Digital Art Zone

 
     
SOLVED: Duplicate ID’s and morphed Genesis at start up
Posted: 10 October 2012 07:49 AM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  29
Joined  2011-04-29

Ever since I updated to 4.5, most everything I load, stops in the middle of loading to inform me of “duplicate IDs”. Not a big problem, but does mean I have to stay at the desk to click through scenes as they load. Is there anyway to eliminate this (reload 4.5—and if so, will I need to reload all content - yikes!)

which leads me to this: all my PEOPLE in Smart Content, now load morphed to a shape, all the same shape, but never the base shape. Is there a fix for this (reset?) Not sure what I did, but I did something..

Thanks for your help..

Profile
 
 
Posted: 10 October 2012 08:00 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7599
Joined  2009-05-14

Two ways to fix ‚Äúduplicate IDs”

1: update your Genesis content http://www.daz3d.com/forums/viewthread/3885/
2: Grap Richard Fix ‚Äúduplicate ID” script http://www.daz3d.com/forums/viewthread/293/ 4th post down


As for the other part of your issues with loading a morphed Genesis. Look like you saved over the Default Genesis figure. You wll need to Zero all the Morphs, reverting Genesis to the base and save that as Genesis.duf in the same folder as it was installed to.

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 10 October 2012 09:02 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  892
Joined  2007-01-04

Sounds like you either have a badly done freebie morph (no prizes for guessing which one I’m thinking of), or you’ve accidentally modified one or more of the regular morphs which is causing it (them) to load in dialed.

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 10 October 2012 09:11 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  29
Joined  2011-04-29

thanks for the input…my guess is that while trying to learn morphs via Hexagon, I have ove written the original…and thanks too for the ID fix

Profile
 
 
Posted: 10 October 2012 09:14 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7599
Joined  2009-05-14
Bejaymac - 10 October 2012 09:02 AM

Sounds like you either have a badly done freebie morph (no prizes for guessing which one I’m thinking of),

well I won’t guess then…gees no prizes. smile

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile