Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
Oh for the love of god!
Posted: 02 October 2012 02:51 AM   [ Ignore ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  550
Joined  2009-02-04

Im trying to Upgrade to Daz Studio 4.5
Problem is I cannot download ‘14812_GenesisStarterEssentials_1.4_trx.exe’ Ive been trying since last night and Ive now had to reset the download twice from my itemized order history,
Ive tried in Both IE and Firefox, on both the download craps out after a couple of minutes.
IEs tell me the download was interupted and I am unable to resume.
FF tells me the scource is no longer avliable.

What is going on here?
Now I have to stop work on my next product or roll back to DS4 .....Please guys seriously,

 Signature 

http://www.daz3d.com/shop/dogz

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 03:04 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  550
Joined  2009-02-04

Just tried Taozens Download manager:

02/10/2012 10:03:15:  ERROR!: -2146232800 = System.IO.IOException: Received an unexpected EOF or 0 bytes from the transport stream. at System.Net.ConnectStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at ContentDownloaderDAZ.frmMain.DownloadFile() - file not saved…

0001:  [ DAZ Studio 4.5 Pro ]  C:\2012-10-02\DAZ Studio 4.5 Pro\14812_GenesisStarterEssentials_1.4_trx.exe

This is not funny anymore.

 Signature 

http://www.daz3d.com/shop/dogz

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 03:07 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4890
Joined  2009-02-26

Are you using IE with another page browsing the web while your downloading? I ask because sometimes my downloads get interrupted If I continue to brows the web while the download is in progress. I also never use google or youtube when downloading something cos my dl’s always interrupt.

 Signature 

- SpyroRue’s Deviant Art -

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 03:09 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15598
Joined  2003-10-09

Please see DAZ_BFurners comment here, on this issue   http://www.daz3d.com/forums/viewthread/8818/#117690

 Signature 

Chohole’s Space        Neil’Vs Freebies and stuff        L Summer Bryce Rendering Challenge        August Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 03:15 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  550
Joined  2009-02-04
Spyro - 02 October 2012 03:07 AM

Are you using IE with another page browsing the web while your downloading? I ask because sometimes my downloads get interrupted If I continue to brows the web while the download is in progress. I also never use google or youtube when downloading something cos my dl’s always interrupt.

Nope, have tried several times with out touching anything else.

chohole - 02 October 2012 03:09 AM

Please see DAZ_BFurners comment here, on this issue   http://www.daz3d.com/forums/viewthread/8818/#117690

Thanks Chohole, seen it - Well thats just great! 
Rolling back to DS 4.0….. annoying doesnt even being to describe it.
The real kicker is that IEs DL manager appeared to have downloaded sucessfully the first time around - hence i pushed forward with the upgrade, then I got an error when i tried to install the starter kit - and realised that the file was only 30kb in size : (

 Signature 

http://www.daz3d.com/shop/dogz

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 05:49 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1695
Joined  2008-05-31
Dogz - 02 October 2012 03:04 AM

Just tried Taozens Download manager:

02/10/2012 10:03:15:  ERROR!: -2146232800 = System.IO.IOException: Received an unexpected EOF or 0 bytes from the transport stream. at System.Net.ConnectStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at ContentDownloaderDAZ.frmMain.DownloadFile() - file not saved…

0001:  [ DAZ Studio 4.5 Pro ]  C:\2012-10-02\DAZ Studio 4.5 Pro\14812_GenesisStarterEssentials_1.4_trx.exe

This is not funny anymore.

I just got the same error too when I did some test downloads of DAZ Studio, but only with 1 out of 3 downloads, the other 2 was okay (did an MD5 compare with an older copy I had). Then I tried with Genesis Starter Essentials, the file broke the first 3 times, but the 4th time I got it. With smaller files it’s quite rare that I get errors. Obviously, the bigger the file, the bigger the risk that it breaks.

So you could try again a few times, maybe you’ll get lucky.

 

 Signature 
Tools for the DAZ store
Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 05:58 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2354
Joined  2007-12-07

With a file the size of the Essentials I’d be tempted, with the current issues, not to bother.  I’ve just re-downloaded Carhop for Genesis Female as my initial download failed to install.
I’ve downloaded it 5 times now:
1 31.8 MB
2 18.5 MB
3 27.0 MB
4 41.0 MB
5 41.0 MB
which makes me hope that 41.0 MB IS the correct size.  That’s for a 41 MB file - the Essentials is, what, 8 to 10 times the size?  I got it when before this issue manifested and it still took 2 or 3 attempts.  The sad thing is that it will probably be worth your while getting up and running with 4.5 beta.

 Signature 

Some writings by a friend:
http://www.lizardsofthehost.co.uk/11.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/13.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/7.html

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 06:19 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1695
Joined  2008-05-31

The strange thing is that it varies a lot from person to person. I did a test download of 130 zip files (they can be tested for corruption with WinRAR or WinZIP) from DAZ, only one was broken. In general it’s very rare I experience corrupted downloaded files in any context.

I have optimized my (XP) system settings using the Tweak Test at dslreports, I wonder if that is playing a role. Could also just be that some people have bad connections or ISPs; my own connection is rock stable.

http://www.dslreports.com/tools

 Signature 
Tools for the DAZ store
Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 06:22 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1695
Joined  2008-05-31
SimonJM - 02 October 2012 05:58 AM

With a file the size of the Essentials I’d be tempted, with the current issues, not to bother.  I’ve just re-downloaded Carhop for Genesis Female as my initial download failed to install.
I’ve downloaded it 5 times now:
1 31.8 MB
2 18.5 MB
3 27.0 MB
4 41.0 MB
5 41.0 MB
which makes me hope that 41.0 MB IS the correct size.

You could do a binary or MD5 compare of the two files, if they are identical you can be pretty sure they are OK.

 

 Signature 
Tools for the DAZ store
Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 06:32 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2354
Joined  2007-12-07
Taozen - 02 October 2012 06:22 AM
SimonJM - 02 October 2012 05:58 AM

With a file the size of the Essentials I’d be tempted, with the current issues, not to bother.  I’ve just re-downloaded Carhop for Genesis Female as my initial download failed to install.
I’ve downloaded it 5 times now:
1 31.8 MB
2 18.5 MB
3 27.0 MB
4 41.0 MB
5 41.0 MB
which makes me hope that 41.0 MB IS the correct size.

You could do a binary or MD5 compare of the two files, if they are identical you can be pretty sure they are OK.

 

They do indeed have an identical md5sum - I should have thought of that as a quick way of checking, thanks!
Meantime, back to fun and games with The Monument ... in between a failed download, incomplete downloads and me picking the ruddy MAC zip files by mistake to download It’s driving me bananas! wink  But I, just now!, have got two files the same size, so off to md5sum them ... smile

 Signature 

Some writings by a friend:
http://www.lizardsofthehost.co.uk/11.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/13.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/7.html

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 07:44 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  10511
Joined  2005-10-07

when i run the installers in Windows7, W7 gives me a message it may not have installed properly.  i have to click, yes it installed properly. 

just though i’d mention it, in case someone is collecting these comments for the programmers.

 Signature 

°  °   °   °   °   °
DSP4.6.2.118 Valentina Luxus ManualD/L C85P PP12 W3d99.5

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 08:14 AM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  550
Joined  2009-02-04
Misty Whisky - 02 October 2012 07:44 AM

when i run the installers in Windows7, W7 gives me a message it may not have installed properly.  i have to click, yes it installed properly. 

just though i’d mention it, in case someone is collecting these comments for the programmers.

Ive had that one since Win 7 too - with just about all Daz installers, but there has never actually been a real problem.
I think its safe to say you can ignore it.

 Signature 

http://www.daz3d.com/shop/dogz

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 09:41 AM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8513
Joined  2007-11-06

Yes, that error message is because older products have a weblinks folder with links to DAZ 3D which are set to read-only.  WIn7 gives that message because it won’t let the next installer overwrite them.  You can ignore it.  I install to an empty dummy folder first, so I don’t get that message very often.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 09:54 AM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13
Misty Whisky - 02 October 2012 07:44 AM

when i run the installers in Windows7, W7 gives me a message it may not have installed properly.  i have to click, yes it installed properly. 

just though i’d mention it, in case someone is collecting these comments for the programmers.

Frequently, that is because it fails to create the desktop link to the store…technically, the install did NOT complete correctly, but the only thing ‘broken’ is a pretty annoying desktop link/icon.  And that’s more often due to Windows/firewall/AV settings than it is an actual fault in the installer.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 10:08 AM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  736
Joined  2012-02-12

@Dogz: DS4.5 should work even if you didn’t update Genesis. Have you tried?

 Signature 

My Deviant Art

Profile
 
 
Posted: 02 October 2012 12:01 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  550
Joined  2009-02-04
Takeo.Kensei - 02 October 2012 10:08 AM

@Dogz: DS4.5 should work even if you didn’t update Genesis. Have you tried?

Yes it works - but Genesis is M.I.A

 Signature 

http://www.daz3d.com/shop/dogz

Profile
 
 
   
1 of 2
1