Digital Art Zone

 
   
19 of 72
19
Genesis Meets Poser - Introducing DSON Importer for Poser
Posted: 11 October 2012 09:18 PM   [ Ignore ]   [ # 271 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  407
Joined  2007-07-28
Nester751 - 11 October 2012 09:08 PM
Go Figure - 11 October 2012 04:52 PM

Very cool stuff DAZ

Gregorius - 11 October 2012 04:39 PM

I keep getting this “mainWacros” window when I open PP12 SR3:

An errror occurred importing addon dson :
ERROR: DLL load failed: %1 is not a valid Win32 application.

An errror occurred importing addon dson :
ERROR: DLL load failed: %1 is not a valid Win32 application.

Plus, I’ve installed the Starter content, but there’s nothing new in my library yet.

Any ideas?  I’m looking forward to toying around with Genesis in Poser!

For those that are getting these dll load failed errors, but are sure they installed right, I think you may want to install one or both of the following and report if it fixes it for you for the benefit of all:
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328
- http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13523

Am testing this… seems to load without error after updating. Thank you for the tip. Haven’t yet tried the dson script, bu no error at load on a Win 7 64 bit machine after doing this… Thanks again smile Crosses fingers that the script works.

I just tried this…installing the vcredist_x86.exe fixed both the DSON and Aniblock importer!  Thanks for quoting this here—I missed it trying to read everything else!

 

 Signature 

My You Tube Videos
My Gallery

Each player rolls one die
The player with the highest number goes first
Play continues clock-wise

~Milton Bradley

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:20 PM   [ Ignore ]   [ # 272 ]
Member
Rank
Total Posts:  57
Joined  2003-10-09
WitchStorm - 11 October 2012 09:15 PM
Salem2007 - 11 October 2012 08:37 PM

ok—I’ve done a fresh install of Poser 9, ran the SR3 update, installed both genesis essential files, and the 32bit DSON importer.
I an running windows 7, 64 bit…

I get the dll failed to load (similar to what others are seeing) on the start up of Poser:

An errror occurred importing addon dson :
ERROR: DLL load failed: The specified module could not be found.

and these types of messages when I try to run the Scripts:

Traceback (most recent call last):
  File “H:\Poser 9\Runtime\Python\poserScripts\ScriptsMenu\DSON Support\Importer Preferences….py”, line 2, in <module>
  import dson;
  File “H:\Poser 9\Runtime\Python\addons\dson\__init__.py”, line 3, in <module>
  import dson.dzdsonimporter
ImportError: DLL load failed: The specified module could not be found.


I had the same problem with the Aniblock Importer for Poser, but was not able to resolve it. 
My Poser 9 is not installed in my Program Files…I installed to a seperate location, but installed everything in the same folder (ie H:/Poser 9)

Is everyone having this problem running Windows 7, 64bit?

Ok. I was having the same problem. I have Windows 7, 64 bit. I used the 32 bit for Poser 9.  I have it on an external hard drive. I have the Poser 9 folder. Then there is the Poser 9 Content folder. I put the DSON Importer for Poser in the Poser 9 folder. The others I put in the Poser 9 Content folder. Now it works.

For me I had to create an external Poser runtime for the Daz Studio Content. It wouldn’t run in the shared content folder….

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:21 PM   [ Ignore ]   [ # 273 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  12
Joined  2005-03-13
fixmypcmike - 11 October 2012 08:55 PM
Nath - 11 October 2012 08:50 PM

In the first post it says “Yes, an action to convert files for use in the DSON Importer for Poser has been added to DAZ Studio version 4.5.1.6 “, which sounds great, but when I try to update Studio, I get version 4.5.0.114… is 4.5.1.6 not out yet, or ....?

See if there are more files on the next page, or just “buy” it again here:  http://www.daz3d.com/shop/daz-studio-4-pro

Re-“buying” got me the right version thx! Now off to work and see if it all goes smooth tonight (never will a Friday in the office go so slow smirk )

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:26 PM   [ Ignore ]   [ # 274 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  138
Joined  2007-11-26

Will there be a list somewhere, that let’s us know what items for Genesis, has been redone for Poser?

 Signature 
Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:26 PM   [ Ignore ]   [ # 275 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  613
Joined  2004-12-14

Ok, now that I have this installed, I have the following question:

I unzipped content into a temp folder and I have the following folders:

aniBlocks
Animals
Camera Presets
data
DAZ Studio Tutorials
Light Presets
People
Props
Runtime
Scenes
Shader Presets

As a Poser user, is there any reason for me to keep any folder NOT labeled Runtime?

Materials - can I go ahead and run Netherworks Batch Material against the Pose folder & get material collections?

I’ll have more questions later.

 Signature 

“Facts do not cease to exist because they are ignored” - Aldous Huxley

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:28 PM   [ Ignore ]   [ # 276 ]
New Member
Total Posts:  23
Joined  0

I’m looking forward to seeing how this works out (hopefully Daz won’t have to call the Orkin Man) though after all the disappointments over the last year I’ll take a wait and see position.

One question - forgive me if it’s been asked (my eyes started to blur after the 9th page):

If I open a figure file in Studio and convert it for export would I then be able to open it in Poser?  I ask this since I bought a figure that said it was compatible with poser (of course it wasn’t) and isn’t on the DSON list.

