Digital Art Zone

 
   
3 of 3
3
Request(s) For Fenric and a Question.
Posted: 30 September 2012 06:55 PM   [ Ignore ]   [ # 31 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  416
Joined  2008-07-18

Hey head wax and Fenric -

You know, that’s the first thing I tried, but in the Assemble Room it didn’t look like it had worked.
Just tried again and upon rendering . . . turns out it couldn’t be easier.

Thanks.

Profile
 
 
Posted: 01 October 2012 10:12 AM   [ Ignore ]   [ # 32 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1181
Joined  2005-04-12
tsarist - 30 September 2012 12:43 PM

Fenric


I have your ERC and Pose Helper.
The problem is I have no idea what they do.
The description was vague and the instructions weren’t very helpful.


When I used the Pose Helper, all it did was freeze up Carrara, but not actually help with the Pose.

Reagrding Pose Helper, try selecting a bone further down the hierarchy (for example “chest”). I think if you select the character at the top level and call Pose Helper, that is what crashes it. The default parameters are set up to mirror the pose.

ERC is very powerful and well worth getting to know if you do much animation. It basically sets up a relationship between one parameter and another (or many others).  As an example, you can link the biceps morph to the angle of the forearm, so that the muscle flexes automatically.  Or moving one aileron on an aircraft can move the aileron on the opposite wing in the opposite direction (as would happen in real life).

I have to admit that actually setting these things up takes a bit of learning and trial and error, but the effects can be fantastic. You can also use a time delay between movements and there is a good example of this to animate a lizard’s tail which you can download at ShareCG.com.

Profile
 
 
Posted: 01 October 2012 10:23 AM   [ Ignore ]   [ # 33 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  262
Joined  2009-03-09

You certainly can get into trouble with Pose Helper by selecting the wrong level, but it should take either the main figure root or “hip” (model used to cause trouble, but that was a Carrara bug fixed with 8.1.1.x). 

Now, you don’t really want to select higher than that with Poser figures that have anything conformed to them: the conformed figures don’t respond well to manual posing smile

But it shouldn’t crash, and I’ve never been able to pinpoint or even reproduce the trouble he’s having.  But it’s never worked properly for Tsarist, and I just don’t know why.  Unfortunately, Carrara has nothing resembling proper error handling: when you see “An error has occurred”, my plugin never even gets control back.  No error code, no exception to catch, no logging - if I can’t reproduce an error myself, I have no hope of knowing exactly what happened.

 Signature 

Come visit my store!

http://www.daz3d.com/fenric
http://fenric.com/wordpress/store/

Profile
 
 
Posted: 01 October 2012 12:22 PM   [ Ignore ]   [ # 34 ]
Member
Rank
Total Posts:  30
Joined  2003-12-29

Sorry, don’t want to hijack this post.
Just wanted to post an update on the truck file:

https://vimeo.com/50481659

I’ve added a controller for noise, which works on the front wheels and with delay on the chassis and the back wheels.

http://www.sharecg.com/v/64911/view/5/3D-Model/Carrara-ERC-controlled-wheels

Image Attachments
truck_control2.png
Profile
 
 
Posted: 25 June 2013 06:44 PM   [ Ignore ]   [ # 35 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2041
Joined  2008-01-28

Hi Fenric

I don’t know if this is possible?
Can you add new tools in the modelling room with your amazing talents?
Something like a cut tool perhaps?
Works like a knife and where it slices it makes a new vertex, and if you slice a poly it
gives you two verticie that are joined by an edge

Or a shortcut that divides a looped set of polys down the middle ?

Would be a great time saver if you can do things like this.

thanks for your consideration,

and thanks for updating those tools of yours shader doctor etc

 Signature 

http://andrewfinnie.blogspot.com.au/

Profile
 
 
Posted: 07 August 2013 10:35 PM   [ Ignore ]   [ # 36 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2041
Joined  2008-01-28

Hi Fenric

would it be easy for you to take a morph dial randomiser for carrara?
specifically for face shapes, but it might come in useful for things like
emotions
daz dogs, body shapes etc
there are ones available for poser I see

also a little code in python here
http://forumarchive.daz3d.com/viewtopic.php?t=83307
not that it is probably a help for you

I guess an extrapolation of this might be a pose randomiser?

thanks in advance for your thoughts

not that I haven’t said it a trillion times but

the keyboard shortcut for going up and down the is instances list is the best thing since sliced bread
so a thousand thanks once more

 Signature 

http://andrewfinnie.blogspot.com.au/

Profile
 
 
   
3 of 3
3