Digital Art Zone

 
     
the red, green, blue Navigating arrows disappeared!
Posted: 14 September 2012 12:07 AM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  127
Joined  2012-07-02

Hi, I am a newbie here.  I am using Daz 4, no unusual action taken, but all of a sudden I realized that the three little red, blue, green arrows disappeared, only left with the three little red, blue, green squares for changing the x, y, z, scales of the object.  How can I bring back the 3 little helpers?  It is kind of annoying that now the only way to move objects is to use the dails in the Parameters section.

Please help!

Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 12:35 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  480
Joined  2010-06-18

Hi chriswongbiz…

It sounds like you have the Scale Manipulator selected… On the tool bar just select one of the other tools like the Universal Manipulator (see image below)

Hope this helps… smile

Image Attachments
tools.JPG
Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 12:48 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  127
Joined  2012-07-02

HI niccpb,

I checked that, but it has always and still on Universal Manipulation Tool.  That’s why I don’t understand why it disappeared.
Thanks for the reply though.

Help !

T-T

Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 12:57 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  480
Joined  2010-06-18

Ok that’s odd… try this… open the Tool Settings Pane ( Windows>Panes (Tabs)>Tool Settings ) and with the Universal Manipulator selected, make sure that the boxes for Translate and Rotate are checked.

Image Attachments
tool_settings.JPG
Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 01:12 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  127
Joined  2012-07-02

They are checked just as it showed in your picture.  BUT, as I click the X, Y, and Z, the arrows showed up again! !
Thank YOU very very much, you have been very helpful.  Thank you!

Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 01:20 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  480
Joined  2010-06-18

Your very welcome and I’m glad it’s all working for you again… must have been those pesky little computer gremlins tongue wink

Have fun… smile

Profile