Digital Art Zone

 
   
6 of 13
6
DAZ Studio 4.5 Release Candidate Available Now
Posted: 29 May 2012 04:52 PM   [ Ignore ]   [ # 76 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15775
Joined  2003-10-09

Mimic Live is a separate purchase, a far as I know.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 29 May 2012 09:07 PM   [ Ignore ]   [ # 77 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  110
Joined  2009-03-13
Richard Haseltine - 29 May 2012 04:52 PM

Mimic Live is a separate purchase, a far as I know.

It comes in the Candidate Bundle.

Once again, we’re getting it for free and can’t use it.

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 06:44 AM   [ Ignore ]   [ # 78 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1781
Joined  2010-02-14
czexana - 28 May 2012 10:48 AM
Richard Haseltine - 28 May 2012 07:15 AM
RCDeschene - 28 May 2012 06:26 AM

Anyone else getting error windows claiming Duplicate IDs when applying Smart Content onto Genesis?

Yes, this is an issue with some older content. The files may have been updated - many have - but if not I do have a fix script that deals with most of them here http://www.4shared.com/zip/oY0vbkJk/Fix_Duplicate_IDs.html

Not shure if it should be, but 4shared is asking me to ‘join or login’ when I try to download the file.

Hey Richard, did you see this response? I’m getting this too.

 Signature 

“I’m sorry, I can’t hear you over the sound of how awesome I am!” ~ Brextor Ultimus

FORUM MEMBER POST RANKS
New Member = 0
Member = 25
Active Member = 250
Power Member = 1000
Addict = 2500

My Art Studio

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 07:42 AM   [ Ignore ]   [ # 79 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15775
Joined  2003-10-09
RCDeschene - 30 May 2012 06:44 AM
czexana - 28 May 2012 10:48 AM
Richard Haseltine - 28 May 2012 07:15 AM
RCDeschene - 28 May 2012 06:26 AM

Anyone else getting error windows claiming Duplicate IDs when applying Smart Content onto Genesis?

Yes, this is an issue with some older content. The files may have been updated - many have - but if not I do have a fix script that deals with most of them here http://www.4shared.com/zip/oY0vbkJk/Fix_Duplicate_IDs.html

Not shure if it should be, but 4shared is asking me to ‘join or login’ when I try to download the file.

Hey Richard, did you see this response? I’m getting this too.

Sorry, that has been pointed out before. I believe 4Shared now requires an account to download. I’m not sure what currently offers free file hosting that works for most mad

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 07:43 AM   [ Ignore ]   [ # 80 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15775
Joined  2003-10-09
visibleman - 29 May 2012 09:07 PM
Richard Haseltine - 29 May 2012 04:52 PM

Mimic Live is a separate purchase, a far as I know.

It comes in the Candidate Bundle.

Once again, we’re getting it for free and can’t use it.

The plugin may come with the base installer, as others do, but that doesn’t mean it is being given free - it just means the plugin is there ready when you buy a serial number.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 08:14 AM   [ Ignore ]   [ # 81 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1874
Joined  2006-02-17
Richard Haseltine - 29 May 2012 07:27 AM
tekun - 28 May 2012 07:30 PM

I’m simply amazed at all the issues people are having with this version, it makes me pause before grabbing this.


I would like to make a general statement to DAZ as a whole, when putting out new versions of the program it’s not that difficult to have it install into a new program folder to allow one to run the older stable version along side the newer version. I have both DS3A and DS4Pro (the latest prior to the RC one) install on my unit and both work perfectly side-by-side at the SAME TIME, content folders are shared in My Docs and settings are of course separate in the AppData folders same could be easily done within the same major version numbers.

There seem to have been relatively few issues, as long as users allow for the fact that plugins need updating (but there weren’t many plugins updated to DS4 anyway). DS4.5 will also coexist with DS3 - what it won’t coexist with is an earlier version of DS4 - you need to remember that DS is more tightly linked to other things (such as the CMS) and has had content updates which may not be backward-compatible with the previous builds (and the CMS means you can’t have multiple content setups).


Just to be pedantic… If you know what you’re doing, the CMS makes it EASIER to have multiple content setups and quicker to switch between them.  Not to mention, the ability to filter content visibility between machines, users, projects, etc.


