Digital Art Zone

 
   
7 of 65
7
GET DAZ STUDIO 4.5!  See why you should do it today!
Posted: 17 August 2012 10:41 AM   [ Ignore ]   [ # 91 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1002
Joined  2007-10-17
Bobvan - 17 August 2012 10:34 AM

What do you mean by Save user Metadata is it not there from the previous version?

It previously did not save your categories, and the store categories would overwrite your categories. This was new right before release, it didn’t even make it into RC3. smile

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 10:48 AM   [ Ignore ]   [ # 92 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1438
Joined  2006-07-04
BTLProductions - 17 August 2012 10:28 AM
Mustakettu85 - 17 August 2012 08:11 AM

Real stupid question of paranoid ilk: if Genesis is upgraded to .duf, will it anyhow affect its ability to automagically load morphs created for the .dsf version? Like, custom morphs made in Hexagon?

Note that most of the Morph packs in the store stopped working, even though the only changes to any of those were to add regions so they show up correctly in the shaping pane.

From the aspect of loading morphs there is no difference.

Did they stop working all together, or only if you use the shaping tab/pane?

 Signature 

DAZ Gallery * * *DA Gallery

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 10:53 AM   [ Ignore ]   [ # 93 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1002
Joined  2007-10-17
DaWaterRat - 17 August 2012 10:48 AM
BTLProductions - 17 August 2012 10:28 AM
Mustakettu85 - 17 August 2012 08:11 AM

Real stupid question of paranoid ilk: if Genesis is upgraded to .duf, will it anyhow affect its ability to automagically load morphs created for the .dsf version? Like, custom morphs made in Hexagon?

Note that most of the Morph packs in the store stopped working, even though the only changes to any of those were to add regions so they show up correctly in the shaping pane.

From the aspect of loading morphs there is no difference.

Did they stop working all together, or only if you use the shaping tab/pane?

Morphs without regions don’t show up in the Shaping pane. Many of the morphs in the store had the regions added so they show up properly in the shaping pane now. We aren’t done with that update but the biggest offenders of the DAZ Originals have been fixed. The fix is ongoing. smile

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 10:54 AM   [ Ignore ]   [ # 94 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1404
Joined  2009-09-11
DAZ_Spooky - 17 August 2012 10:41 AM
Bobvan - 17 August 2012 10:34 AM

What do you mean by Save user Metadata is it not there from the previous version?

It previously did not save your categories, and the store categories would overwrite your categories. This was new right before release, it didn’t even make it into RC3. smile

Edit the moprhs still show just not in the shaping tab got it but will be listed

 Signature 

http://bobvan.deviantart.com/

http://www.flickr.com/photos/37909888@N05/sets/

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 10:54 AM   [ Ignore ]   [ # 95 ]
Member
Rank
Total Posts:  231
Joined  2011-03-18

Thanks Go Figure for the great news about Animate2 grin  (And also Dimension3D’s news about updating his plugin, yay!)

A few more questions then - is it okay to have Daz 4.5 and Daz Studio 3 Advanced on the same machine, or is that a bad idea?  I have been contemplating deleting Studio 3 since I barely use it anymore, and possibly reinstalling the many files that are in that content folder to the My Library folder.  Would this affect the speed of Daz 4.5 at all?  Is it better to have more than one runtime, and have files divided across them?  Thanks for any advice!  Eager to get going with this new version.  Thanks so much for your generosity in giving us this upgrade at no cost Daz!  -Cathy

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 10:58 AM   [ Ignore ]   [ # 96 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1438
Joined  2006-07-04
DAZ_Spooky - 17 August 2012 10:53 AM
DaWaterRat - 17 August 2012 10:48 AM
BTLProductions - 17 August 2012 10:28 AM
Mustakettu85 - 17 August 2012 08:11 AM

Real stupid question of paranoid ilk: if Genesis is upgraded to .duf, will it anyhow affect its ability to automagically load morphs created for the .dsf version? Like, custom morphs made in Hexagon?

Note that most of the Morph packs in the store stopped working, even though the only changes to any of those were to add regions so they show up correctly in the shaping pane.

From the aspect of loading morphs there is no difference.

Did they stop working all together, or only if you use the shaping tab/pane?

Morphs without regions don’t show up in the Shaping pane. Many of the morphs in the store had the regions added so they show up properly in the shaping pane now. We aren’t done with that update but the biggest offenders of the DAZ Originals have been fixed. The fix is ongoing. smile

Okay, I don’t use the shaping pane, preferring the parameters tab.  So I can put re-installing morphs on low priority?

 Signature 

DAZ Gallery * * *DA Gallery

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:05 AM   [ Ignore ]   [ # 97 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1002
Joined  2007-10-17
Bobvan - 17 August 2012 10:34 AM

What do you mean by Save user Metadata is it not there from the previous version?

There was a save user metadata option so you could save your custom Metadata, however if you reloaded the store metadata it would overwrite your Metadata. Also the save previously did not save your categories, if you were reimporting metadata.

Those now work better in 4.5.

Image Attachments
metadatamaintenance.jpgreimport.jpg
Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:07 AM   [ Ignore ]   [ # 98 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1002
Joined  2007-10-17
Bobvan - 17 August 2012 10:54 AM
DAZ_Spooky - 17 August 2012 10:41 AM
Bobvan - 17 August 2012 10:34 AM

What do you mean by Save user Metadata is it not there from the previous version?

It previously did not save your categories, and the store categories would overwrite your categories. This was new right before release, it didn’t even make it into RC3. smile

Moprhs dont work ?? I think I will stay with 4.37 for now

Morphs work, I was saying that saving your Metadata is now easier and it will maintain your categories, where it previously wouldn’t.

Morphs work just fine, and with content updates, to many morph packs, they show up in the Shaping pane as well as the parameters pane.

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:08 AM   [ Ignore ]   [ # 99 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1404
Joined  2009-09-11
DAZ_Spooky - 17 August 2012 11:05 AM
Bobvan - 17 August 2012 10:34 AM

What do you mean by Save user Metadata is it not there from the previous version?

There was a save user metadata option so you could save your custom Metadata, however if you reloaded the store metadata it would overwrite your Metadata. Also the save previously did not save your categories, if you were reimporting metadata.

Those now work better in 4.5.

So would I export it from 4.37 before the new install I have to a bit anyhoo im a Reality user… Is this only if one created custom categories?

 Signature 

http://bobvan.deviantart.com/

http://www.flickr.com/photos/37909888@N05/sets/

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:11 AM   [ Ignore ]   [ # 100 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1002
Joined  2007-10-17
Bobvan - 17 August 2012 11:08 AM
DAZ_Spooky - 17 August 2012 11:05 AM
Bobvan - 17 August 2012 10:34 AM

What do you mean by Save user Metadata is it not there from the previous version?

There was a save user metadata option so you could save your custom Metadata, however if you reloaded the store metadata it would overwrite your Metadata. Also the save previously did not save your categories, if you were reimporting metadata.

Those now work better in 4.5.

So would I export it from 4.37 before the new install I have to a bit anyhoo im a Reality user… Is this only if one created custom categories?

Export from 4.5 before importing new Metadata. Yes this is only for those that created custom categories or custom metadata.

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:12 AM   [ Ignore ]   [ # 101 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1002
Joined  2007-10-17
DaWaterRat - 17 August 2012 10:48 AM
BTLProductions - 17 August 2012 10:28 AM
Mustakettu85 - 17 August 2012 08:11 AM

Real stupid question of paranoid ilk: if Genesis is upgraded to .duf, will it anyhow affect its ability to automagically load morphs created for the .dsf version? Like, custom morphs made in Hexagon?

Note that most of the Morph packs in the store stopped working, even though the only changes to any of those were to add regions so they show up correctly in the shaping pane.

From the aspect of loading morphs there is no difference.

Did they stop working all together, or only if you use the shaping tab/pane?

BTL edited his post. Stopped showing up in the shaping pane is correct, they still worked.

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:19 AM   [ Ignore ]   [ # 102 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  818
Joined  2007-01-08

I can’t get to My Account all of a sudden, I get an endless log-in loop on Opera. confused

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:19 AM   [ Ignore ]   [ # 103 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1002
Joined  2007-10-17
Cathy_Mod - 17 August 2012 10:54 AM

Thanks Go Figure for the great news about Animate2 grin  (And also Dimension3D’s news about updating his plugin, yay!)

A few more questions then - is it okay to have Daz 4.5 and Daz Studio 3 Advanced on the same machine, or is that a bad idea?  I have been contemplating deleting Studio 3 since I barely use it anymore, and possibly reinstalling the many files that are in that content folder to the My Library folder.  Would this affect the speed of Daz 4.5 at all?  Is it better to have more than one runtime, and have files divided across them?  Thanks for any advice!  Eager to get going with this new version.  Thanks so much for your generosity in giving us this upgrade at no cost Daz!  -Cathy

DS 3 and 4.5 on the same machine do not interfere with each other.

DS is faster with one runtime instead of multiple runtimes but works well either way. One of the benefits of Metadata is you no longer need multiple runtimes to divide things out. (Once metadata is set up for your content. smile )

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:20 AM   [ Ignore ]   [ # 104 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1404
Joined  2009-09-11
DAZ_Spooky - 17 August 2012 11:11 AM
Bobvan - 17 August 2012 11:08 AM
DAZ_Spooky - 17 August 2012 11:05 AM
Bobvan - 17 August 2012 10:34 AM

What do you mean by Save user Metadata is it not there from the previous version?

There was a save user metadata option so you could save your custom Metadata, however if you reloaded the store metadata it would overwrite your Metadata. Also the save previously did not save your categories, if you were reimporting metadata.

Those now work better in 4.5.

So would I export it from 4.37 before the new install I have to a bit anyhoo im a Reality user… Is this only if one created custom categories?

Export from 4.5 before importing new Metadata. Yes this is only for those that created custom categories or custom metadata.

I dont so no biggie but thanks for taking the time sounds like shoe conversion still does not work right why is it so hard to fix?

 Signature 

http://bobvan.deviantart.com/

http://www.flickr.com/photos/37909888@N05/sets/

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:22 AM   [ Ignore ]   [ # 105 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  429
Joined  2007-10-08
ReDave - 17 August 2012 11:19 AM

I can’t get to My Account all of a sudden, I get an endless log-in loop on Opera. confused

Try this. In your browser, select Shop, now log Out, Then log back in and you should be up and going.

Give it a try.

Profile
 
 
   
7 of 65
7