Digital Art Zone

 
   
1 of 3
1
DS Advanced Price?
Posted: 18 September 2012 11:18 AM   [ Ignore ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  330
Joined  2004-11-11

Help, I’ve searched and searched but I can’t find out the cost of DS Advanced. 

It’s pretty daft to make it so hard to find.

I want the version that will allow me to make shaders and do rigging.  So is that DS4.5 Pro Advanced?

I have never had ‘Advanced’ before - but may suddenly be able to buy it - depending on how much that is.

Why is it so well hidden?

 Signature 

FranOnTheEdge

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 11:21 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

No…DS 4.5 Pro…the free version includes all of that, now.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 11:31 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6425
Joined  2005-08-15

Advanced was a ‘lower’ version of DS4.  You cannot get just the Advanced version as far as I know, and the version you have depends on what serial number you enter, at least it always did in the past.

As mjc1016 says, the Pro version contains everything that was in the Standard Version, Advanced Version, and a few more things besides.

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 02:54 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  429
Joined  2007-10-08

In order to get the pro version of DAZ Studio 4.5, you will need to have a DAZ Account, purchase the free product, download it, get the serial number from you account and place it in the registration page of DAZ Studio. There will also be other plugins that will need to be installed to run all the capabilities.

The product can be found here: DAZ Studio 4.5 Pro

Installation instructions for Windows
Installation instructions for Mac

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 03:41 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  330
Joined  2004-11-11

I already downloaded DAZ Studio 4.5 Pro when we got the alert that it had come out - but I didn’t bother installing it after looking at Version 4 - because version 4 was so much less easy to use than 3 was - all those big blocky controls in the parameters with limited functionality, everything in the wrong place, and no space for the actual scene.  A nightmare!

So I thought 4.5 was just another version like that.

So are you saying that the new 4.5 version has all the functionality that all the previous versions could only give you if you paid for the biggy version?

Really?

So can you do everything with it?

No extra plugins to buy or anything?

Are you sure?

I don’t believe it!

Ah, DAZ_bfurner, you said other plug-ins.  Is that the part you have to pay extra for?

I was going to say ‘sorry’ if I was wrong and you can now get everything - the full program - for free, but if that’s really true, then I’m not sorry at all - I’d be amazed, but sorry does NOT describe it - ecstatic is more like it - amazed, euphoric - yeah, all of those.

I’d better go and install the darned thing quickly then.

 Signature 

FranOnTheEdge

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 03:43 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

Decimate and Animate2 are the ones that aren’t included…Animate2 drops to a ‘lite’ mode after 30 days.  Everything else is included.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 03:44 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6425
Joined  2005-08-15

Bryce 7 Pro and Hexagon are also free, where have you been?  smile

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:05 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  330
Joined  2004-11-11
JimmyC_2009 - 18 September 2012 03:44 PM

Bryce 7 Pro and Hexagon are also free, where have you been?  smile

Nowhere, Jimmy, I’ve been hanging around all the time.
I’ve had Bryce7Pro since I bought it when it first came out - and I don’t regret that - it’s a brilliant program. (I’ve had Hexagon for as long too, but I don’t rate that so much.

I said I downloaded 4.5, I just didn’t realise that all the hype wasn’t just the usual ‘whizz bang, get it now it’s superduper’ that most Americans and some UK salespeople always say no matter how great - or not so great something is - but really was true.

Are you really sure about this?  It won’t time out or something after a month or so?

Oh, and now that I’ve looked at the immense amount of bits that 4.5 downloaded as - can someone point me to the installation instructions?
What to click on first and 2nd and so on and so forth???

Forget that bit - I found the installation guide. 
Nope, on a second look at the instructions - I’m still asking what order to install in - the guide says nothing to the point.

And can I still keep DS3, like I could with DS4?  I don’t mind so much if DS4 is replaced by 4.5.

Or even better, is it possible to get 4.5 to have the same layout as 3?  The same look?

I do have a 64bit PC - so I could install as 64bit - only will I still be able to use the Bryce to DAZ bridge?  I ask because I know that Bryce is NOT 64 bit.

What does ‘Decimate’ do - will it time out like ‘Animate2’?
What does Animate2 do?  How much does that cost?

 Signature 

FranOnTheEdge

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:15 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6425
Joined  2005-08-15

You can still use the Bryce bridge using the 64 bit version, yes.

