Digital Art Zone

 
   
2 of 3
2
Problems with applying thickness
Posted: 21 July 2013 02:25 AM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

When validate the thickness attemp ... the top disepear ...

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 02:30 AM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2321
Joined  2005-09-05
lord.siotrad - 21 July 2013 02:25 AM

When validate the thickness attemp ... the top disepear ...

Okay that’s odd…have you got symmetry on?

 Signature 

Shadermixer tutorials and recipes
My ShareCG Gallery
Shadermixer Documents

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 03:06 AM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

Nop ... and it works yesterday with the “bikini bottom” with symetry on.

I take an another picture ...

Top and ring selected ... no symmetry ... click on thickness and that is the result : ... :( ... if validate ... only the ring still there ... The top stay in my “object” but can’t see it except his geometrie dynamic control that i can only abort to recovered my top ... (pictures 2,3 and 1) ... i’m not able to put the pictures in the correct order ... :(

I ‘m bored,and make mistake ... can’t go back enough to recover the ring size ...  i go to sleep wink

Thanks for your help and hope you will find wink.

Have a good day

Image Attachments
Probleme_epaissir_top4.pngProbleme_epaissir_top5.pngProbleme_epaissir_top3.png
Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 03:30 AM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2321
Joined  2005-09-05
lord.siotrad - 21 July 2013 03:06 AM

Nop ... and it works yesterday with the “bikini bottom” with symetry on.

I take an another picture ...

Top and ring selected ... no symmetry ... click on thickness and that is the result : ... :( ... if validate ... only the ring still there ... The top stay in my “object” but can’t see it except his geometrie dynamic control that i can only abort to recovered my top ... (pictures 2,1 and 3)

I ‘m bored,and make mistake ... can’t go back enough to recover the ring size ...  i go to sleep wink

Thanks for your help and hope you will find wink.

Have a good day

weird…I’ve seen funny things happen sometimes when symmetry is on but from what you’ve said that’s not it. I’m not sure what it would be. Hopefully someone with more expertise than me will come along.

 Signature 

Shadermixer tutorials and recipes
My ShareCG Gallery
Shadermixer Documents

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 05:36 AM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  258
Joined  2005-01-15

lord.siotrad, I’ve had that problem a long time ago, I think it had something to do will the normals facing the wrong - probably wrong.

One thing to try, delete half the bikini, copy & paste the faces so you have 2 copies of the top, hide the original (can be delete later if it works), then after checking the edges are straight (front and back straps are 0.0 in the X position) use Symmetry to mirror it and weld both halves. Then check the normals, you are after the yellow arrows to be facing outwards.

 Signature 

My DAZ Gallery

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 09:12 AM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  287
Joined  0

i think you should weld both pieces so they are one.

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 11:12 AM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

Hi again wink

I already try copy and past and an other symmetrie ... but it still doesn’t work.

But maybe that is the problem ...

The firs time a did it (following the tutorial) ... it was not correctly weld in back top and bottom .. but i fix it so why it would be the reason ???
And anyway, the front is not really weld so i can’t understand how it could be the only reason ...

I take an old save of the first half of the top ... and it was already bad.

If i weld all parts (ring and top) ... the ring become wrong to thickness so my “one piece” have those yellow edges but no thickness ... at all :(

For now, i did other way then thickness but i’d like to understand what i probably do wrong.

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 11:31 AM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  287
Joined  0

it does not appear to be welded. you still have two objects, form 3 and form 8.
try as two separate files one for each object and copy and paste one into the other

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 11:35 AM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

Well i did not put a picture each time wink .. but i tried it and it doesn’t work.

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 11:41 AM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  287
Joined  0

im sorry but in each image you show the meshes are not welded together

Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 11:46 AM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

okayyyy ...

That’s what you talking about ???

Form 9 is the ring and the top welded ... the others are copy of top and ring.

Image Attachments
all_in_one2.pngall_in_one.png
Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 11:52 AM   [ Ignore ]   [ # 27 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  287
Joined  0

yes now its welded. have you only applied thickness to the ring? can you focus in on that area closer and a orthjographic view screen shot?

Image Attachments
index_copy.png
Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 11:58 AM   [ Ignore ]   [ # 28 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

Like that ?

Image Attachments
all_in_one3.png
Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 01:03 PM   [ Ignore ]   [ # 29 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

I don’t think the ring be the problem but i tried to show it as good as i can smile


It was (before the weld) 2 parts with some faces superimposed.

Image Attachments
ring6.pngring5.pngring4.pngring3.pngring2.png
Profile
 
 
Posted: 21 July 2013 01:04 PM   [ Ignore ]   [ # 30 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2013-06-09

this one more

Image Attachments
ring1.png
Profile
 
 
   
2 of 3
2