Digital Art Zone

 
     
Can’t load *.duf files
Posted: 28 July 2012 10:17 AM   [ Ignore ]
New Member
Avatar
Total Posts:  8
Joined  2005-04-24

Today, I have got the new Beta of Carrara (172) and the RC3 of DAZ Studio.
In the description of Carrara is said, that it could now load the *duf files from DAZ Studio.
So, I loaded a scene in DAZ Studio, saved it with RC3, but this is it what I get every time I try to load a *duf File:

So, what I’m doing wrong? Is it still not working? But why then saying that bug is fixed?

Image Attachments
Fehler.jpg
Profile
 
 
Posted: 28 July 2012 07:05 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

No clue what RC3 is, but carrara can open a studio DUF, open it it right, no, but it can open it.
It’s all still in beta, give DAZ another year and they may actually have it working.

Profile
 
 
Posted: 28 July 2012 08:31 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1823
Joined  2006-02-17

Only the most simplistic of .duf files can be loaded.  I have only been able to load 2 .duf files of over 150 that I’ve tried.  Of those two, one was simply a test file with parts from “Sushi Time 1” and the other was a file containing ONLY a MilDragon2.  Anything containing a Genesis, or multiple props will die with the Nil pointer error posted above.


Kendall

 Signature 

Any opinions expressed in this post are those of Kendall Sears and may, or may not, be more, or less, valid than any other opinion.

The contents of this post are intended for the DAZ forum only, do not re-post any portion to any other forum without his permission.

Profile
 
 
Posted: 29 July 2012 07:04 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

It’s times like this I feel for that 1 developer DAZ has left. Of coarse I like to think the 6 marketing guys are at least encouraging him.

Profile
 
 
Posted: 29 July 2012 02:01 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1284
Joined  2008-01-01

What, still no Optitex sim in Carrara, Stan?


Wonder how they test before making statements that it is fixed?

Hey, Boss, guess what, we’ve got DUF working in Carrara!

You SURE?

Yeah, we sent a cube over and it’s working great!

Great stuff - release it and hand out bonuses all round!

Profile
 
 
Posted: 30 July 2012 06:12 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

I tend to agree. Look at carrara’s dynamic hair, I often wonder if it was tested on anything other then a sphere in an empty scene.
The fun part is when DAZ says something is fixed when it isn’t. The issue of reversed faced normals drawing hair like a magnet was fixed by; are you read for this, you going through every item in a scene and fixing the normals.

Profile
 
 
Posted: 02 August 2012 01:08 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Member
Rank
Total Posts:  33
Joined  2011-05-27
ManStan - 29 July 2012 07:04 AM

It’s times like this I feel for that 1 developer DAZ has left. Of coarse I like to think the 6 marketing guys are at least encouraging him.

LOL!
I don’t want to laugh, because I’m truly rooting for Carrara, but yeah, that’s exactly what things feel like. 

 

Profile