Digital Art Zone

 
   
5 of 6
5
Carrara 8 and Carrara 8.5, Where are the Serial Numbers Located? Read on
Posted: 26 February 2013 08:28 PM   [ Ignore ]   [ # 61 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2004-12-19
Dartanbeck - 19 February 2013 03:03 PM
Rareth - 19 February 2013 02:31 PM

nope not seeing it, I see Cararra 6 pro from ‘09 but not 8 pro

Resetting C6 might do it? Give it a shot. For a while there, they made Carrara 8.5 beta a free product in the store. They did that for just these reasons - making it easier for us to reset the beta alone. Glad I “bought” it.


And if you didn’t buy the free Carrara 8 Pro beta but you have version 132 but not 172 and nothing you can do will make it show up in your account and then Daz tech help says sorry, our website is fouled up what next? Anyone know how i can get the 172 version of the beta?

Profile
 
 
Posted: 29 April 2013 06:56 PM   [ Ignore ]   [ # 62 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  546
Joined  2011-07-03

<Removed>

 Signature 

The most complex object in mathematics, the Mandelbrot Set ... is so complex as to be uncontrollable by mankind and describable as ‘chaos’. — Benoit Mandelbrot

Profile
 
 
Posted: 26 May 2013 11:30 PM   [ Ignore ]   [ # 63 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  3
Joined  2006-08-30

I lost a hard drive with my Carrara 8 Pro installed on it. I just downloaded and installed it, entered my serial number from my account and it won’t accept it. I paid for and had Carrara Pro 8 upgrade from Carrara 7 Pro installed. Do I have to download and install Carrara 7 Pro to make the serial number work? Also the version that just installed says Carrara 8 not Carrara 8 Pro on the start up screen what is up with that? Any one able to help?

Profile
 
 
Posted: 26 May 2013 11:32 PM   [ Ignore ]   [ # 64 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  9583
Joined  2007-11-06

Make sure you have no extra leading or trailing spaces, and that you’re using the correct serial number.  You shouldn’t need to install C7 first.  It will say C8 rather than C8 Pro until it has the Pro serial number.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 27 May 2013 02:04 AM   [ Ignore ]   [ # 65 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  3
Joined  2006-08-30
fixmypcmike - 26 May 2013 11:32 PM

Make sure you have no extra leading or trailing spaces, and that you’re using the correct serial number.  You shouldn’t need to install C7 first.  It will say C8 rather than C8 Pro until it has the Pro serial number.


Thank you for the quick response.

I have a new problem now….I installed it and when it wouldn’t accept my serial number I hit trial…..now when I start it I have no option to enter the serial number.
But to your comment….I left no spaces….Copied and pasted from the web site. I have since downloaded 7 Pro….it took my serial number no problem. I subsequently uninstalled and reinstalled but now it comes up as a trial version with no option to try and add the number.
Any suggestions would be most welcome.

Thank you for your time.

Profile
 
 
Posted: 27 May 2013 05:57 AM   [ Ignore ]   [ # 66 ]
Member
Rank
Total Posts:  43
Joined  2005-12-30

If you click on the Carrara icon to the left of file in the file menu you should see two sub titles about Carrara and register Carrara can you paste the serial number there ?? make sure no extra spaces or characters just the serial number

Profile
 
 
Posted: 27 May 2013 06:00 AM   [ Ignore ]   [ # 67 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1825
Joined  2004-08-24

Hi smile

If you’re in Trial mode,. Open carrara,. Go to the top left corner of the screen and click on the little Daz3D triangle Logo… from the menu,. select “Register Carrara”,. then put your serial number into the box.

As standard,. Carrara is supplied as a Single program, which can run as a Trial,. or as Standard,. or Pro,. depending on the serial number.

TIP: If you’re copying the serial number from a web page,. create a simple text document, and paste that serial number there first, then select and copy (Ctrl+C) and then open carrara,. and Ctrl=V to paste the serial number.

Hope it helps smile

Profile
 
 
Posted: 27 May 2013 09:23 AM   [ Ignore ]   [ # 68 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  3
Joined  2006-08-30
3DAGE - 27 May 2013 06:00 AM

Hi smile

If you’re in Trial mode,. Open carrara,. Go to the top left corner of the screen and click on the little Daz3D triangle Logo… from the menu,. select “Register Carrara”,. then put your serial number into the box.

