Digital Art Zone

 
     
Exporting FBX from DAZ Studio 4 to Maya 2011 x64 ??
Posted: 09 October 2012 02:27 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2007-03-02

Hi guys,

I have created a character from Genesis on DS4 and I would like to export it (mesh + skeleton) in maya 2011 .... I export it with DS4 and when I import it from maya , nothing happens ... I have nothing on my maya scene ... I tried several way to import it ... but nothing ...

Is there anything I am doing wrong ? Can anyone help me please ?

Profile
 
 
Posted: 09 October 2012 02:43 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  863
Joined  2005-11-06

Why do you need the skeleton in maya, you can just set it up in DS and export as an .obj

 Signature 

Regards, Michael

“Documentation? Who needs documentation, just open it and learn!”

My DeviantArt Gallery

My DAZ Gallery

Profile
 
 
Posted: 09 October 2012 02:46 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2007-03-02

hmm…. I dont really get the point to export the skeleton as an OBJ when I can export the character and the skeleton rigged and skinned with the weigh map from DS to maya ....

I figured out how to do it ....

I have to check these options when exporting in FBX from DS4 and everything works fine smile

http://www.daz3d.com/index.php?&ACT=50&fid=4&aid=6624_W980Xgpm83nrLUh7GPqE&board_id=1

Profile
 
 
Posted: 09 October 2012 02:56 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  863
Joined  2005-11-06

My point was to export the scene as an obj and not just the skeleton. As a maya user in the past i was just wondering why you would need to export with skeleton in the first place. Keep in mind that DAZ mesh addons are not sanctioned for use in most other apps especially games (without a license)

 Signature 

Regards, Michael

“Documentation? Who needs documentation, just open it and learn!”

My DeviantArt Gallery

My DAZ Gallery

Profile
 
 
Posted: 15 October 2012 08:30 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2008-10-23

If you plan to apply a control rig to the figure then you should also check “Merge clothing to figure skeleton”. But you won’t be able to use any animation from Daz if you apply a control rig.

ANd if you purchased the character from Daz, then you can export it into any app you want to.

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 10:30 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  23
Joined  2003-10-09

I’ve been trying to export dynamic clothes along with animated V4 to Maya with limited results. V4 okay, dynamic skirt appears to animate but doesn’t stay with V4 just kinda shoots of here and there.
If I use a normal dress with handles to control the movement, I get the animation of the handles (swing Left) but the dress is static, although I can get the the blend shapes in Maya but I much prefer animating in DAZ for this than Maya.

Any help would be gratefully received. gav

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 12:26 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

“ANd if you purchased the character from Daz, then you can export it into any app you want to.”  Soulbender88

That is questionable because you aren’t actually buying the character, you are paying to use it, but it isn’t yours.

“I’ve been trying to export dynamic clothes along with animated V4 to Maya with limited results. V4 okay, dynamic skirt appears to animate but doesn’t stay with V4 just kinda shoots of here and there.”

Does the same thing in carrara, been gripping about it going on 2 years, still no fix. And carrara is supposedly studio compatible.  So it isn’t a maya issue. Yes, even the sacred DUF has the same issue.

In carrara if the dress is set up right you can “track” the legs with the dress. It’s not dynamic but moves with the figure while animating.

I’d say try collada but it’s been my experience it works no better then FBX or DUF going to carrara.

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 02:18 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7652
Joined  2009-07-13

you can export Daz content into any app you wish for 2D rendering,
ie pictures and video
just not redistribution of mesh and textures etc allowed

my iClone settings

Image Attachments
Untitled_3.jpg
 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile