Digital Art Zone

 
     
Consistent crash in v4.5.0.114 pro
Posted: 27 August 2012 04:01 AM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  12
Joined  2012-01-05

Dell Inspiron M5010
AMD Phenom II N870 Triple-Core Processor 2.3 GHz
6GB RAM
Win 7 x64

Every time I set 3 0r 4 custom textures on the genesis model, the program crashes; must have tried it over 30 times.  I’ve tried it slow and fast with almost everything else disabled on the system… Is this a known issue, or am I uniquely bestowed this wonderful glitch?


Thanks for taking the time to look,
~Eric

Adding an update 08/29/2012
I’ve gotten the same error seemingly at random a few times as well now.  Found a workaround for now… simply set the compatibility mode for DS 4.5 pro to Vista SP 2, and I haven’t had a crash since.  Unfortunately, the speed of processing operations slowed way down as well.  Still hoping to figure out exactly what’s causing the blip and fixing it, but at least I can get things done for now.  I’m posting this in case anyone else is having similar issues and might benefit..

Profile
 
 
Posted: 27 August 2012 04:10 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6905
Joined  2005-08-15

What does the log file say after the crash?  Help > troubleshooting > View Log File.

Are there any error messages?

Profile
 
 
Posted: 27 August 2012 08:09 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Total Posts:  12
Joined  2012-01-05
JimmyC_2009 - 27 August 2012 04:10 AM

What does the log file say after the crash?  Help > troubleshooting > View Log File.

Are there any error messages?

 

Sorry, here’s some specifics”

via windows error report I get this (There’s no record in the DAZ’s log. It just cuts off and then the program start-up procedure repeats when I start it back up):
Two Separate incidents.

Problem Event Name: APPCRASH
  Application Name: DAZStudio.exe
  Application Version: 4.5.0.114
  Application Timestamp: 502addc2
  Fault Module Name: QtCore4.dll
  Fault Module Version: 4.8.1.0
  Fault Module Timestamp: 4fb31765
  Exception Code: c0000005
  Exception Offset: 0000000000153a1c
 

Problem Event Name: APPCRASH
  Application Name: DAZStudio.exe
  Application Version: 4.5.0.114
  Application Timestamp: 502addc2
  Fault Module Name: QtCore4.dll
  Fault Module Version: 4.8.1.0
  Fault Module Timestamp: 4fb31765
  Exception Code: c0000005
  Exception Offset: 0000000000153182

Whole lot of crashing goin on smile

As you can see, same culprit and exception code.

Profile
 
 
Posted: 27 August 2012 08:48 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  938
Joined  2007-01-04

Your on a Dell craptop, so chances are it’s your graphics chipset/card that’s the problem.

Start DS and go “Help > Troubleshooting > about your video card” and post here the first 6 lines you see in there.

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 27 August 2012 10:19 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  12
Joined  2012-01-05
Bejaymac - 27 August 2012 08:48 AM

Your on a Dell craptop, so chances are it’s your graphics chipset/card that’s the problem.

Start DS and go “Help > Troubleshooting > about your video card” and post here the first 6 lines you see in there.


Here… a little more than the first 6 lines:

Current OpenGL Version:
3.3.9833 Compatibility Profile Context


OpenGL Provider:
ATI Technologies Inc.


Hardware:
ATI Mobility Radeon HD 4250


Features:

MultiTexturing
Supported

Shadow Map
Supported

Hardware Antialiasing
Supported

OpenGL Shading Language
Supported

Pixel Buffer
Supported


Pixel Buffer Size
Not Enabled


Maximum Number of Lights
8

Number of Texture Units
8

Maximum Texture Size
8192 x 8192

Profile
 
 
Posted: 28 August 2012 07:02 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14

On any of your custom textures, are you using less than 16bit color depth?  Are you using pngs, jpgs, or tifs?

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 28 August 2012 07:24 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  267
Joined  2003-10-09

I have an odd question: Does this happen only with a specific product? Could you apply this custom texture to a different product without ill effect?

(Sorry. Two questions, I know.)

Profile
 
 
Posted: 28 August 2012 08:36 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
New Member
Total Posts:  12
Joined  2012-01-05
adamr001 - 28 August 2012 07:02 AM

On any of your custom textures, are you using less than 16bit color depth?  Are you using pngs, jpgs, or tifs?

Hey… I am using 24 bit jpegs, or rather trying to smile

Profile
 
 
Posted: 28 August 2012 08:43 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14

Okay, shouldn’t be an issue with those.  We know there are issues with 4 and 8 bit PNGs though.  If you want you can PM me and I’d be happy to test those textures on my system to see if I can duplicate your crashing.

Otherwise, you probably need to head over to http://bugs.daz3d.com (make an account if you don’t have one already, it’s different from your store/forum login, but I recommend you use the same name) and file a crash bug.

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile