Digital Art Zone

 
   
2 of 2
2
Smart Content pane empty after installing DAZ 4.5 + Genesis Essentials
Posted: 14 September 2012 01:58 AM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

The way to probably fix it (most will tell you) will be to uninstall and reinstall…pretty much everything DAZ related…but, you shouldn’t have to do that.

Change this line in the ini file:

“C:\Program Files\DAZ 3D\Content Management Service\databases”

To this:

“C:\Documents and Settings\morgan\Application Data\DAZ 3D\Content Management Service\databases” and delete this
“C:\DAZ 3D\Content Management Service\databases”

Then save the altered ini and manually start the CMS…

The top-level (the one on C:) is in the wrong place and the general convention is to put it in your user profile…

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 02:46 AM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
New Member
Total Posts:  8
Joined  2012-09-13

I did actually try uninstalling and reinstalling quite early in this saga.

I changed the line in the INI file as you suggested.  I had to actually create the “Content Management Service\databases” subdirectory in my user profile, but after that I was able to start the CMS successfully.  I then started DAZ and ran “Re-Import Metadata” from “Content Database Maintenance”, and now I can see all the content in the “Smart Content” tab.

You are a legend.

However… when doing the Fiery Genesis tutorial it says to go to Presets and then Characters and then materials. Sadly there is no Characters in Presets. Just Cameras and Lights.

Thanks.

Morgan

Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 10:41 AM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1881
Joined  2012-03-24

mjc1016 is regend for me too,,

then, I think if you do not select genesis on the scene or 3d view?

you need select the genesis when show preset files (materials poses etc) for genesis.

if you do not select anything, you may not find files for genesis..

because smart content show files which have refference to the items ,when select the items.

(so we can find the destination files from many files)

when you serch preset (material etc)files for genesis , you need to select genesis.

==============================

it seems no means because now you can start cms ,
but if you need uninstall daz studio and cms for fresh install futrure (I do not hope so)
you may serch dzinstall.ini and may delete it.

it keeps your install location , after you uninstall it.
it decide default location setting about cms I think.

in my pc windows 7, the dzinstall.ini path is “C:\ProgramData\DAZ 3D”
and there is content management service > databses

it seems different about OS.

and the descirption about ContentManagementServer.ini is
same as me.
I have no database folda in
the directory “C:\Program Files\DAZ 3D\Content Management Service\databases” does *not* exist
(it seems not point at directory name I think, )

Profile
 
 
Posted: 14 September 2012 11:46 AM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

You should be able to rebuild the database from within DS…

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
   
2 of 2
2