The CMS is a great tool.  Especially for those who are willing to learn.  The main complaint I have is that it is too heavily tied to ValentinaDB via the code.  Someone like me should be allowed to use other, more capable, SQL databases.


Kendall

 Signature 

Any opinions expressed in this post are those of Kendall Sears and may, or may not, be more, or less, valid than any other opinion.

The contents of this post are intended for the DAZ forum only, do not re-post any portion to any other forum without his permission.

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 09:34 AM   [ Ignore ]   [ # 82 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  56
Joined  2003-10-09

Thank you for the response Richard.  :O)

Richard Haseltine - 29 May 2012 04:52 PM

Mimic Live is a separate purchase, a far as I know.

 

 

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 10:01 AM   [ Ignore ]   [ # 83 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  110
Joined  2009-03-13
Richard Haseltine - 30 May 2012 07:43 AM
visibleman - 29 May 2012 09:07 PM
Richard Haseltine - 29 May 2012 04:52 PM

Mimic Live is a separate purchase, a far as I know.

It comes in the Candidate Bundle.

Once again, we’re getting it for free and can’t use it.

The plugin may come with the base installer, as others do, but that doesn’t mean it is being given free - it just means the plugin is there ready when you buy a serial number.

 


Well Thank You Richard. 

That’s all I was asking and that’s what I meant by Daz giving us a download for free.  However, this is the reason there has been so much confusion because it’s not an actual Working Download and its not even a TRIAL. 
This has happened before and we got no real answer the last time.

So that download is just included to what…To remind people that it exists so that we can ask about it and purchase it?
That still doesn’t make too much sense cus most people won’t know that. To Us/Them it just feels like we’re getting something that doesn’t even work compounded by the fact that it takes so long to get a response on Mimic Live unless its in an important thread like this.

But its cool.  Now I know.

But it might make more since to NOT include that download in anymore bundles like this since its not be given for free since its basically a useless download (that’s not even a trial) taking up unnecessary space.

And another thing….

I see that you locked my post, that’s fine but….I’m not the on that raise the issue.  The Poster Fay86 did in this thread and I just responded to his remark and then decided to start my own thread just to get your attention to finally get an answer.  FYI


So Thanks Again.

 

 

 

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 10:35 AM   [ Ignore ]   [ # 84 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4730
Joined  2004-08-11
Richard Haseltine - 30 May 2012 07:42 AM
RCDeschene - 30 May 2012 06:44 AM
czexana - 28 May 2012 10:48 AM
Richard Haseltine - 28 May 2012 07:15 AM
RCDeschene - 28 May 2012 06:26 AM

Anyone else getting error windows claiming Duplicate IDs when applying Smart Content onto Genesis?

Yes, this is an issue with some older content. The files may have been updated - many have - but if not I do have a fix script that deals with most of them here http://www.4shared.com/zip/oY0vbkJk/Fix_Duplicate_IDs.html

Not shure if it should be, but 4shared is asking me to ‘join or login’ when I try to download the file.

Hey Richard, did you see this response? I’m getting this too.

Sorry, that has been pointed out before. I believe 4Shared now requires an account to download. I’m not sure what currently offers free file hosting that works for most mad

Hey Richard,

Ran your script on a folder of dsf clothing files that were returning Dup ID errors and it WORKS!  DUDE!  AWESOME!  Your hired.  OK, one request… Can you please make an updated version that can do batches of folders??  I gotta allot of clothes that need updating.  This would be very helpful!  grin Would also be nice if the script could be set up to remember the last folder it was in!  grin

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

DAZ Studio 4 Frequently Asked Questions

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 11:35 AM   [ Ignore ]   [ # 85 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  56
Joined  2003-10-09
RAMWolff - 30 May 2012 10:35 AM
Richard Haseltine - 30 May 2012 07:42 AM
RCDeschene - 30 May 2012 06:44 AM
czexana - 28 May 2012 10:48 AM
Richard Haseltine - 28 May 2012 07:15 AM
RCDeschene - 28 May 2012 06:26 AM

Anyone else getting error windows claiming Duplicate IDs when applying Smart Content onto Genesis?

Yes, this is an issue with some older content. The files may have been updated - many have - but if not I do have a fix script that deals with most of them here http://www.4shared.com/zip/oY0vbkJk/Fix_Duplicate_IDs.html

Not shure if it should be, but 4shared is asking me to ‘join or login’ when I try to download the file.

Hey Richard, did you see this response? I’m getting this too.