It will not time out or anything else, it is in your Order History, and you have a serial number, exactly the same as the paid for version except for Decimator. 

The Darkside style is included in the main installer now, and it is about as close as you will get to DS3 layout.  You can put the names of the tabs along the top in Preferences, instead of down the side if you want.

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:24 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  330
Joined  2004-11-11
JimmyC_2009 - 18 September 2012 04:15 PM

You can still use the Bryce bridge using the 64 bit version, yes.

It will not time out or anything else, it is in your Order History, and you have a serial number, exactly the same as the paid for version except for Decimator. 

The Darkside style is included in the main installer now, and it is about as close as you will get to DS3 layout.  You can put the names of the tabs along the top in Preferences, instead of down the side if you want.

*Jaw drops*
What, like proper dropdown menus?  really out of the way?

Sounds great.

So what’s ‘Decimator’?
and what about ‘Animate2’?
How much are they and what do they do?

and, what order do I install this lot in?

Image Attachments
DAZ4P5ProgsList.jpg
 Signature 

FranOnTheEdge

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:40 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6425
Joined  2005-08-15

There is a newer version of DS 4.5 out today, I downloaded and installed it, it solves some problems with UberArea lights and also the render Settings among other things.  I don’t know how you got 4.5.0.114, but the latest one is a Beta right enough.

What you need to install is the DAZStudio_4.5.0.114_Win64.exe, that is the main installer.  Then install the Genesis Starter Essentials.

Unless you have ZBrush, you don;t need the GoZ plugin, the DS 3DBridge one is for Photoshop, and if you haven’t bought decimator, don’t install it either.

Animate 2 is for animation as you would guess, and uses aniblocks.  Decimator is really for gamers to reduce the poly count of DAZ models.  Both can be bought in the store here.

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:42 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

Jimmy_C beat me to it…

But you will need to install the separate content file.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:46 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  330
Joined  2004-11-11
JimmyC_2009 - 18 September 2012 04:40 PM

There is a newer version of DS 4.5 out today, I downloaded and installed it, it solves some problems with UberArea lights and also the render Settings among other things.  I don’t know how you got 4.5.0.114, but the latest one is a Beta right enough.

What you need to install is the DAZStudio_4.5.0.114_Win64.exe, that is the main installer.  Then install the Genesis Starter Essentials.

Unless you have ZBrush, you don;t need the GoZ plugin, the DS 3DBridge one is for Photoshop, and if you haven’t bought decimator, don’t install it either.

Animate 2 is for animation as you would guess, and uses aniblocks.  Decimator is really for gamers to reduce the poly count of DAZ models.  Both can be bought in the store here.

An even newer version - shouldn’t I just download that instead then?

So is the Bridge for Photoshop no use without ‘Decimator’ then?  Even if you do have PhotoShop? (I do)

So is the part of DAZ Studio that allows you to do rigging in the already downloaded DAZStudio_4.5.0.114_Win64.exe then?

 Signature 

FranOnTheEdge

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:47 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  330
Joined  2004-11-11
mjc1016 - 18 September 2012 04:42 PM

Jimmy_C beat me to it…

But you will need to install the separate content file.

Oh?  Where do I get that from then?

 Signature 

FranOnTheEdge

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:51 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6425
Joined  2005-08-15

The seperate content is Genesis Starter Essentials.

The 3DBridge is for Photoshop, and has nothing to do with Decimator which is a totally different plugin.

All of the CCT (Content Creation Tools), and any other Pro plugins are in the main installer, including Autofit.

Profile
 
 
Posted: 18 September 2012 04:57 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  330
Joined  2004-11-11
JimmyC_2009 - 18 September 2012 04:51 PM

The seperate content is Genesis Starter Essentials.

The 3DBridge is for Photoshop, and has nothing to do with Decimator which is a totally different plugin.

All of the CCT (Content Creation Tools), and any other Pro plugins are in the main installer, including Autofit.

Ah, I’ve already downloaded that Genesis stuff.

So my downloading the Content Creation Tool Kit - was a total waste of time - I see… Well, so long as I have everything I need, one way or another…
Why do you say ‘including AutoFit’ - is there something different about that?

Should I install the version of DS 4.5 that I have already downloaded, or should I go and look for this newer version instead?

 Signature 

FranOnTheEdge

Profile
 
 
   
1 of 3
1