Digital Art Zone

 
   
2 of 4
2
Smart contents empty
Posted: 19 September 2012 12:04 AM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Member
Rank
Total Posts:  27
Joined  2005-04-23

Hello,

I have the same problem, I can not downloaded the genesis content.

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 08:04 AM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
New Member
Total Posts:  6
Joined  2012-09-17

Help is extremely slow here…I even sent a comment via support link to the support/help folks, since I purchased the Toon Generations Bundle, but still no replies, no answers, no nothing!!!

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 08:22 AM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6934
Joined  2005-08-15

As of the time of posting here, the time in Utah is 8:17 am, DAZ 3D don’t start that early.

You have the toon Generations bundle?  These items are in Poser format, and you will find them in the Content Library tab under Poser Formats > My Library > Figures > 3D Universe.


If you cannot see the Content Library tab, go to Window > Tabs and select it from the list.  you can then dock it anywhere.

@silvia365

What problems are you having exactly, and what are you trying to download, and what browser are you using?

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 08:35 AM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2012-09-18

I am having the same issue.

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 08:38 AM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
New Member
Total Posts:  6
Joined  2012-09-17

Thanks for you reply, Jimmy. It is good to see someone responding to my cries at least. Thanks again.
I am using a Mac running OSX Mountain Lion. I see the Content Tab and there is no problem with that. As I said I purchased the Toon Bundle and was trying to replicate to skin texture and lighting, etc…as the ones in the demo. I read in one of your posts that they’ve used UberEnvironment2, which I can’t find anywhere inside DAZ Studio. After researching again, I was told to check the CMS and in fact my CMS is not working, reason why my Smart Content is not working either. Someone in this thread and other threads suggested that it might be linked to the Genesis Starter Essentials zip file. That too cannot be downloaded as the link is broken. I’ve tried both the mac and the windows zip files and both links are broken.
In short, how can make UberEnvironment2—> Smart Content—> Genesis Starter Essentials work on a mac os 10.8.1 running DAZ Studio 4.5 Pro.

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 08:53 AM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6934
Joined  2005-08-15

First of all, the UE2 lights are in the Content Library tab, DAZ Studio Formats > My Library > Light Presets > omnifreaker (see image below)

What version are we talking about here?  Have you just bought the 4.5.0.137 Beat version from the store?  I got it yesterday, and the Genesis Essentials Starter file worked perfectly for me.  I cant understand why you cannot download it, as we all get both Mac and PC downloads.  You may have to clear your browser cache, or try a different browser.  This bundle has nothing at all to do with the CMS.

The CMS can be uninstalled itself, in Windows it is in the All Programs area, Mac must also have a place where applications that can be run are listed?  If the CMS is not running, and you can’t start it, then you would need to uninstall it, and reinstall DS 4.5.0.137.

Smart Content will not work without the CMS, but the Content Library will list everything that is on your HDD.

Image Attachments
Untitled-1.jpg
Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 08:54 AM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Member
Rank
Total Posts:  27
Joined  2005-04-23

Hello Jimmy,

I will downloaded Daz Studio4.5. I can loaded all, but not Genessis Startet Essentials.
I think the link is broken.

Download is currently unavailable

Sorry, this download is currently unavailable.

Please go to your Account and check your Order Status.


I buy from Smay the new Mavka and now I can not render hmmm

I hope Daz answer me, befor I go to bed, because here in austria come the evening **smile**
And sorry for my bad english.

Have a nice day,hugs Silvia

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 09:05 AM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6934
Joined  2005-08-15

Thanks for replying Slyvia, I have just tried to download the Genesis Starter Essentials from my Avalable Downloads are, and it worked for both the Mac and PC version.  It may have a bad link on your page to the server, in which case we will have to wait until DAZ get into work to get it sorted out. 

There are too many people with the same problem to be a browser error I think, yourself , yenxzo and bmeite, to name but three smile

I will see what I can do by contacting an admin for you.

