Digital Art Zone

 
   
23 of 47
23
New Daz-OptiTex Dynamic Clothes thread [Commercial]
Posted: 28 October 2012 07:22 AM   [ Ignore ]   [ # 331 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  507
Joined  2003-10-09

Can I see a screenshot of your clothing panel?

 Signature 

Render with muscle! SimonWM DAZ Store.
For Previews and Insight SimonWM Official Facebook Page.
Artist Page My Gallery at Deviant Art.
For Videos My Youtube Channel.

Profile
 
 
Posted: 28 October 2012 10:13 AM   [ Ignore ]   [ # 332 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  901
Joined  2009-12-07

Here you go, sir.

Image Attachments
Picture1.jpg
 Signature 

PoseMaster for DAZ Studio and PoseMaster People Pack now sold at Rendo.

Profile
 
 
Posted: 28 October 2012 10:25 AM   [ Ignore ]   [ # 333 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  507
Joined  2003-10-09

Your dynamic cloth is not being fitted to your Genesis figure, that’s your problem.  In your Parameters tab under “all” select the Fit to Genesis.  Then go back to frame 1 and on your Dynamic Clothing tab press the Drape button and it should work fine.  You might want to press the “Restore defaults” button on Parameters too.

 Signature 

Render with muscle! SimonWM DAZ Store.
For Previews and Insight SimonWM Official Facebook Page.
Artist Page My Gallery at Deviant Art.
For Videos My Youtube Channel.

Profile
 
 
Posted: 28 October 2012 02:52 PM   [ Ignore ]   [ # 334 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3166
Joined  2007-06-22

I’m working in DS 4.5.0.137 and when I load in a dynamic clothing item theres nothing there, is Dynamics broken in this version?

Got it sorted the version of the dynamic plugin I had installed was the wrong one.

Profile
 
 
Posted: 28 October 2012 06:02 PM   [ Ignore ]   [ # 335 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  507
Joined  2003-10-09
scorpio64dragon - 28 October 2012 02:52 PM

I’m working in DS 4.5.0.137 and when I load in a dynamic clothing item theres nothing there, is Dynamics broken in this version?

Got it sorted the version of the dynamic plugin I had installed was the wrong one.


You need to reset your downloads of the clothing control and reinstall the latest version, that will fix it.

 Signature 

Render with muscle! SimonWM DAZ Store.
For Previews and Insight SimonWM Official Facebook Page.
Artist Page My Gallery at Deviant Art.
For Videos My Youtube Channel.

Profile
 
 
Posted: 29 October 2012 02:25 AM   [ Ignore ]   [ # 336 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3166
Joined  2007-06-22
SimonWM - 28 October 2012 06:02 PM
scorpio64dragon - 28 October 2012 02:52 PM

I’m working in DS 4.5.0.137 and when I load in a dynamic clothing item theres nothing there, is Dynamics broken in this version?

Got it sorted the version of the dynamic plugin I had installed was the wrong one.


You need to reset your downloads of the clothing control and reinstall the latest version, that will fix it.

Thanks but actually that didn’t fix it. The latest download is for a newer version than the one I’m running, I had to find an older one (not much older) I had backed up.

Profile
 
 
Posted: 29 October 2012 08:41 AM   [ Ignore ]   [ # 337 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  901
Joined  2009-12-07
SimonWM - 28 October 2012 10:25 AM

Your dynamic cloth is not being fitted to your Genesis figure, that’s your problem.  In your Parameters tab under “all” select the Fit to Genesis.  Then go back to frame 1 and on your Dynamic Clothing tab press the Drape button and it should work fine.  You might want to press the “Restore defaults” button on Parameters too.


Simon

I’ve fitted to Genesis and the problem persists. Static drape on frame 0 works, but animated drape is not working. During the drape, neither the playhead nor Genesis not the skirt moves. You only see the screenshot like this after cancelling the drape. I’ve always been able to successfully run animated drapes using aniblocks until I upgraded to 4.5. Is this working for anyone else?

Image Attachments
Picture1.jpg
 Signature 

PoseMaster for DAZ Studio and PoseMaster People Pack now sold at Rendo.