As standard,. Carrara is supplied as a Single program, which can run as a Trial,. or as Standard,. or Pro,. depending on the serial number.

TIP: If you’re copying the serial number from a web page,. create a simple text document, and paste that serial number there first, then select and copy (Ctrl+C) and then open carrara,. and Ctrl=V to paste the serial number.

Hope it helps smile

Thank you 3DAGE, mullhull, fixmypcmike for your quick support. You and this entire community are awesome. Thanks 3DAGE it worked like a charm. I have been playing with Carrara since I downloaded a free Carrara 5 promo years ago and I did not know that icon had a function. Stupid me….I guess I should RTM. grin But hey with I never could learn that way. Every cloud….....maybe this post will keep others
from freaking out when they have trouble with there shiny new Carrara.

Thanks again,
P. Monk

 

Profile
 
 
Posted: 03 June 2013 01:48 AM   [ Ignore ]   [ # 69 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  7
Joined  2008-04-22

so my carrara beta has run out today and now i can’t open the trial even. What is the procedure for a mac i have jobs on to finish and am stuck this trial has been going for a year??. I is dissapointing that i can’t get going please help do i need to reinstall ?? download a new beta?? what????

Profile
 
 
Posted: 03 June 2013 03:26 AM   [ Ignore ]   [ # 70 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  17035
Joined  2003-10-09

http://www.daz3d.com/forums/viewthread/20690/

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Winter Bryce Rendering Challenge        December Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 12 July 2013 03:46 AM   [ Ignore ]   [ # 71 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  14
Joined  2006-09-11

Followed the instructions in my account, ” To register the Carrara 8.5 BETA you will need to use the serial code listed here: ABCDPRO-***-*******-ABC-***-ABCDEFG (Expires 18 July 2013)”; however, the serial provided does not work - Please advise.

**** UPDATE **** - Got it to work by using ‘CTRL +V’ instead of ‘left mouse click’ and selecting “paste”. Both methods paste the serial but only the “CTRL +V” one works.

Profile
 
 
Posted: 12 July 2013 06:48 AM   [ Ignore ]   [ # 72 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1825
Joined  2004-08-24

Have you tried manually typing the serial number into the box ?

also,. if you’re copying and pasting from any web page,.
Paste the serial number into a simple text document,. then selec the serial and paste it into carrara,.
this makes it easier to select the serial number (without any additional spaces)

hope it helps

Profile
 
 
Posted: 12 July 2013 03:53 PM   [ Ignore ]   [ # 73 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6044
Joined  2006-08-27
uilenspiegel - 03 June 2013 01:48 AM

so my carrara beta has run out today and now i can’t open the trial even. What is the procedure for a mac i have jobs on to finish and am stuck this trial has been going for a year??. I is dissapointing that i can’t get going please help do i need to reinstall ?? download a new beta?? what????


Hopefully you got it to work.


Not to sound like an old curmudgeon, but a beta is just that. A beta. It’s meant as a way to evaluate new features and find and report bugs. It should never, under any circumstances, be relied upon for mission critical projects, especially if those projects are a part of your lively hood.

 Signature 

I find it somewhat liberating not to be encumbered by accuracy.

Profile
 
 
Posted: 13 July 2013 06:12 AM   [ Ignore ]   [ # 74 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1825
Joined  2004-08-24

HI uilenspiegel

so my carrara beta has run out today and now I can’t open the trial even. What is the procedure for a mac i have jobs on to finish and am stuck this trial has been going for a year??. I is dissapointing that i can’t get going please help do i need to reinstall ?? download a new beta?? what????

each beta version has a unique serial number which will expire, and will be replaced by the next version, and it’s serial number.
When a new version is released, the new serial number is also posted. 


To register the Carrara 8.5 Beta you will need to use the serial code listed here:
CDZCPRO-085-0016578-NZJ-001-EBTPYSN
(Expires 18 July 2013)

hope it helps


I’d also agree that the beta is for “Testing” and “bug reporting”,.. not for final production work.

 

Profile
 
 
Posted: 13 July 2013 06:53 AM   [ Ignore ]   [ # 75 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  532
Joined  2013-03-20

3DAGE, will there be another serial number for Beta…meaning is it still under development? Or will the $285.00 version now on sale be “it” after the 18th? 
Cheers, SIleneUK

 Signature 

Do I look like my avatar? No, that was 30 years ago!
Ah, but I was so much older then I’m younger than that now.

Profile
 
 
   
5 of 6
5