Digital Art Zone

 
   
2 of 3
2
GenX and Gen4
Posted: 07 October 2012 12:54 AM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11470
Joined  2007-11-06

...and it will be a long time unless I get an increase in the pay envelope.  With basic RL costs constantly going up and up while income isn’t, it is becoming a lot harder to justify investing all over again in Gen5 to make it as useful as what I already have.

Autofit will not be a viable solution to having to purchase new Gen5 clothing content until the footwear/glove fit and texture/skirt mesh distortion issues are resolved.

Also, Vicky5, Steph5, Mike5 (and most likely K5 when released) all cost significantly more for the base figure than their Gen4 counterparts. It is just the nature for prices on 3D figures/content to increase as well as the PAs have RL expenses to deal with as well.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 01:34 AM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  540
Joined  2010-09-02
Kyoto Kid - 07 October 2012 12:54 AM

...and it will be a long time unless I get an increase in the pay envelope.  With basic RL costs constantly going up and up while income isn’t, it is becoming a lot harder to justify investing all over again in Gen5 to make it as useful as what I already have.

Man, I hear you, the inflation is ruinous.

Autofit will not be a viable solution to having to purchase new Gen5 clothing content until the footwear/glove fit


That’s why we’ve got the Transfer Utility. A fair fraction of old footwear can be converted with insignificant flaws.
As long as I don’t do any closeup of people’s shod feet, I’ll be fine.

For gloves, I don’t know, because I haven’t run across any need for them, yet.

and texture/skirt mesh distortion issues are resolved.


Texture distortion can be a nuisance, at times, but there’s always something, isn’t there?

Every version & generation has to give us some jacked up thing.

Also, Vicky5, Steph5, Mike5 (and most likely K5 when released) all cost significantly more for the base figure than their Gen4 counterparts. It is just the nature for prices on 3D figures/content to increase as well as the PAs have RL expenses to deal with as well.

 
I could give two plops about V5, or M5. They have characters based on them too, and I couldn’t care less.

If I get to where I can be spendy, then I’ll look at them again.


If we get a K5, then I’ll want that.

Might be more likely to see cold fusion generators on store shelves.

 Signature 

Windows:          DAZ History Manager         Daz Wishlist Manager         3D Content Downloader

Firefox Fixes for the Old Forum:      Bookmarks       Images

Fun With Bundles Thread 2

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 02:16 AM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11470
Joined  2007-11-06

...why wait?

Image Attachments
40-mr_fusion.jpg
 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 07 October 2012 03:14 AM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  540
Joined  2010-09-02

Oh, that rocks!

Couldn’t possibly cost more than my electric bill.

 Signature 

Windows:          DAZ History Manager         Daz Wishlist Manager         3D Content Downloader

Firefox Fixes for the Old Forum:      Bookmarks       Images

Fun With Bundles Thread 2

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 12:57 AM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11470
Joined  2007-11-06

...OK in going though all the DL folders (with a lot of content still waiting to be installed) I have I found somehow I actually ended up getting GenerationX.  When, I’m not sure, but must have been during one of the recent sales.  Upgraded and installed.  Then had a “doh” moment as I forgot I had to register the SN.

OK so it now works, sort of.  Read the PDF manual and can’t quite figure out how to load a “legacy” character and morphs in forusewith Genesis.  In the PDF it mentions loading a Gen4/Gen3 character from the Studio4 Library.  All my older figure/morph is in my S3A runtime.  Do I need to reinstall everything to 4.5 to access it with G-X?

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 02:05 AM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3308
Joined  2007-06-22

No - just make sure DS is pointed to your runtime, and drag the figure from there

Profile
 
 
Posted: 12 October 2012 02:43 AM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  540
Joined  2010-09-02
Kyoto Kid - 12 October 2012 12:57 AM

...OK in going though all the DL folders (with a lot of content still waiting to be installed) I have I found somehow I actually ended up getting GenerationX.  When, I’m not sure, but must have been during one of the recent sales.


Whoa!

Upgraded and installed.  Then had a “doh” moment as I forgot I had to register the SN.

OK so it now works, sort of.  Read the PDF manual and can’t quite figure out how to load a “legacy” character and morphs in forusewith Genesis.  In the PDF it mentions loading a Gen4/Gen3 character from the Studio4 Library.  All my older figure/morph is in my S3A runtime.  Do I need to reinstall everything to 4.5 to access it with G-X?


Just map the S3A runtime into DS4. That’ll make it a Studio4 Library.

That PDF is kinda confusing. Tako Yakida GenX_Tutorial

You can save some time by creating template CR2’s, loaded with Morphs++, and whatever other dials a character might call for, and saving them, as CR2s, into a runtime.


Of course, you’ll need the Genesis shape that the character requires (V4, V3…), to get the original look.

I’m still puttering, because I don’t haven’t had much hobby time lately (and so many newer things to play with). I’ve only saved easy ones. I haven’t got as far as issues such as S4 from V4, and the possible wrinkles in saving some kinds of scaling… Last I heard, if it’s the wrong kind of source, for saving scaling, you can scale Genesis manually, a part at a time, and save that.

Shouldn’t be hard to find people who can answer that stuff, tho’.

edit: World’s most leisurely ninja-ing. Had to do something else, mid-post.

 Signature 

Windows:          DAZ History Manager         Daz Wishlist Manager         3D Content Downloader

Firefox Fixes for the Old Forum:      Bookmarks       Images

Fun With Bundles Thread 2

Profile
 
 
Posted: 13 October 2012 11:59 PM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11470
Joined  2007-11-06

...well looked into that that and apparently broke something for when I now try to load any of the characters I built on Genesis I get a a bunch of errors (Screenshot 1) and the figure loads only in solid bounding box mode.