Sorry, that has been pointed out before. I believe 4Shared now requires an account to download. I’m not sure what currently offers free file hosting that works for most mad

Hey Richard,

Ran your script on a folder of dsf clothing files that were returning Dup ID errors and it WORKS!  DUDE!  AWESOME!  Your hired.  OK, one request… Can you please make an updated version that can do batches of folders??  I gotta allot of clothes that need updating.  This would be very helpful!  grin Would also be nice if the script could be set up to remember the last folder it was in!  grin

I second that request.  Pretty Please, and thank you Richard :O)

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 01:47 PM   [ Ignore ]   [ # 86 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15775
Joined  2003-10-09

As I said in the other thread, I’m wary of making the script batch process folders for several reasons - speed (admittedly with an early draft that was slower, but I did have Windows tell me DS had stopped responding when I ran the script on a folder with a lot of files - one of the PC sets I think) and safety (both to avoid confusion if it hits an error and aborts and to discourage it from processing non-object .dsf files like materials). I will look at this again as I have time, but my instinct is still to keep it to one folder at a time. One option I did consider was to allow the user to select files in the Content Library (it would have to be there, and not in in the Category or Product lists) and have the script process those without asking for any more input - would that be OK? (As long as you are using one of the actual folders in the Content Library to view your content it should already be opening the fiel dialogue on that folder, and you can select multiple files to process within the folder.)

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 04:56 PM   [ Ignore ]   [ # 87 ]
New Member
Total Posts:  4
Joined  2012-04-19

i reported this release as to the CC because :

1) the serial number DOESN’T work properly. every time i’m forced to type it again.
2)no way to use the previous version of the program (says “no importer found”)
3)All the old saves are GONE and without the chance to use the old version, in poor words, i can say i’ve lost 3 weeks of work.
4)No way to send files to Bryce, it causes crash, so you loose what you’ve done in DAZ (so SAVE every 30 seconds or less)
5)same problem if you try to send the files to Hexagon.

So….i suggest to DON’T istall this update till will be stable enough.

Ok is free, but it doesn’t mean is nice to have a product not stable and ready to be used. (at least let me have back my previous version :( )

i take this chance to say thanks for the kindness of the admin who helped me a lot ( REALLY, a lot!!) and i hope the technical dept will be able to fix this disaster soon as possible (same problems with Hexagon dowload, and with few PAID items)

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 07:44 PM   [ Ignore ]   [ # 88 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  65
Joined  2003-10-09

So Far (knock on wood) I have had no issues what so ever on the RC. in fact a few times I had to double check the version I was running to make sure it said 4.5 Pro LOL. Any who biggest difference I have noticed and I am Glad for is the speed in the Viewport on large scenes and the speed on loading the DUF files. I did not loose any of my old files or old work.  I think Daz needs to come up with a Create specific scene and report issues thingy ... you know where all users who have RC follow step by step and see how many report back an issue. everyone would be required to report back along with PC info. the test would need to utilize all areas of DAZ using products and plugins that come with the standard release. any additional items that would need to be tested with should be provided for free smile... just a thought…..

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 08:02 PM   [ Ignore ]   [ # 89 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4730
Joined  2004-08-11

Well one thing that really irks me so far is that the load time for DS to get the UI is not lightening fast… in fact it’s taken up to a full minute before it displays the UI.  Then Genesis is taking forever to load up as well.

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

DAZ Studio 4 Frequently Asked Questions

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 08:26 PM   [ Ignore ]   [ # 90 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3812
Joined  2012-02-06

I’m taking the plunge…wish me luck!


Just starting to try it out. Some tasks definitely seem faster; others not so much. Already noticed one problem: DS included content (Aldora Hair, Journeyer Scout, etc.) doesn’t seem to be working (not sure if that’s been addressed already…I’ve read through most but not all of this thread). The error is: Error reading file, see log for more details. Unfortunately, the log file has the same message with no additional details…


Edited to add…saving in the new file format is SO much faster. I’ve got a slow computer, so the speed improvements are definitely appreciated. smile And my previous saved files seem to have come through OK.

 Signature 

Community Volunteer
Monthly New User Contests!

My tutorials and FAQs | My Gallery | My Render Thread
Visit my world… Tornalia.com | http://scottlivingston.deviantart.com

Profile
 
 
   
6 of 13
6