Digital Art Zone

 
   
36 of 100
36
Why Is My Pie Crust Still Frozen Complaint Thread
Posted: 14 October 2012 01:32 AM   [ Ignore ]   [ # 526 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2114
Joined  2008-01-02
Spyro - 14 October 2012 01:28 AM
Rezca - 14 October 2012 01:04 AM
ps1borg - 14 October 2012 01:00 AM

Exciting smile

It is… Though I’m not sure how much use I’ll get out of it.  (Is thinking about how much dust most of the stuff in C4D and Vue have been gathering)
*sigh* I’m really letting their potential just… Flop D=

Ah well ^_^
Regardless, I have been making some progress. That hallway you downloaded was my first real achievement in modeling XD
Would be neat to see someone use it in a render someday <3

Did you make that hall model Rezca?

From scratch, yes.

The bubbles in the “Test tubes” were simple particle emitters XD
The door 100% with splines =3

 Signature 

Former owner of 9,600+ posts.
* * *
404 Raptor not Found. Additionally, an error has occured while trying to display this error message. Please contact your dromaeosaur provider and reboot your raptor.
My gallery~  http://www.daz3d.com/gallery/users/5858

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 01:44 AM   [ Ignore ]   [ # 527 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4899
Joined  2009-02-26

Well Done! Thumbs up dude!! Looks really cool… Be careful Lucas Arts might just steal you away from us to make locations/environments for games. tongue laugh

Very cool, you must be pretty proud! cheese

 Signature 

- SpyroRue’s Deviant Art -

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 01:49 AM   [ Ignore ]   [ # 528 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2114
Joined  2008-01-02

“The coupon is valid until March 31, 2013.”
Okaies I should be able to get LW before then smile
Finally, Dregon shall be mine!  XD

And maybe I can finally make use of Swidhelm’s dragons since he seems so keen on locking out anyone who doesn’t use Poser!  DX
(Next on the list is getting those subdragon poses converted from a D|S-only format to something IPP can read.)

Spyro - 14 October 2012 01:44 AM

Well Done! Thumbs up dude!! Looks really cool… Be careful Lucas Arts might just steal you away from us to make locations/environments for games. tongue laugh

Very cool, you must be pretty proud! cheese

Yeah right smile

But yesh I was very proud what I did get done smile
(If you wanna use it in a render go ahead XD I’d really love to see that raspberry )
But yeah… I need to get textures onto it before it can be of much use D=
.
.
.
Cat Hair all over my laptop >_>
.
Hmm….
.
Rezca - Cinema 4D
ps1borg - Lightwave + D|S
Spyro - 3DSMax + D|S
.
Prop and morph making team?  smile
I can make morphs with IPP in CInema4D that I’ve gotten to work in D|S before. But I’m having trouble figuring out how to get it right… It asks if I want to make an INJ/REM at times, or if I want to save it to a new CR2… How do people go about making and destributing freebie morphs and stuff?  D=

 Signature 

Former owner of 9,600+ posts.
* * *
404 Raptor not Found. Additionally, an error has occured while trying to display this error message. Please contact your dromaeosaur provider and reboot your raptor.
My gallery~  http://www.daz3d.com/gallery/users/5858

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 02:39 AM   [ Ignore ]   [ # 529 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4899
Joined  2009-02-26

LOL well between the 3 of us, 4 including Jaderail (DS + Poser? and Smart propping and exporting.) We’d make one hell of a multi compatible props lol!

Morphs I make only in hexagon then send back to daz. Daz refuses to recognize morphs from 3ds Max, cos it always assumes it’s another OBJ.

SHARECG! You need to make props PP2 files, which creates all files required for it to work on another PC. I can find the link to the PP2 exporter file for daz if you want it. Texture and surfacing must be complete before export to PP2 and all files must be set up in an open runtime for people… Not a runtime set up on say for example “My desktop>Daz>DazRuntime. Needs to be the correct folder structure.

ShareCG is very user friendly with uploading… As long as IO errors don’t persist as you’re uploading.

