Digital Art Zone

 
   
6 of 8
6
Buy Something That Doesn’t Work in Carrara? Post your Questions and Workarounds here. (please)
Posted: 16 February 2013 06:17 PM   [ Ignore ]   [ # 76 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6136
Joined  2007-12-04
tsarist - 16 February 2013 04:05 PM
holly wetcircuit - 16 February 2013 04:02 PM
tsarist - 16 February 2013 03:08 PM

Perfect V4.
.
Has anyone used any of these sets in Carrara?
They are having a sale over in Rendo, 50% off.
.
I wanted to pick up Perfect Legs V4, but am not sure if they work in Carrara.
http://www.renderosity.com/mod/bcs/perfect-legs-v4—-automatic-fix/93567

They will not work natively in Carrara. As I understand, Fenric worked out a plugin that goes towards making these importable from Poser, but there is still some hand editing that will have to be done to get the channels their proper names….

I have not done this myself. Please search around for that info (i have a link to the old forums, I believe the info may be there(?) I did not find it on Fenric’s site…

.
Thanks for the info Holly.

Try asking Fenric.
The reason I say this is that I think he actually has a fix for it - and I think it might be free. Which is why you don’t find it for sale. He’s a fox, but he rarely bites. You should drop him a line.

 Signature 

Dartanbeck @ Daz3d          Check out the Carrara Cafe          ►►►  Carrara Information Manual   ◄◄◄

Profile
 
 
Posted: 16 February 2013 07:06 PM   [ Ignore ]   [ # 77 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1694
Joined  0

Tsarist, I think I found the thread where Fenric talks about this: http://forumarchive.daz3d.com/viewtopic.php?t=185755

 Signature 

320+ TUTORIALS for Carrara at CARRARA CAFE
C3DE - CARRARA 3D EXPO MAGAZINE - the showcase for Carrara Artists

Profile
 
 
Posted: 16 February 2013 07:56 PM   [ Ignore ]   [ # 78 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  262
Joined  2009-03-09

You can’t find it on my site because it’s not - it’s on ShareCG

http://www.sharecg.com/v/60711/view/10/Software-and-Tools/Fix-Pose-Channels-for-Carrara

 Signature 

Come visit my store!

http://www.daz3d.com/fenric
http://fenric.com/wordpress/store/

Profile
 
 
Posted: 16 February 2013 08:51 PM   [ Ignore ]   [ # 79 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6136
Joined  2007-12-04

Fenric R O C K S ! ! !
Well, so do Holly and Tsarist! cool hmm

 Signature 

Dartanbeck @ Daz3d          Check out the Carrara Cafe          ►►►  Carrara Information Manual   ◄◄◄

Profile
 
 
Posted: 16 February 2013 09:05 PM   [ Ignore ]   [ # 80 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1694
Joined  0

Ha! I was just coming back her to post the link, LOL!

 Signature 

320+ TUTORIALS for Carrara at CARRARA CAFE
C3DE - CARRARA 3D EXPO MAGAZINE - the showcase for Carrara Artists

Profile
 
 
Posted: 17 February 2013 12:51 AM   [ Ignore ]   [ # 81 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6136
Joined  2007-12-04

Holly R O C K S ! ! !

 Signature 

Dartanbeck @ Daz3d          Check out the Carrara Cafe          ►►►  Carrara Information Manual   ◄◄◄

Profile
 
 
Posted: 17 February 2013 12:09 PM   [ Ignore ]   [ # 82 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  959
Joined  2006-06-12

Thanks Holly, Fenric, and Dartanbeck!
I appreciate the quick and helpful answers.
.
I’m going to check it out when I get to my other computer.

 Signature 

There is a serious tendency toward capitalism among the well-to-do peasants.
Mao Tse-Tung

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 02:19 AM   [ Ignore ]   [ # 83 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  638
Joined  2005-03-08

I have the Mars Curiosity Rover from renderosity..

all the poses work no probs in DS and in Poser.. but don’t work in Carrara any version..

Any ideas why this would be so and how to fix it.

Thanks

 Signature 

“I am,... Therefore I think”

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 02:51 AM   [ Ignore ]   [ # 84 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2019
Joined  2008-01-28

sorry don’t have it, I’ve found some figures load with constraints on “Full”, and I can’t move them etc

taking this off helps. <Maybe that’s the problem?

 Signature 

http://andrewfinnie.blogspot.com.au/

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 07:45 AM   [ Ignore ]   [ # 85 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1001
Joined  2007-10-17
head wax - 23 September 2013 02:51 AM

sorry don’t have it, I’ve found some figures load with constraints on “Full”, and I can’t move them etc

taking this off helps. <Maybe that’s the problem?

I will note that can cause other very nasty things to happen as the bones are no longer held in relative position. Use with extreme caution, and note rigged items are not supposed to be used without Constraints.

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 02:21 PM   [ Ignore ]   [ # 86 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2019
Joined  2008-01-28
DAZ_Spooky - 23 September 2013 07:45 AM
head wax - 23 September 2013 02:51 AM

sorry don’t have it, I’ve found some figures load with constraints on “Full”, and I can’t move them etc

taking this off helps. <Maybe that’s the problem?

I will note that can cause other very nasty things to happen as the bones are no longer held in relative position. Use with extreme caution, and note rigged items are not supposed to be used without Constraints.

thanks spooky good point
in past I’ve had twouble every time with Nogin’s chicken and had in frozen in place

selecting he top of the figure tree and changing constraints to ‘none’ fixed it -
without removing the constraints for the joints
that said, it’s working fine now,- so must be in certain scenes? who knows? smile

good to see you on the forums again

PS: the chook wasn’t conformed to another figure etc

edit: problem occurs in -ve x, z,y axis when a second chicken is added
the second chicken wont go past the first chicken’s co=ordinates?

very weird

 Signature 

http://andrewfinnie.blogspot.com.au/

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 07:47 PM   [ Ignore ]   [ # 87 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  638
Joined  2005-03-08
head wax - 23 September 2013 02:51 AM

sorry don’t have it, I’ve found some figures load with constraints on “Full”, and I can’t move them etc

taking this off helps. <Maybe that’s the problem?

thanks,
tried, but none of those things work..

it’s like the morphs aren’t recognised in Cararra.. I’ve tried saving as a DUF and as a new poser file but no joy..

thanks anyways hmmm

 Signature 

“I am,... Therefore I think”

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 09:54 PM   [ Ignore ]   [ # 88 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2019
Joined  2008-01-28

hmm so it’s not rigged with poser’s “new” weight mapping system?? whatever it’s called? maybe Fenric knows how to fix it then?

is it poses or morphs that aren’t working?

 Signature 

http://andrewfinnie.blogspot.com.au/

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 10:43 PM   [ Ignore ]   [ # 89 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  638
Joined  2005-03-08

all of these smile

Image Attachments
curiosity.jpg
 Signature 

“I am,... Therefore I think”

Profile
 
 
Posted: 23 September 2013 11:13 PM   [ Ignore ]   [ # 90 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  638
Joined  2005-03-08

I saved the curiosity as a DUF file

Try to open in latest Carrara 8.5 and get an IO error ohh

 Signature 

“I am,... Therefore I think”

Profile
 
 
   
6 of 8
6