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:31 PM   [ Ignore ]   [ # 277 ]
Member
Rank
Total Posts:  62
Joined  2004-12-26
ssgbryan - 11 October 2012 09:26 PM

Ok, now that I have this installed, I have the following question:

I unzipped content into a temp folder and I have the following folders:

aniBlocks
Animals
Camera Presets
data
DAZ Studio Tutorials
Light Presets
People
Props
Runtime
Scenes
Shader Presets

As a Poser user, is there any reason for me to keep any folder NOT labeled Runtime?

Materials - can I go ahead and run Netherworks Batch Material against the Pose folder & get material collections?

I’ll have more questions later.

The simple answer is yes some of the other folders are essential to it working correctly in Poser.  You’ll find Genesis will not load if you remove the wrong folder, “data” being absolutely essential to be located next to Runtime.

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:37 PM   [ Ignore ]   [ # 278 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1359
Joined  2004-02-13
ketthrove - 11 October 2012 09:31 PM

The simple answer is yes some of the other folders are essential to it working correctly in Poser.  You’ll find Genesis will not load if you remove the wrong folder, “data” being absolutely essential to be located next to Runtime.

What he said…the data folder especially since the genesis morph info is in that folder.  _Removed because I was wrong_ the answer is you need them all….

 Signature 

Aundrea M Anderson (ann0314) (ARTCollaborations) (ARTCollab)
DAZ3D Community Volunteer Program Manager
DAZ3D PA/Customer Relations Liaison
Co-Owner of ARTCollaborations

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:38 PM   [ Ignore ]   [ # 279 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  29
Joined  2003-10-09
ssgbryan - 11 October 2012 09:26 PM

Ok, now that I have this installed, I have the following question:

Materials - can I go ahead and run Netherworks Batch Material against the Pose folder & get material collections?

I’ll have more questions later.

Probably.  I’d copy them to a new folder instead of move them just to be sure.  As long as there aren’t any .duf files it should be okay but I only see those for the actual poses.

Wish I could check for sure.  Still fighting with this install.

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:40 PM   [ Ignore ]   [ # 280 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  217
Joined  2005-04-05

Okay I won’t have most of the rest of my genesis specific content until tomorrow or maybe even later, but here is genesis basic male in Poser.

I used the Angelo skin texture and eye color.

edit to add: That’s an M4 Pose.

Image Attachments
dsongenesisposer.jpg
Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:41 PM   [ Ignore ]   [ # 281 ]
New Member
Total Posts:  10
Joined  2004-11-24

I have installed the plugin in PP2012 SR-3.1 x64, and the Python scripts work without errors, but Genesis and all contents loaded from that runtime leave me with an empty scene. Poser claims the figure has been loaded and the name shows at the top, but I see no figure. I have installed the “Genesis Starter Essential for Poser”, adding it as an external runtime in Poser. I have also installed the DS package. I don’t get any errors when I load Genesis (or anything else from that runtime), but there is nothing on the scene.

I have followed the tutorials by the book, but I suspect this has something to do with *where* I have to install the “starter essential” files. The Poser version was installed at an external runtime, and then linked to Poser. 

I need some help here.

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:43 PM   [ Ignore ]   [ # 282 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  6159
Joined  2005-04-16

No time to go through 19 pages right now.  Sorry…

I got M5 and V5 on a disc from 3D Artist magazine.  Is there something that I need to do to get them updated?  that’s all I got on the disc I think.  I bought the Evolution morphs bundle here, and other things.

Dana

 Signature 

Old post count: 7511

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:49 PM   [ Ignore ]   [ # 283 ]
Administrator
Rank
Total Posts:  176
Joined  2007-11-12
WitchStorm - 11 October 2012 09:26 PM

Will there be a list somewhere, that let’s us know what items for Genesis, has been redone for Poser?

Visit THIS category

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:51 PM   [ Ignore ]   [ # 284 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1359
Joined  2004-02-13
DanaTA - 11 October 2012 09:43 PM

No time to go through 19 pages right now.  Sorry…

I got M5 and V5 on a disc from 3D Artist magazine.  Is there something that I need to do to get them updated?  that’s all I got on the disc I think.  I bought the Evolution morphs bundle here, and other things.

Dana

You may need to send in an support ticket so they can put the pack in your account etc (may have to show proof of purchase of that magazine (though not positive what they will ask for exactly) but I am fairly certain in the past that support has managed it so you could get the updates etc if you contact them.

 Signature 

Aundrea M Anderson (ann0314) (ARTCollaborations) (ARTCollab)
DAZ3D Community Volunteer Program Manager
DAZ3D PA/Customer Relations Liaison
Co-Owner of ARTCollaborations

Profile
 
 
Posted: 11 October 2012 09:54 PM   [ Ignore ]   [ # 285 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  9676
Joined  2007-11-06
WitchStorm - 11 October 2012 09:26 PM

Will there be a list somewhere, that let’s us know what items for Genesis, has been redone for Poser?

http://www.daz3d.com/shop/dson-all

Jay_NOLA’s list of updated Genesis content (see my sig for the link) will be updated to indicate which products are Poser-compatible, but that’ll take a few days.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
   
19 of 72
19