Digital Art Zone

 
     
How can I restore the original genesis figure?
Posted: 21 September 2012 02:57 AM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  9
Joined  2012-05-12

I was making some morphs to the genesis figure using zbrush and at some point seemed to have saved and overwritten the original figure with the morphed one.  Now all my characters based on genesis have this same morph.  How can I reset this?  I have tried reinstalling EVERYTHING (Daz Studio, Content Management, and the content itself) and it reappears with the morph every time.  Has anyone ever done this before and might know a way to fix this?  Please help.

Profile
 
 
Posted: 21 September 2012 03:18 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  4702
Joined  2004-07-01
SinisterOath - 21 September 2012 02:57 AM

I was making some morphs to the genesis figure using zbrush and at some point seemed to have saved and overwritten the original figure with the morphed one.  Now all my characters based on genesis have this same morph.  How can I reset this?  I have tried reinstalling EVERYTHING (Daz Studio, Content Management, and the content itself) and it reappears with the morph every time.  Has anyone ever done this before and might know a way to fix this?  Please help.

I think it under - EDIT - Figure - restore

Profile
 
 
Posted: 21 September 2012 03:25 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Total Posts:  9
Joined  2012-05-12

Thank you bigh.  This worked.  But when I load a new figure the morph is still there until I use EDIT-Figure-restore again.  Will I have to restore the figure every time now or is there a way to save it again as the default?  Sorry to ask such a dumb question but I’m not even sure how I screwed this up in the first place.  lol.

Profile
 
 
Posted: 21 September 2012 03:32 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6439
Joined  2005-08-15

The default Genesis, at least on my PC, is loaded from My Library/People/Genesis/Genesis.duf

When you have Genesis the way that you want it, save it back to there, and see if that works.

Profile
 
 
Posted: 21 September 2012 03:45 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  9
Joined  2012-05-12

Restoring it and saving didn’t work as the morph always returns.  However, the Figure-restore always fixes it.  I’m guessing it had something to do with my saving it as a morph asset.  So I tried to restore and then save as morph asset again but this did not work either.  I guess I’ve just given myself an extra step to do with every character but at least restoring the figure works.  Thanks to you both.

Profile
 
 
Posted: 21 September 2012 03:52 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6439
Joined  2005-08-15

I have heard of people having to track down the morph, and deleteing it from the morphs folder.

On my machine the morphs are in My Library\data\DAZ 3D\Genesis\Base, and if you know the name that you gave the morph, you can get rid of it.

Profile
 
 
Posted: 21 September 2012 05:09 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13940
Joined  2003-10-09

If you do a File>Save as>Support Asset>Modified Assets, with morphs dialed to non-zero values, then those valeus will be stored. Zero the figure and then use the save modified assets again if that seems to be what happened..

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile