Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
Sixus1 and DS4
Posted: 19 August 2012 07:59 AM   [ Ignore ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  559
Joined  2007-01-05

I’ve a lot of Sixus1 Poser character, but i can’t import tehem in DS4 because whe i try to use them in DS4 the morph don’t work more. Is happened with many of them, and this is the only real reason because i don’t left forever DS3 and don’t start to use DS4.
If you want try, download Behemoth 2, load it in DS4, and try to use some expression morph.

You find Behemoth2 here -> http://www.runtimedna.com/Behemoth-2010.html

You can download it because is free.

Someone can find a solution for this?

cool smile

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 09:33 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6439
Joined  2005-08-15

I haven’t tried this, but on the product page at RDNA, it says

Daz Studio:  No

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 10:07 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1422
Joined  2006-07-04

Hm.  I have his Goblinz figure (though not anything else in the line) and it seems to work fine in DS4.5.  I’m pretty sure he worked in DS4 too.

Granted I don’t have any of the Morph add ons either, so that may be a factor.

 Signature 

DAZ Gallery * * *DA Gallery

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 10:33 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6439
Joined  2005-08-15
Lord Crios - 19 August 2012 07:59 AM

I’ve a lot of Sixus1 Poser character, but i can’t import tehem in DS4 because whe i try to use them in DS4 the morph don’t work more. Is happened with many of them, and this is the only real reason because i don’t left forever DS3 and don’t start to use DS4.
If you want try, download Behemoth 2, load it in DS4, and try to use some expression morph.

You find Behemoth2 here -> http://www.runtimedna.com/Behemoth-2010.html

You can download it because is free.

Someone can find a solution for this?

cool smile

I just downl;oaded this figure, and installed it into My Library.  When I select the Head in the Parameters tab, all of the morphs are there, and they all work, I don’t know why they wouldn’t work for you.  I am using 4.5.0.114.

 

Image Attachments
Untitled-1.jpg
Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 11:02 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  532
Joined  2003-10-09

There is an extensive thread at RDNA in which Sixus breaks the news that he (they?) has no interest in continuing to provide DS support.

http://forum.runtimedna.com/showthread.php?68451-Considering-fully-dropping-all-DS-support-to-focus-on-new-Poser-features…&highlight=sixus1

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 11:31 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Member
Rank
Total Posts:  202
Joined  2003-10-09
pwiecek - 19 August 2012 11:02 AM

There is an extensive thread at RDNA in which Sixus breaks the news that he (they?) has no interest in continuing to provide DS support.

http://forum.runtimedna.com/showthread.php?68451-Considering-fully-dropping-all-DS-support-to-focus-on-new-Poser-features…&highlight=sixus1


a lot changes back and forth during that thread
and sixus1 has said he’d be willing to consider working with a ds content creator with a view to getting figures into studio, so he hasn’t ruled ds out entirely just yet.

His main concern seems to be the amount of work / time versus monetary return to do a poser and a studio version, which is the same discussion the content creators have had here especially since Genesis.
Although sixus1 has been slightly more transparent in how he’s making his decision and has listened to peoples concerns and comments, which is refreshing in itself


As to the Original topic, does Behemoth 2 use geometry swapping as this was a know issue in early versions of DS4 and broke the morphs. The morph issue was corrected in later versions of ds 4 so the morphs should work in 4.5, although i’m not sure if the geometry swapping was fixed

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 11:46 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  564
Joined  2007-02-16

I “bought” NightGaunt awhile back with a birthday coupon from Content Paradise (got him completely free with my coupon LoL) and he works fine in DS 4.5 Pro RC1.  MATs really are not good in DS though, but the figure loads, morphs and poses just fine, if that helps anybody smile  I don’t have any other Sixus1 figures though, sorry.

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 01:15 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  904
Joined  2007-01-04

I’m downloading it now to have a look at, but if it’s geometry switching, then you need to know that DS has never been very good at dealing with it, and it was completely broken in 4.0.

EDIT

Yep, problems the geometry switching, and while the devs did “fix” it in 4.5 RC1 it looks like they broke it again in the full release of 4.5

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 01:51 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  959
Joined  2006-06-12
pwiecek - 19 August 2012 11:02 AM

There is an extensive thread at RDNA in which Sixus breaks the news that he (they?) has no interest in continuing to provide DS support.

http://forum.runtimedna.com/showthread.php?68451-Considering-fully-dropping-all-DS-support-to-focus-on-new-Poser-features…&highlight=sixus1


Thanks for posting this thread.

I don’t get over to RuntimeDna’s forums very often.
I’m a fan of Sixus1’s work. Hopefully, he will keep making things Daz compatible, as best he can.

 

 Signature 

There is a serious tendency toward capitalism among the well-to-do peasants.
Mao Tse-Tung

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 02:14 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4533
Joined  2004-08-11

I really hope his upcoming Humanz figures will have some support for DS… I really love the direction he took with both sexes!

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 02:19 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6439
Joined  2005-08-15
Bejaymac - 19 August 2012 01:15 PM

I’m downloading it now to have a look at, but if it’s geometry switching, then you need to know that DS has never been very good at dealing with it, and it was completely broken in 4.0.

EDIT

Yep, problems the geometry switching, and while the devs did “fix” it in 4.5 RC1 it looks like they broke it again in the full release of 4.5

See my post above, it works fine for me in 4.5.0.114, or is that not what you mean?

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 02:36 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  904
Joined  2007-01-04
JimmyC_2009 - 19 August 2012 02:19 PM

See my post above, it works fine for me in 4.5.0.114, or is that not what you mean?

Check the FBM’s Jimmy, those cross over the geometry switched body part, the hip in this case, the facial morphs don’t.

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 02:41 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6439
Joined  2005-08-15

Sorry, you’re right Bejaymac, I have never used these figures before, and I was only looking at the expressions.

A pity really.  Thanks for explaining.

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 04:49 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  904
Joined  2007-01-04

When it comes to Geometry Switching in DS it’s a case of “what’s it doing” and “do we really need it”, in the case of Behemoth2 it’s to hide his genitals and no we don’t need it. The genitals have their own bone, which means we can click on the eye next to the bone in the scene tab and remove them from the scene, this stops them showing in the render as well as poking through any clothing.
So the easiest remedy is to remove the Geometry Switching references from the CR2, *points at pic* that’s him “fixed” with his Thicker FBM set to 1.

Image Attachments
Behemoth2.jpg
 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 19 August 2012 05:28 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8513
Joined  2007-11-06

You might want to add to this bug report:  https://bugs.daz3d.com/view.php?id=45887
I don’t have many non-DAZ figures installed at the moment, so I’ve only tested with Michael 2, who does work in 4.5.0.114

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 20 August 2012 12:35 AM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  559
Joined  2007-01-05

Thank you to all, at this time i’m downloading DAZ Studio 4.5, i try Sixus1 characters in it, and after i report the results.

Thanks againg.

Profile
 
 
   
1 of 2
1