I only know bout Daz to PP2. Not Cinema 4d..

 Signature 

- SpyroRue’s Deviant Art -

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 03:05 AM   [ Ignore ]   [ # 530 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2114
Joined  2008-01-02
Spyro - 14 October 2012 02:39 AM

LOL well between the 3 of us, 4 including Jaderail (DS + Poser? and Smart propping and exporting.) We’d make one hell of a multi compatible props lol!

Morphs I make only in hexagon then send back to daz. Daz refuses to recognize morphs from 3ds Max, cos it always assumes it’s another OBJ.

SHARECG! You need to make props PP2 files, which creates all files required for it to work on another PC. I can find the link to the PP2 exporter file for daz if you want it. Texture and surfacing must be complete before export to PP2 and all files must be set up in an open runtime for people… Not a runtime set up on say for example “My desktop>Daz>DazRuntime. Needs to be the correct folder structure.

ShareCG is very user friendly with uploading… As long as IO errors don’t persist as you’re uploading.

I only know bout Daz to PP2. Not Cinema 4d..

I’m somewhat familiar with how the runtimes should be set up.
Though what I meant about making morphs in Cinema4D goes something like this (And pardon the example)
-Take the poser figure, and remove the IPP tag from it (Keeping it on while modifying the mesh sometimes crashes IPP).
-Modify at will
-Put the tag back on and go into the Actions tab and make a new morph
-(In this case I already had a morph saved as an OBJ and just loaded that in, because I don’t know how to KEEP the morphs I make)
-Follow the rest of the stuff, define its name, if its a master thingie or not, etc
And so on…

I did make one morph for a freebie model someone made (The Tetradactylus over at DA and ShareCG) and he was able to load and use it in D|S so the morphs IPP makes do work =3
.
.
*edit to add* That IPP can save partial and full poses I make with figures as well.  Unfortunately sometimes I screw up when saving them and they don’t work XD
I had to make this pose from scratch a second time because the one I saved only moved his jaw ^_^;

Image Attachments
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg
 Signature 

Former owner of 9,600+ posts.
* * *
404 Raptor not Found. Additionally, an error has occured while trying to display this error message. Please contact your dromaeosaur provider and reboot your raptor.
My gallery~  http://www.daz3d.com/gallery/users/5858

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 03:17 AM   [ Ignore ]   [ # 531 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4899
Joined  2009-02-26

As I said, I’m not familiar with with Cinema 4d however, custom made morphs in daz require you to save it as a morph preset, otherwise even the saved scene wont save the new morph information. With morphs for the bows I’ve made, I created the morph in hex then sent it back to daz and saved a morph preset, then directly exported the bow with textures and the morph as a PP2 file which stored all the information in a new prop ready to be installed on other computers.

The only adjustment to the PP2 I needed to do was to change the unlimited limitations of the morph to Max 1 (Maximum value of 100%)

 Signature 

- SpyroRue’s Deviant Art -

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 03:39 AM   [ Ignore ]   [ # 532 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2114
Joined  2008-01-02

I don’t know what the “New Cr2” option is, but it seems to make an entirely new figure D=
I don’t know what the INJ/REM are either *shrugs*

 Signature 

Former owner of 9,600+ posts.
* * *
404 Raptor not Found. Additionally, an error has occured while trying to display this error message. Please contact your dromaeosaur provider and reboot your raptor.
My gallery~  http://www.daz3d.com/gallery/users/5858

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 03:47 AM   [ Ignore ]   [ # 533 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4899
Joined  2009-02-26

Just play around with it smile The new Cr2 may include it with the new morph slider.

 Signature 

- SpyroRue’s Deviant Art -

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 03:53 AM   [ Ignore ]   [ # 534 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2114
Joined  2008-01-02
Spyro - 14 October 2012 03:47 AM

Just play around with it smile The new Cr2 may include it with the new morph slider.

But if I wanted to distribute a morph for the Digi-I Trex or the Morphing Python….?