The second screenshot is the display of the directories mapped.  I may have accidentally deleted something important but don’t remember what it was.  Really not good at this kind of thing.

Image Attachments
load_error.jpgdirectory_map_settings.jpg
 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 12:58 AM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  540
Joined  2010-09-02

Wow, mapped folders and missing files aren’t my strong suits, but I will ponder. Hopefully, someone will come in with a solve, if I don’t hit it.

Is everything updated?

What happens when you search for those files, with Windows search, or, better, Everything?


Did you install the DSON importer’s files, or anything? Maybe they moved some things?
(Unlikely, but I think installers moved things, a while back, and that’s what caused Duplicate-ID issues, which they came up with answers for).

I assume you GenX’d with 4.5. But if you GenX’d first, then went to 4.5 later, things might’ve possibly got moved.


It’s looking for Studio-content shapes in C:\Documents and Settings\[xxxxxxxxxxxxxxxx]\My Documents\DAZ 3D\Studio\My Library\data\DAZ 3D\Genesis\Base\Morphs\DAZ 3D\Base


By the way, Everything is my acid-test, to see if I’ve bought something before. For example “Magna Hart exe” (with spaces) will turn up the installer, regardless of other crap in the filename. It takes a few minutes, on the first startup, then watches for changes, and works instantly.


Edit: I would think your C:\Documents and Settings\[xxxxxxxxxxxxxxxx]\My Documents\DAZ 3D\Studio\My Library\, for DAZ Studio Format, should be enough for Studio to find all the dsf’s.

GenX’s dsf’s are a mix of plain text and binary. If there’d been a change of folders, it might be possible to edit the source folder - once it’s backed up, of course. The only source directory, that I see is “parent” : “/data/DAZ 3D/Genesis/Base/Genesis.dsf#Genesis”

 Signature 

Windows:          DAZ History Manager         Daz Wishlist Manager         3D Content Downloader

Firefox Fixes for the Old Forum:      Bookmarks       Images

Fun With Bundles Thread 2

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 01:32 AM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11470
Joined  2007-11-06

...“purchased” but haven’t even DL’d DSON yet as it will go on the new system.

The last thing I installed was the latest update of GenerationX.

OK I went checked for that path however instead of ending in a folder titled “\Base” there is the following:

\DAZ3D
—-\Aiko3
—-\Evolution
—-\Hiro3
—-\Victoria 5

There is none titled “\Steph4” either even though I installed her body shape for Genesis.

This looks bad and I feel like something was hosed when I was moving things around in the Content Management pane.  I even tried mapping anything with the label “Daz” in it figuring I’d end up hitting the right one, but still getting the same results. It’s almost as if something got deleted from the drive itself rather than just from the map list.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 03:13 AM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  540
Joined  2010-09-02

Well, I don’t know how it could get deleted. Weird. That sounds like something for Richard, or FixMyPCMike to comment on.


First you should search the drive, for the missing filenames, to see if the stuff got moved somehow.

Wouldn’t surprise me if there’s a way to accidentally physically move stuff, instead of just moving the way it displays.


If it’s truly gone, I’d try reinstalling GenesisStarterEssentials, Steph, and any other missing content.

Here’s something similar:
http://www.daz3d.com/forums/viewthread/8327/

And a site search.

 Signature 

Windows:          DAZ History Manager         Daz Wishlist Manager         3D Content Downloader

Firefox Fixes for the Old Forum:      Bookmarks       Images

Fun With Bundles Thread 2

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 10:08 AM   [ Ignore ]   [ # 27 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8987
Joined  2007-11-06

Are you on XP or Win7?

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 10:17 AM   [ Ignore ]   [ # 28 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  540
Joined  2010-09-02

He’s almost positively on his old notebook, which is XP.

In other threads, recently, he’s been talking about 4.5 and GenX on the notebook

There’s a newer desktop that I don’t think is finished yet.

 Signature 

Windows:          DAZ History Manager         Daz Wishlist Manager         3D Content Downloader

Firefox Fixes for the Old Forum:      Bookmarks       Images

Fun With Bundles Thread 2

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 01:42 PM   [ Ignore ]   [ # 29 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11470
Joined  2007-11-06
fixmypcmike - 14 October 2012 10:08 AM

Are you on XP or Win7?

..XP32

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 14 October 2012 04:58 PM   [ Ignore ]   [ # 30 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11470
Joined  2007-11-06

[a little miffed because Magento logged me out of the forums when I went off line for a bit and only gives me the store login (with that lovely timeout feature) when I try to log back in.  I thought this was fixed a month or so ago]

..anyway, may have discovered what happened to my Genesis.

When I attempted to reinstall the Genesis Essentials this is the default path it gave me:

Content Path: C:\Documents and Settings\XXXXXXXXX\Desktop\extract\daz 45\DAZ-Studio-Windows\My Documents\DAZ 3D\Studio\My Library.

This is what I probably deleted from the mapped directories (and probably why I was having issues with the GenerationX Plugin) as I saw it went to a local desktop folder rather than the 4.5 default content location.  Not sure how the installer picked this path as the default for I didn’t tick the custom install box to change anything.

...the path should read:

C:\Documents and Settings\XXXXXXXX\My Documents\DAZ 3D\Studio\My Library

...correct?

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
   
2 of 3
2