Profile
 
 
Posted: 30 October 2012 05:35 PM   [ Ignore ]   [ # 338 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  901
Joined  2009-12-07

So does anybody have dynamics working in 4.5?

 Signature 

PoseMaster for DAZ Studio and PoseMaster People Pack now sold at Rendo.

Profile
 
 
Posted: 30 October 2012 05:49 PM   [ Ignore ]   [ # 339 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1753
Joined  2005-12-31

I’ve been using them extensivly in the release version. I can test the beta later tonight once I get it installed on the new laptop.

Profile
 
 
Posted: 30 October 2012 05:58 PM   [ Ignore ]   [ # 340 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  691
Joined  2010-03-13
cridgit - 30 October 2012 05:35 PM

So does anybody have dynamics working in 4.5?

I am not sure if animated drape was possible with aniBlocks before (I actually never did it this way, but used regular keyframes), but if it was, then the animated drape is somewhat bugged it seems. The animated drape won’t work with aniBlocks here. It does work with regular Daz Studio keyframes though.

That is with Daz Studio 4.1.5.6 on Mac Os X with aniMate 2 version 2.0.4.1.

Profile
 
 
Posted: 30 October 2012 06:24 PM   [ Ignore ]   [ # 341 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  507
Joined  2003-10-09
cridgit - 30 October 2012 05:35 PM

So does anybody have dynamics working in 4.5?

Sorry I’ve not been able to respond until now, been swamped. Yes, I’ve been working with 4.5 for awhile now.  But I see you are trying to use aniblocks.  Did you bake the aniblocks to Studio keyframes before running your simulation?  If you don’t do that then the dynamics won’t work.

Image Attachments
bake.jpg
 Signature 

Render with muscle! SimonWM DAZ Store.
For Previews and Insight SimonWM Official Facebook Page.
Artist Page My Gallery at Deviant Art.
For Videos My Youtube Channel.

Profile
 
 
Posted: 31 October 2012 05:51 AM   [ Ignore ]   [ # 342 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  901
Joined  2009-12-07

Thank you all for your feedback. Indeed I was using an aniblock which I hadn’t baked to the timeline.

I don’t recall ever having to do this before, but perhaps I’m mistaken. At any rate its working fine now.

Thank you.

 Signature 

PoseMaster for DAZ Studio and PoseMaster People Pack now sold at Rendo.

Profile
 
 
Posted: 31 October 2012 06:06 AM   [ Ignore ]   [ # 343 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

Now if I could just get that from studio to carrara; like I used to be able to do before studio 4, I’d be happy.

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 06:13 PM   [ Ignore ]   [ # 344 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  688
Joined  2006-05-18

Something I would love to see if a free dynamic cape, I have seen many, very well made one’s, for poser, but not daz.  All the one’s I have seen for daz and pay for capes.  One in particular I have always loved the look of is a rather full cap (in short it’s huge) that was made free for poser and have been waiting for someone to make it conforming or daz compatible…so far no luck and it’s been years.  You can view it in the free section at renderosity…

http://www.renderosity.com/mod/freestuff/details.php?item_id=28171

 Signature 

I Am Not An Expert Because I Never Stop Being A Student And Continue To Learn.

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 09:10 PM   [ Ignore ]   [ # 345 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  100
Joined  2005-12-04
CalieVee - 05 November 2012 06:13 PM

Something I would love to see if a free dynamic cape, I have seen many, very well made one’s, for poser, but not daz.  All the one’s I have seen for daz and pay for capes.  One in particular I have always loved the look of is a rather full cap (in short it’s huge) that was made free for poser and have been waiting for someone to make it conforming or daz compatible…so far no luck and it’s been years.  You can view it in the free section at renderosity…

http://www.renderosity.com/mod/freestuff/details.php?item_id=28171

That’s almost exactly like one of the four styles of my Controllable Dynamic Cloak, here at Daz. It’s not free, but it’s not expensive considering you get four styles and a great number of fabrics and colors.

Profile
 
 
   
23 of 47
23