 Signature 

Former owner of 9,600+ posts.
* * *
404 Raptor not Found. Additionally, an error has occured while trying to display this error message. Please contact your dromaeosaur provider and reboot your raptor.
My gallery~  http://www.daz3d.com/gallery/users/5858

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 04:13 AM   [ Ignore ]   [ # 535 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7805
Joined  2009-06-11
Rezca - 14 October 2012 01:32 AM
Spyro - 14 October 2012 01:28 AM
Rezca - 14 October 2012 01:04 AM
ps1borg - 14 October 2012 01:00 AM

Exciting smile

It is… Though I’m not sure how much use I’ll get out of it.  (Is thinking about how much dust most of the stuff in C4D and Vue have been gathering)
*sigh* I’m really letting their potential just… Flop D=

Ah well ^_^
Regardless, I have been making some progress. That hallway you downloaded was my first real achievement in modeling XD
Would be neat to see someone use it in a render someday <3

Did you make that hall model Rezca?

From scratch, yes.

The bubbles in the “Test tubes” were simple particle emitters XD
The door 100% with splines =3

 

Uhuh

 

Image Attachments
SFH10302.jpg
Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 04:16 AM   [ Ignore ]   [ # 536 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2114
Joined  2008-01-02
ps1borg - 14 October 2012 04:13 AM

 

Uhuh

 

Haha woops I forgot to take that sphere out from the tubes XD
I had that in there to test the SSS on the glass because the bubbles in it weren’t helping =3

It seems so much bigger with a human in it XD
.
.
And woops!  Looking at your render I notice one of the pipes isn’t connected to anything D:
...
...
...
Yup.  One of the splines I was using ends before it goes into the floor raspberry
I’ll have to fix that…

 Signature 

Former owner of 9,600+ posts.
* * *
404 Raptor not Found. Additionally, an error has occured while trying to display this error message. Please contact your dromaeosaur provider and reboot your raptor.
My gallery~  http://www.daz3d.com/gallery/users/5858

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 04:19 AM   [ Ignore ]   [ # 537 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7805
Joined  2009-06-11
Rezca - 14 October 2012 03:39 AM

I don’t know what the “New Cr2” option is, but it seems to make an entirely new figure D=
I don’t know what the INJ/REM are either *shrugs*

New Figure that’s right, the root is by convention labelled “Body”. Inj/Rem refers to applying and resetting poses propagated through the hierarchy.

See this video if you want to trade morphs:


http://www.youtube.com/watch?v=7Yw_dNk1-IQ

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 04:21 AM   [ Ignore ]   [ # 538 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7805
Joined  2009-06-11
Rezca - 14 October 2012 04:16 AM
ps1borg - 14 October 2012 04:13 AM

 

Uhuh

 

Haha woops I forgot to take that sphere out from the tubes XD
I had that in there to test the SSS on the glass because the bubbles in it weren’t helping =3

It seems so much bigger with a human in it XD
.
.
And woops!  Looking at your render I notice one of the pipes isn’t connected to anything D:
...
...
...
Yup.  One of the splines I was using ends before it goes into the floor raspberry
I’ll have to fix that…

exported as an .obj file from Studio and scaled 50%.

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 06:43 AM   [ Ignore ]   [ # 539 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6209
Joined  2003-10-09

Complaint: This thread has been conspicuously lacking in complaints.
There, that’s better.

 Signature 

My Renderosity Gallery - My DAZ Gallery - My ShareCG Freebies
“I hope that after I die, people will say of me: ‘That guy sure owed me a lot of money.’” - Jack Handey

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 06:52 AM   [ Ignore ]   [ # 540 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4899
Joined  2009-02-26
tjohn - 14 October 2012 06:43 AM

Complaint: This thread has been conspicuously lacking in complaints.
There, that’s better.

It has been rather lacking complaints. Lol my last complaint was mistakenly posted in the stupid forum oops. Guess it was stupid anyway.

 Signature 

- SpyroRue’s Deviant Art -

Profile
 
 
   
36 of 100
36