Digital Art Zone

 
   
12 of 13
12
DAZ Studio 4.5 Release Candidate Available Now
Posted: 09 June 2012 03:11 PM   [ Ignore ]   [ # 166 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  819
Joined  2007-01-08

@Wiseavatar: welcome! The Genesis that loads at start-up belongs to a scene the path of which you can find at Edit->Preferences->Startup tab. Simply zero those morphs and resave your scene.

Going to get RC2 as soon as site cooperates.

Profile
 
 
Posted: 09 June 2012 06:22 PM   [ Ignore ]   [ # 167 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  208
Joined  2006-01-26

this plugin is functional in DzPro 4.5?

http://www.daz3d.com/shop/genx-addon-gen3-for-a3-and-h3/

 Signature 

http://www.daz3d.com/gallery/#users/1312/
http://zilvergrafix.deviantart.com/

Profile
 
 
Posted: 09 June 2012 06:25 PM   [ Ignore ]   [ # 168 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8697
Joined  2007-11-06

No, GenX has not been updated yet.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 09 June 2012 06:49 PM   [ Ignore ]   [ # 169 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  208
Joined  2006-01-26
fixmypcmike - 09 June 2012 06:25 PM

No, GenX has not been updated yet.

Ok, thanks for clarify! LOL
my Goccin A3 will wait for some time to be Genesified…. shut eye

 Signature 

http://www.daz3d.com/gallery/#users/1312/
http://zilvergrafix.deviantart.com/

Profile
 
 
Posted: 10 June 2012 02:04 PM   [ Ignore ]   [ # 170 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2011-05-10

Plug-in failed to load d3dGenX
What is the solution?

Profile
 
 
Posted: 10 June 2012 02:07 PM   [ Ignore ]   [ # 171 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2011-05-10

if
DAZ Studio 4.5 SDK Release Candidate 2
is out then why so many plug-ins not working?

Profile
 
 
Posted: 10 June 2012 02:31 PM   [ Ignore ]   [ # 172 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14283
Joined  2003-10-09

The plugins will not work until they are updated, which will not happen until DS4.5 becomes the release version. This was mentioned in the first post.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 10 June 2012 06:01 PM   [ Ignore ]   [ # 173 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  80
Joined  2006-01-06
bbroussard - 10 June 2012 02:07 PM

if
DAZ Studio 4.5 SDK Release Candidate 2
is out then why so many plug-ins not working?

A pity since I could really use the genX   Anyway to reinstall prior version without overwriting 4.5?

Want to keep playing with this.  Biggest issue for me any way seems to come in the rendering .  Sometimes won’t let me save

 

Profile
 
 
Posted: 10 June 2012 07:26 PM   [ Ignore ]   [ # 174 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1541
Joined  2010-02-14

Well, I tried the second candidate already, and already I’m giving and going back to the regular 4.0 Pro after I found out the VERY hard way after an hour of tedious Supersuit work that I can no longer save a .daz via Cntr+Shift+S. When i tried to save it as a .duf it just crashed, destroying all my invested effort…

 Signature 

“I’m sorry, I can’t hear you over the sound of how awesome I am!” ~ Brextor Ultimus

FORUM MEMBER POST RANKS
New Member = 0
Member = 25
Active Member = 250
Power Member = 1000
Addict = 2500

My Art Studio

Profile
 
 
Posted: 10 June 2012 07:29 PM   [ Ignore ]   [ # 175 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  80
Joined  2006-01-06
RCDeschene - 10 June 2012 07:26 PM

Well, I tried the second candidate already, and already I’m giving and going back to the regular 4.0 Pro after I found out the VERY hard way after an hour of tedious Supersuit work that I can no longer save a .daz via Cntr+Shift+S. When i tried to save it as a .duf it just crashed, destroying all my invested effort…

yeah been through that one as well. Thank you for reminding me. Got away from this with the fiasco of this new website taking away my attention.

Profile
 
 
Posted: 11 June 2012 10:13 AM   [ Ignore ]   [ # 176 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1541
Joined  2010-02-14

And NOW for some reason, my hotkeys won’t work at all! Even after going back to Studio 4.0 Pro as intended my Save As is still trying to make me save .duf’s and my Ctrl+Shift+S is unresponsive.


Can someone help me?

 Signature 

“I’m sorry, I can’t hear you over the sound of how awesome I am!” ~ Brextor Ultimus

FORUM MEMBER POST RANKS
New Member = 0
Member = 25
Active Member = 250
Power Member = 1000
Addict = 2500

My Art Studio

Profile
 
 
Posted: 26 July 2012 12:50 PM   [ Ignore ]   [ # 177 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2004-01-09

Downloaded and installed 4.5 no problems - hoping it would fix the disappearing cursor problem. It doesn’t. So where do I report a bug? You’d think clicking on the “Report A Bug” page would work. It doesn’t. It’s probably got a bug in it.:cool grin:

By the way, by disappearing cursor problem, I mean I’m happily clicking around a pose, I’ll do something with the parameters tab, suddenly my cursor vanishes. If I click onto Safari and back, sometimes it returns. Google this problem and you’ll be told again and again that it’s a graphics card setting. I’ve got a brand new Mac and I haven’t mucked with anything yet. WTF?!!

Profile
 
 
Posted: 26 July 2012 03:06 PM   [ Ignore ]   [ # 178 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2405
Joined  2003-12-06
tomcleaver - 26 July 2012 12:50 PM

Google this problem and you’ll be told again and again that it’s a graphics card setting. I’ve got a brand new Mac and I haven’t mucked with anything yet.

Your hardware might be squeaky new, but there’s no guarantee the graphics card drivers that came with your computer will be up-to-date. More the opposite, it’s usual for them to be several months old, sometimes more. Check to see whether you need to get driver updates from Apple, or direct from the graphics card manufacturer. If you can get newer drivers, that will probably also give you a newer OpenGL version and better Viewport performance. Faster or better-looking hardware renders (which use your graphics card, just like the Viewport) are also a possibility.

 Signature 

Gone to Vegas to play poker. Back when I run out of clothes.—Your Muse.

Profile
 
 
Posted: 27 July 2012 10:19 AM   [ Ignore ]   [ # 179 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2004-01-09
SpottedKitty - 26 July 2012 03:06 PM
tomcleaver - 26 July 2012 12:50 PM

Check to see whether you need to get driver updates from Apple, or direct from the graphics card manufacturer.

See! Drivers again! lol. Yep, drivers are all up to date but it’s still happening. Feel like a guy who keeps turning up at the doctor with symptoms only to be told it’s psychosomatic.  There’s definitely some weird link between opening the “Parameters” panel (“Scene” etc are fine) and the cursor vanishing. Opening “Parameters” has also locked up and then crashed Daz Studio (and some background programs)  on numerous occasions.

Profile
 
 
Posted: 18 August 2012 09:17 AM   [ Ignore ]   [ # 180 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  6
Joined  2010-02-08
adamr001 - 23 May 2012 11:47 AM
acanthis - 23 May 2012 11:38 AM

No, it is NOT available. The link given above is for a non-existent page.

Why is it that, every single time without fail that I see a post trumpeting the availability of yet another new version of DAZ Studio, the link never works?

  Try this link instead: http://www.daz3d.com/shop/daz-studio-4-x-release-candidate/

The other is the old-style link and SHOULD auto-forward (it does for me), but you land at the link I posted above.

Nope. This link doesn’t work for me either.

Profile
 
 
   
12 of 13
12