++ Redistributable?

Are you running Poser 2012 or Poser 9?  Poser 2012 is 64bit, and 9 is 32.  DSON Importer installers have both versions and are based on the Poser version, not the OS version.  So, make sure you match.  The same will be for SR3.  Make sure you grabbed the right update for your Poser version, not the OS. 

If you have answered those questions, forgive me. smile  i am playing catchup.  The thread was busy overnight.

Kat

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:19 AM   [ Ignore ]   [ # 377 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  110
Joined  2003-10-09

HELP PLEASE

...
I did not come to the forums yesterday and I am so far behind on what is going on, it is pathetic.  I need to read every post in this thread because there is a lot of great information in here on installing etc.

What I need help on is my cart.  Right now, I have the Genesis Starter Bundle, M5 Starter Bundle and V5 Starter Bundle in my cart.  Will this be enough to get me started with getting everything working in Poser?  Does anyone have any other suggestions?

If I wait and read all the posts, the sale will be over and I will still be reading.

Thank you so much Daz.  This was great news and I really appreciate the effort that made this possible.  This Poser user could not be happier.

 Signature 

A fool and her money are soon .....Hey!  Where’s my purse?

Old Post Count:  1110

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:20 AM   [ Ignore ]   [ # 378 ]
New Member
Total Posts:  15
Joined  2003-10-09

Do you plan n converting the Stephanie 5 Pro bundle in the near future? I would like to get it but need to wait for the update in order to use it. Cheers..Lev

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:20 AM   [ Ignore ]   [ # 379 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  586
Joined  2006-08-11

Ok.. I ma very sorry,.. I stopped reading about page 12 , but waned to ask, I have poser 9 SR3 installed. I Installed all the content into the poser 9 directory, but trough out reading I read it has to have it’s own directory??

Also while opening poser I am getting this error ” ERROR: DLL load failed”

I will aslo mention that my poser is installed on different hard drive than my system .

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:21 AM   [ Ignore ]   [ # 380 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  3
Joined  2003-10-09

And the crowd rejoiced!

Couldn’t be happier to see this.  THANK YOU, DAZ and SM!

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:23 AM   [ Ignore ]   [ # 381 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1171
Joined  2007-10-17
Levanah - 12 October 2012 09:20 AM

Do you plan n converting the Stephanie 5 Pro bundle in the near future? I would like to get it but need to wait for the update in order to use it. Cheers..Lev

Yes. smile

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:24 AM   [ Ignore ]   [ # 382 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  138
Joined  2007-11-26

OK. DSON ALL says http://www.daz3d.com/shop/ethnicity-for-genesis-bundle has the DSON in it. So I re-set my download. And, it’s not there. So, does this mean some of the items will work and some won’t?

 Signature 
Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:26 AM   [ Ignore ]   [ # 383 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1359
Joined  2004-02-13
Gregorius - 12 October 2012 08:53 AM

Darn.  It seems I’m the only one who’s still having DLL problems.  As I asked before, should I try uninstalling previous versions of Visual C++ Redistributable?

Check this post here and see if it resolves your issue:

http://www.daz3d.com/forums/viewthread/9405/P135/#131070

 Signature 

Aundrea M Anderson (ann0314) (ARTCollaborations) (ARTCollab)
DAZ3D Community Volunteer Program Manager
DAZ3D PA/Customer Relations Liaison
Co-Owner of ARTCollaborations

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:31 AM   [ Ignore ]   [ # 384 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1359
Joined  2004-02-13

OK if you are having installation issues, you could try stepping through this:

1) Have you looked through the installation instructions? If no, please go here: http://docs.daz3d.com/doku.php/public/software/dson_importer/poser/userguide/dson_installation_requirements/tutorials/dson_installation/start

2) Are you installing to Poser 9? If yes, be sure to install the 32 bit version even on a 64 Bit machine

3) Are you making sure you install to Poser 9 or Poser Pro 2012? If no, please know the importer will only work on these versions

4) Do you have Service Release 3 installed into Poser? If no, before proceeding you will need to download and install it (Please note SR3 may not be available to everyone in all countries yet, so please check for availability)

5) Did you download and install the right installers? You will need to install:

