Digital Art Zone

 
     
Ambient Occlusion not supported
Posted: 21 August 2012 10:30 AM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  8
Joined  2004-07-28

Hi!
I’m using the latest Hexagon under OSX Mountain Lion, on a MacPro with an ATI 5870.
No ambient occlusion? (that’s what a box says to me)
Or it’s just me that i’m missing something?

Thanks! smile

Profile
 
 
Posted: 21 August 2012 11:42 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  429
Joined  2007-10-08

Hexagon does not have a render engine, so the ability to have ambient occlusion is not part of Hexagon.

Profile
 
 
Posted: 21 August 2012 12:28 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  210
Joined  2006-11-17
DAZ_bfurner - 21 August 2012 11:42 AM

Hexagon does not have a render engine, so the ability to have ambient occlusion is not part of Hexagon.

It is quite worrying when even the developers of the application are unaware of the programs functions/options.
No wonder bugs do not get fixed.

Profile
 
 
Posted: 21 August 2012 12:34 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
New Member
Total Posts:  8
Joined  2004-07-28

Well, so, could you tell me please why under windows, i was able to use it?
No plugins added, just after a fresh installation…
It was slow, but there was ambient occlusion.
I never had the time for learn hexagon as i would, but i’m sure about this feature in previous releases.
So, it has been removed, or there’s something missing in the mac release?

Profile
 
 
Posted: 21 August 2012 12:34 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  210
Joined  2006-11-17

Hello,

Renderwarrior - 21 August 2012 10:30 AM

Or it’s just me that i’m missing something?

It as been buggy for quite a long time. It is in need of an update/upgrade, like the rest of the programme.

 

Profile
 
 
Posted: 21 August 2012 12:38 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
New Member
Total Posts:  8
Joined  2004-07-28

I never used it too deep, so i’m unaware of bugs. This is the first thing i noticed.
To be honest, i was thinking it would have never been able to run under mountail lion… I was thinking it still was powerPC!

Profile
 
 
Posted: 21 August 2012 06:19 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Member
Rank
Total Posts:  250
Joined  2009-01-27
DAZ_bfurner - 21 August 2012 11:42 AM

Hexagon does not have a render engine, so the ability to have ambient occlusion is not part of Hexagon.

No?

 

Image Attachments
whatsthis.jpg
 Signature 

For any arguments or illustrations I give, my system specs are:
Hexagon version 2.5.1.79,  XP pro 32 bit,  pentium core2 duo,  ATI radeon 3870, 2 gigs ram

Profile
 
 
Posted: 21 August 2012 06:33 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  252
Joined  0

that is a shadow model button. ambient occlusion works on both my macs.
Your graphics card at a minimum must be running ogl 2.1 for it to work in hex

Profile
 
 
Posted: 22 August 2012 05:13 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
New Member
Total Posts:  4
Joined  2003-10-09

Close but no cigar…

Image Attachments
AO.jpg
Profile
 
 
Posted: 22 August 2012 06:59 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Member
Rank
Total Posts:  121
Joined  2004-10-23
afreaginname - 21 August 2012 06:19 PM
DAZ_bfurner - 21 August 2012 11:42 AM

Hexagon does not have a render engine, so the ability to have ambient occlusion is not part of Hexagon.

No?

You are correct there is an AO option in Hex along with limited rendering capability.

 

Image Attachments
HexAO.jpg
Profile