Digital Art Zone

 
   
2 of 5
2
What the heck am I supposed to do.
Posted: 03 September 2012 11:50 AM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8436
Joined  2009-07-13

well, you do not need to detach skeleton to attach more mesh!
I conform hair and prop clothes and shoes to Daz figures this way and each mesh gets seperately weightpainted.
you open each mesh seperately in the vertex room and if you select the hip or root bone and the object and click on detach skeleton it asks detach selected items so other stuff stays intact
making seperate bodyparts works well this way though you can get some holes! (as I found rigging game meshes)

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
Posted: 03 September 2012 12:01 PM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

You got video game models too. All I got to say is holy crap that is a lot of work to rig them they are in to many pieces.
Here is a game model I have been working on for a while retexturing and rigging.

http://the—grimreaper.deviantart.com/gallery/#/d5cdh7d

You may recognize him you may not, but he is a legend.

Profile
 
 
Posted: 03 September 2012 04:23 PM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8436
Joined  2009-07-13

I don’t actually play video games but if I have one, first thing I do is look at the models in it, mostly just to see how they are made!
it gives me some ideas how I would model something.
They rely a lot on textures.

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 04:32 PM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

I set my constraints and now for some reason everytime I move the camera (directors camera or anything). The constraints go back to the way they where.
I set them to there 0 positions, and then they pop back.

Image Attachments
weird.jpgwtfcc.jpg
Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 05:03 PM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

This whole animation system is just screwy. I found out it’s bones in general. Look at this pic no holes

Image Attachments
nope_bones_in_general.jpg
Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 05:50 PM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6100
Joined  2006-08-27

Man, I don’t know what you’re doing, but I’ve never had the trouble with a rig the way you do! I think instead of the super tight shots that you post, it might be helpful to see the rig, the influences on the mesh, etc.

 Signature 

I find it somewhat liberating not to be encumbered by accuracy.

Profile
 
 
Posted: 04 September 2012 06:25 PM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

You mean weight paint or a wide view, because that is the bones themselves for now. Because I went and rigged it up with the ik chain thing which kind went very bad. I will have to start over from the beginning. The only time it will probably be done (trust me it will have errors) is this weekend. Got college which is a pain. For some reason with the ik chain( I don’t remember the name for now but the thing where you parent one thing to another) it work well at first then the constraints went horribly wrong. At first they worked fine, but then when I moved them around enough the constraints started sticking where they where last moved to. Then sometimes the object did a spring back thing where when I moved it, it would spring back to another position. I also had it where one time the bones would change position as I moved the directors camera. At another point when I move the bones it would flip them instantly 180, or they would pop off to somewhere else.This was with the ik thing going. I also could not attach skeleton when there was one already attached. I removed an ik box, and all it’s connections, but the object acted like it still had it connected.
Sorry for any english errors.

Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 10:11 AM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

This is what the rig usually looks like.

Image Attachments
how_I_rig.jpgside_rig.jpg
Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 11:37 AM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

The errors have begun.

Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 11:39 AM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

I didn’t even get a chance to edit weight paint before I got a second error message.

Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 11:54 AM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

About a couple dozen errors now.

Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 12:10 PM   [ Ignore ]   [ # 27 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

Add another dozen to that stack (at least a dozen). It starting to feel like I’m being punched in the face with an invisible fist constantly as I walk through a blizzard.

Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 02:11 PM   [ Ignore ]   [ # 28 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

I just got a free program to monitor this is my normal heat on my computer.

This is funny.

Every computer I ever got had so far had the same temperature issue.

Image Attachments
normal_running_heat.JPG
Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 02:15 PM   [ Ignore ]   [ # 29 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

I think my internal fan is dead.
That could explain a lot.
0 rpms means dead right.
This may be stupid but how many fans does a laptop have I hear one running so it isn’t going 0rpms is it.
I’m lost.
Must be a bug in the program.

Profile
 
 
Posted: 06 September 2012 06:16 PM   [ Ignore ]   [ # 30 ]
Member
Rank
Total Posts:  182
Joined  2006-10-13

How hard would it be for me a person that hasn’t used this program, to be able to use and rigg bones to my model, it is called 3ds max.

Profile
 
 
   
2 of 5
2