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 09:43 AM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
New Member
Total Posts:  6
Joined  2012-09-17

Thank you JimmyC! Now here is the deal: The Genesis Starter Essentials has EVERYTHING to do with that issue. The broken link was fixed, I downloaded the files, installed them and Voila! Otherwise, I was not even able to see the Lights Presets as you showed in your image. Also I am running the DAZ Studio Version 4.5.0.114 Pro Edition (64bit) for Mac. I downloaded that yesterday, so I guess this is the latest release for mac. Again thank you for your patience and your help. Hope this thread will help someone, right before he shoots himself hahaha. Coz after hours of trying to fix that I was about to shoot myself….grrrrr. Thanks JimmyC.

And while I am here, do you by any chance know the specific lights and such that were used in the demo for the Toon Bundle?

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 09:49 AM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Member
Rank
Total Posts:  27
Joined  2005-04-23

Hello Jimmy,

jippie my download link works:wow:

I have clear my browser and take cleanup and start my pc again and
now it works. I dont know if Daz take a new link or it was the browser
problemll the other links works fine rolleyes

A big thank you for your fast help.

hugs Silvia

Profile
 
 
Posted: 19 September 2012 10:36 AM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6934
Joined  2005-08-15

Thanka to both of you, but I think DAZ must have found a bad link in the server and fixed it.  I am relieved that it is working now.

Perhaps the CMS is part of the Genesis Essentials now, but it was always part of the main installer?  But then, so was Genesis smile  I must admit, I never thought that was the problem, but I know now.

And while I am here, do you by any chance know the specific lights and such that were used in the demo for the Toon Bundle?

I’m sorry, I don’t know the answer to that, you could try dropping 3D Universe a PM here on the forum, and he also has a website of his own with it’s own forum too.  I will try to get you a link if someone else doesn’t beat me to it.

EDIT:

I just got word that DAZ fixed the problem this morning, a good job.

The site would have been easy enought to find smile : http://www.3duniverse.co.za/default.asp?

Profile
 
 
Posted: 26 June 2013 09:35 PM   [ Ignore ]   [ # 27 ]
New Member
Total Posts:  21
Joined  2007-03-10

I am having the same problem as everyone else, on my Mac Pro…..no content in Smart Loading Content.  I have looked through all of the replies, but none address this issue in plain english.  My CMS isn’t running.  How do you start it???

Folks, the reason we are having a problem is because we just started using DAZStudio.  If you communicate to us “noobs” like we are veteran users, we are not going to be helped.  Why must this software be so hard to operate. 

I thought this was supposed to be fun to use….not very much fun to me if it cant be used.

BTW….I tried uploading a screenshot, but even though the file is 256KB, this forum wont allow you to upload it…...its 256k…..really?  This is too big????

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 03:10 AM   [ Ignore ]   [ # 28 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5944
Joined  2005-08-29

Hello,

First, screenshots are best in jpg format as they are smaller (compressed), and size cannot exceed 2000 pixels in either width or height.

Smart content on Mac OS X
First, which version of Mac OS X are you running, that’s an important question.
Second, in the folder where DAZ Studio is located (where you installed it in /Applications) there is a folder named service. It contains two Applescriptslets, Start DAZ Content Management Service & Stop DAZ Content Management Service.

You can check via Activity Monitor (in /Applications/Utilities ) if the DAZ Content Management Service is running.

Hope this helps.

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 28 June 2013 03:50 PM   [ Ignore ]   [ # 29 ]
New Member
Total Posts:  21
Joined  2007-03-10

OK, so I was surprised that my resolution was more than 2000 and I have converted to a smaller size and included it as an attachment.


Smart content on Mac OS X:

First, which version of Mac OS X are you running, that’s an important question: OSX 10.8.4


Second, in the folder where DAZ Studio is located (where you installed it in /Applications) there is a folder named service. It contains two Applescriptslets, Start DAZ Content Management Service & Stop DAZ Content Management Service.


You can check via Activity Monitor (in /Applications/Utilities ) if the DAZ Content Management Service is running.

I thought I mentioned in my original entry that I had tried to start the CMS and it never pops up in Activity monitor, but I will restart my computer and attempt to start it from a clean reboot and see if that helps.

Image Attachments
Screen_Shot_2013-06-26_at_11.25_.20_PM_copy_.jpg
Profile
 
 
Posted: 28 June 2013 04:04 PM   [ Ignore ]   [ # 30 ]
New Member
Total Posts:  21
Joined  2007-03-10

I did a clean reboot and CMS does not start when I double click on it.

Profile
 
 
   
2 of 4
2