Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
Where to put this stuff?
Posted: 07 October 2012 09:33 AM   [ Ignore ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-20

Hi
I am having a problem finding where to put folders that came with an item i purchased from DS. The thing came as a zip, which my mac deals with pretty well. The problem comes when i open the contents and find a folder i was not expecting, see screen shot, i have no idea where to put the props folder, do i place the folder complete somewhere or do i have to insert its sub folders into locations, if so where?
Sorry for all the shots but i thought it best to give as much info as possible.
Any advice please

Image Attachments
Screen_Shot_2012-10-07_at_16.29_.25_.pngScreen_Shot_2012-10-07_at_16.29_.41_.pngScreen_Shot_2012-10-07_at_16.29_.52_.pngScreen_Shot_2012-10-07_at_16.30_.56_.png
Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 09:37 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6946
Joined  2005-08-15



It is one of the older type installers/ZIPs, and it has a Content folder.  Just take the contents of the Content folder, and merge them into your My Library folder.  My Library is the new name (DS4) for Content.

Make sure that you can merge on your Mac, and not overwrite the folder which are already there.

EDIT:

You should have Props, Readme’s and Runtime in your My Library folder.

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 10:08 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-20

Hi Jimmy. Okay thank you but there is a problem that maybe i have not explained properly. In other items that come as zips i do the following. Open the content and then place all the subfolders in the runtime into the appropriate folders in my runtime. No problem with that at all. However as you will see there are three folders within the content folder.
I have ignored the folder named Props, and gone ahead and installed everything else. I get nothing when i try to open the item in studio, though it shows in the scene tab.
I tried to install the folder named Props in the props folder of the runtime, again, with no results. My question is does this folder have to be installed and if so, where?
Thanks

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 10:30 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-20

Hi again
I have found the reason i could not see the thing. The screen shot shows that the actual item is not on the grid at all, even though the handles, not sure what they are called for moving it are centred as normal. The character in the shot is at dead centre, any way to rectify this do you think? seems a bit odd that this should be the way it is set up

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 10:31 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-20

sorry forgot screen shots

Image Attachments
Screen_Shot_2012-10-07_at_17.26_.59_.pngScreen_Shot_2012-10-07_at_17.27_.31_.png
Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 10:33 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-20

Here i go answering my own questions. As this is part of the Dream House collection i suppose it has a set location within the overall set for the whole Dream House.?

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 12:47 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15289
Joined  2003-10-09

The props, ReadMe’s and Runtime folders should go in your My Library folder (or whatever you use). The props folder will hold native material settings, the Runtime\Libraries\Character\ folder will hold the folder with the fil;es for loading the item initially.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 01:08 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

As to where it is loading….(sort of ‘off screen’)...I believe it is loading correctly, in relation to the rest of the pieces of the set, which was you guess.

There’s a thread on the old forums all about the Dream Home and, with all the pieces, it’s more like a mansion than a ‘home’.  It’s a massive set.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 02:43 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1791
Joined  2012-09-16

I am going to use this thread, because I have a similiar problem.
I have been on a download and shopping spree and all the items asked for different installation options.
Now my contentlibrary is one big mess, with hair, clothing and what more in all different places.
Hair and clothing appear inside the figures folder, to name just one…
Can I just move around with folders on my pc and the programm will still be able to know where it’s gone?
Or does it need an installer for that?

EDIT
To make it more complicated I have 2 Daz maps.
One is located on my C: and the other in my documents.
I remember one installation specifically said that I needed to put the files into the C: studio map, or it wouldn’t function proper (I believe it was M4 content, not sure).
When I did that, I was unable to find the files in Daz so I took the freedom to move it into my Daz user documents folder anyway and now it shows up…

EDIT EDIT
Aaand I found a third folder >>
It’s located under program files…
Now I am really lost XX

————————
I looked at it’s content and there is this version logic it seems:
Genesis and M5 content is placed in users/myname/documents/DAZ
M4 content is in C:Daz3D
M3 content I find in: C:Programfiles/Daz3D

That’s how it was installed automatically, is this ok?

 

Image Attachments
i-have-no-idea-what-im-doing-dog.jpg
 Signature 

You’re welcome to visit my GALLERY
Need a review or looking for tips? Pay a visit HERE

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 03:17 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15289
Joined  2003-10-09

Michael 4 says it needs to go in the Poser application folder (which isn’t true for recent versions of Poser) if you select Poser as the target application, but for DAZ Studio it’s fine in the My Library folder (or whatever you picked as your content directory).

Clothes and Hair in the figure library is right - the libraries reflect how the item works, not what sort of thing it is - most clothing, and much long hair, is a figure. You can move stuff within and between the library folders, but it is easy to break things so proceed with caution.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 03:22 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1791
Joined  2012-09-16

AH, thanks!
This clears it up…I was panicking there for a bit.

 Signature 

You’re welcome to visit my GALLERY
Need a review or looking for tips? Pay a visit HERE

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 03:30 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1791
Joined  2012-09-16

Hmm, I found this:
http://poseranddaz.altervista.org/daz1.html

Any thoughts?

 Signature 

You’re welcome to visit my GALLERY
Need a review or looking for tips? Pay a visit HERE

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 04:01 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22
schrijfmijeens - 07 October 2012 03:30 PM

Hmm, I found this:
http://poseranddaz.altervista.org/daz1.html

Any thoughts?

That Tutorial is for DS3 but will work mostly. In DS4 and DS4.5 The content is in My Documents but not Content the new name of the Folder is My Library. Other than That it should work.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 04:14 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1791
Joined  2012-09-16

Ok then I’ll use that to clean things up.
I decided to uninstall everything and put things into the right place now I know where they belong!

Cheers ^^

 Signature 

You’re welcome to visit my GALLERY
Need a review or looking for tips? Pay a visit HERE

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 04:17 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2655
Joined  2003-12-06
schrijfmijeens - 07 October 2012 02:43 PM

I have been on a download and shopping spree and all the items asked for different installation options.

Sounds like you were just accepting the default installation locations for each installer. Very definitely not recommended — the “default” has been in at least three different places over the lifetime of DAZ|Studio, and many of the older installers don’t know how to automatically give you the option of choosing the current “default”, which is where you want to put things if you’ve only recently started with D|S4.5. Follow the tutorials linked upthread and always remember to use the “customise” option, and remember the proper default location. Once you’ve done it a few times, the installers should remember where you want to put things, but always check — every now and then one of them gets all confused.

 Signature 

Gone to Vegas to play poker. Back when I run out of clothes.—Your Muse.

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 04:24 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1791
Joined  2012-09-16

You mean this one: http://www.daz3d.com/forums/viewthread/320/  ?
I have been flooded by too many info’s all over the internet ><
I shall use that thread as a start then.

 Signature 

You’re welcome to visit my GALLERY
Need a review or looking for tips? Pay a visit HERE

Profile
 
 
   
1 of 2
1