DSON_Importer_for_Poser_1.0.0.9_Win32 - Use this for 64 Bit or 32 Bit Systems running 32 Bit Poser 9 or 32 Bit Poser Pro 2012
DSON_Importer_for_Poser_1.0.0.9_Win64 - Use this ONLY if you are running 64 Bit Poser Pro 2012
14812_GenesisStarterEssentials_1.6_trx - Install this no matter which Poser or Bit Version you use
14812_GenesisStarterEssentialsPoserCF_1.6_dpc - Also install this no matter which Poser or Bit Version you use

6) Did you install to the application folder? If you use Windows 7 or Vista the content needs to be in a Poser content library outside the program Files/Program Files (x86) folder.

7) Are you getting a DLL error? If so, please see this post: http://www.daz3d.com/forums/viewthread/9405/P390/#132419

If you have ran into something not on this list, let me know and I’ll update it so people know all the variables they can check and if I made a boo boo please let me know as well. smile

 Signature 

Aundrea M Anderson (ann0314) (ARTCollaborations) (ARTCollab)
DAZ3D Community Volunteer Program Manager
DAZ3D PA/Customer Relations Liaison
Co-Owner of ARTCollaborations

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:37 AM   [ Ignore ]   [ # 385 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1171
Joined  2007-10-17
Isikol - 12 October 2012 09:01 AM
Gregorius - 12 October 2012 08:53 AM

Darn.  It seems I’m the only one who’s still having DLL problems.  As I asked before, should I try uninstalling previous versions of Visual C++ Redistributable?

you are not the only one…i m still having problems in my laptop!!! im not sure if its a daz problem…i think it has something to do with some updates from microsoft…

GoFigure found the answer earlier.

Go Figure - 11 October 2012 04:52 PM

For those that are getting these dll load failed errors, but are sure they installed right, I think you may want to install one or both of the following and report if it fixes it for you for the benefit of all:
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13523

Since the required files are included in DS, I missed this.

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:40 AM   [ Ignore ]   [ # 386 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  615
Joined  2010-10-15

Once again, thanks to all who made this possible. Good to see the screaming and yelling and running around in circles has ended.People are free to like of dislike anything.  I myself liked the concept, just couldn’t get a handle on the Daz interface.

Since they were on sale for a reasonable price,  I broke down and bought the M5/V5 professional bundles. Added to the already purchased items, I should be set for a few hours smile. Daz put a lot of work into this project. Hope it finally bears fruit.

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:41 AM   [ Ignore ]   [ # 387 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  29
Joined  2003-10-09

I took off all my clothes and danced naked around my computer and that didn’t help either… dammit!!!

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:42 AM   [ Ignore ]   [ # 388 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  15
Joined  2003-10-09

Greetings,

I have a question do I need to have DS installed? I did have DS4 advanced installed at one time but no longer do so I have no base Genesis figure to play with once I install this bad boy, girl…um whatevah LOL!!!

Thanks!

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:43 AM   [ Ignore ]   [ # 389 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  83
Joined  2007-05-14
Krissy - 12 October 2012 09:20 AM

Ok.. I ma very sorry,.. I stopped reading about page 12 , but waned to ask, I have poser 9 SR3 installed. I Installed all the content into the poser 9 directory, but trough out reading I read it has to have it’s own directory??

Also while opening poser I am getting this error ” ERROR: DLL load failed”

I will aslo mention that my poser is installed on different hard drive than my system .

Make sure you installed the DSON Importer 32bit version, and that you installed it to your Poser installation directory.  You should see:

[your directory]\Smith Micro\Poser 9\Runtime\Python\addons\dson   for example.  The content can go anywhere that is a writable directory.  Usually not a Windows 7+ “Program Files” or “Program Files (x86)  directory, as they have a tendency not to allow writing of certain files.  smile

Kat

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 09:43 AM   [ Ignore ]   [ # 390 ]
Member
Rank
Total Posts:  70
Joined  2003-10-09

Everything installed OK, I load up genesis, BUT then I cant access any other libraries, pose props etc

I already tried turning off the subdivison, to no effect

am I the only one having this problem

any advice

Profile
 
 
   
26 of 72
26