Digital Art Zone

 
     
Inner frame within Viewpane
Posted: 03 September 2012 01:11 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  64
Joined  2009-03-31

I seem to have acquired a frame within a frame with the numbers 254:165 in the top left-hand corner.

I feel it must have something to do with 4.5; don’t ask me why but just a feeling!

I would like to know where it came from but, more importantly, how to get rid of it.

I can’t find anything about it in the “Manual”.

Profile
 
 
Posted: 03 September 2012 01:51 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6198
Joined  2005-08-15

This has been reported as a bug.  You need to go into Render Settings, and change the setting to Active Viewport.

Profile
 
 
Posted: 03 September 2012 02:32 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  218
Joined  2007-08-20

This “bug” has been around since DS 1.8.
As he said, the fix is to reset your view port.

 Signature 

My DeviantArt page

My freebies on ShareCG

Profile
 
 
Posted: 03 September 2012 03:48 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6198
Joined  2005-08-15

There was no bug for me in DS2, DS3 or the earlier versions of DS4, this is a new thing in 4.5.0.114.

Profile
 
 
Posted: 03 September 2012 05:00 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  64
Joined  2009-03-31

I’m in 4.5.0.49 Pro and the error is there. I think it’s a 4.5 thing generally.

Thanks for the suggested fixes, people. Unfortunately,  it doesn’t seem to stay fixed.

Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 12:41 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1827
Joined  2011-07-31

It doesn’t stay fixed for me either.

 Signature 

AtticAnne in Austin TX


FREE GANGSTER RPG GAME

Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 02:40 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6198
Joined  2005-08-15

You have to do that each time you run DS 4.5 for the moment.  Boring I know, but I only need to do it once a day.

Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 03:13 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Member
Rank
Total Posts:  64
Joined  2009-03-31

I suppose I could learn to love it ... particularly if I could uncover the secret of fixing a selected smiley to my post!

Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 03:40 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6198
Joined  2005-08-15

Just click on ‘Smileys’ and then click on the smiley you want:

cool mad raspberry

Image Attachments
Untitled-1.jpg
Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 05:17 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Member
Rank
Total Posts:  64
Joined  2009-03-31

grin so it does; now why couldn’t I do that before? LOLcheesesmilewink

Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 07:11 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6198
Joined  2005-08-15

grin Blame your browser, I always do red face

Profile