Digital Art Zone

 
   
8 of 48
8
Carrara 8.5.0.172 Beta Now Available for Download
Posted: 17 August 2012 09:22 AM   [ Ignore ]   [ # 106 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  137
Joined  2005-10-11

Reaper,
Maybe time to switch to another anti-virus?
Never had any problems with AVG, or NOD32 with downloads/installs, slow downs, or other annoyances…...no viruses as far as I know.

I stopped using Norton at least 15yrs ago as it was invasive and slowed my computer…..but that was then, and can’t say it would
be the same today. But tagging C8 as a threat is a major pita.grrr 

Roygee,

liked your caustics test method mate, but I’d be seeing stars by #3.  tongue laugh

But a glass of Penfolds Tawny helps steady the hand and clear the mind…..good for the heart, too. cheese

Had to have a go at caustics and did this Dark Crystal.  I had to bump the intensity to 500, and photons to 70k to get enough caustics. Just an experiment.

“All good fun” -bwtr

wink

 Signature 

My YouTube channel 
www.blenderportal.com

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 09:46 AM   [ Ignore ]   [ # 107 ]
Member
Rank
Total Posts:  209
Joined  2006-10-13

Mcafee was worst, but norton hasn’t ever done this before. I’m not changing anytime soon I guess I wait norton out then try a different one. Besides there isn’t much of a difference between 8 and 8.5 for now.

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 09:50 AM   [ Ignore ]   [ # 108 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16761
Joined  2003-10-09

I changed to Avast, after being reccomended to it by several people. It has the advantage that you can download the free version and use that, if you like it then you will get an option to upgrade to the paid for version.

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Winter Bryce Rendering Challenge        November Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 08:27 PM   [ Ignore ]   [ # 109 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  219
Joined  2007-03-03

DUF problem…

I loaded everything from “Sacrament” (http://www.daz3d.com/shop/sacrament) into DAZ Studio 4.5, saved the scene as a .duf, then tried to open it in the current C8.5 beta.  I just get the dreaded “An error occurred while executing Open.”  Any ideas?

P.S.
Also tried creating a new Scene and using Import.  I still get the same error, but all the items show up in the scene list but they aren’t really there (invisible).

(If you’re wondering why I bothered opening Sacrament in Studio at all it’s because the preload doesn’t work in Carrara.)

 Signature 

-Kodiak3d

“I wonder what tomorrow has in mind for me, or am I even in its mind at all?”
- “Crystal Ball” by Styx

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 11:56 PM   [ Ignore ]   [ # 110 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8225
Joined  2009-07-13

yeah, I preloaded sacrament in Poser and opened the pz3 in Carrara for that reason.
Jack does not use Carrara.
I did at the time of it’s release when I bought it suggest an optional full scene for that reason but he was uninterested.
oddly the Dream house loads correctly.
(including all the furniture, yes I have a fully furnished 1Gig .car file that takes 10min to load)
importing it as an obj might be the only other way.

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
Posted: 18 August 2012 07:31 AM   [ Ignore ]   [ # 111 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6400
Joined  2007-12-04

So, if I remember correctly, if I’m getting “Error: File Cannot be Found” errors, I need to refresh and re download for Genesis items? Is there a list anywhere for this or is it all “hit and miss”?

Also, I was under the impression that materials were now to show up (and work) in C8.5
If it’s not, am I to reset/redownload everything? Do I need the latest DS if I’m NOT using Smart Content?

 Signature 

Dartanbeck @ Daz3d          Check out the Carrara Cafe          ►►►  Carrara Information Manual   ◄◄◄

Profile
 
 
Posted: 26 August 2012 05:50 PM   [ Ignore ]   [ # 112 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  347
Joined  2007-07-31
chohole - 17 August 2012 09:50 AM

I changed to Avast, after being reccomended to it by several people. It has the advantage that you can download the free version and use that, if you like it then you will get an option to upgrade to the paid for version.

Avast very hard to uninstall and they keep sending emails despite my unsubscribing 3 times.

Now switched to Commodo ( again ) as I had used it a long time ago - free and very happy with it.

 Signature 

http://bond3d.wix.com/carrarators#!home/mainPage

Profile
 
 
Posted: 26 August 2012 11:18 PM   [ Ignore ]   [ # 113 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  273
Joined  2006-05-09

I use the Comodo Firewall / Defense shield.. I dropped the AV part and went back to AVG Free for that.  Comodo needs to get the Itunes thing figured out though LOL

 Signature 

Carrara Cafe

Profile
 
 
Posted: 29 August 2012 06:35 PM   [ Ignore ]   [ # 114 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  273
Joined  2006-05-09

Here is a silly question.  How do I get a basic Genesis figure in the Beta?  I can’t seem to find where to create one.

 Signature 

Carrara Cafe

Profile
 
 
Posted: 29 August 2012 08:40 PM   [ Ignore ]   [ # 115 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8225
Joined  2009-07-13

you need to have Daz studio 4 installed and it in your smart content first.
Then it will be in your Carrara smart content too.

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
Posted: 31 August 2012 05:08 PM   [ Ignore ]   [ # 116 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  347
Joined  2007-07-31

My Serial CDZCPRO-085-0031100-RLS-001-EBTQFSA

Stopped working today 01/Sept/2012

Is there going to be a new serial or perhaps another build ?

 Signature 

http://bond3d.wix.com/carrarators#!home/mainPage

Profile
 
 
Posted: 31 August 2012 06:48 PM   [ Ignore ]   [ # 117 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  721
Joined  2005-03-08

so has mine.. it was supposed to last till the 15th September according to first post!

 Signature 

“I am,... Therefore I think”

Profile
 
 
Posted: 31 August 2012 07:12 PM   [ Ignore ]   [ # 118 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  388
Joined  0

The previous serial number (CDZCPRO-085-0000026-BLW-001-EBTOLPQ ) was set to expire August 31st.

Since it is still August 31st here, my Carrara 8.5 is still working. But I suppose tomorrow when I plug in the newer serial number (CDZCPRO-085-0031100-RLS-001-EBTQFSA ) it will fail too.

And since DAZ always arranges for serial numbers to expire just before the weekends, I suppose we’ll all have to wait until Monday before the issue is fixed.
mad

Edit: Oops, I forgot, Monday is Labor Day, so we wait until Tuesday.

 Signature 

-Dean

DAZ Gallery: http://www.daz3d.com/gallery/#users/1922/

Profile
 
 
Posted: 31 August 2012 11:57 PM   [ Ignore ]   [ # 119 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  347
Joined  2007-07-31

Sorry Folks - False Alarm.

CDZCPRO-085-0031100-RLS-001-EBTQFSA is still working preumably until 15th Sept.\\

I realised I had the previous serial for activation which did expire 30th August. This confusion probably because I have been installing/uninstalling differwnt versions both 32 and 64 bit ( all because I couldnt get certain things to work )

Using 5.5 build 149 because latest has serios flaws.

Apologies if I panicked you

 Signature 

http://bond3d.wix.com/carrarators#!home/mainPage

Profile
 
 
Posted: 01 September 2012 12:37 AM   [ Ignore ]   [ # 120 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8225
Joined  2009-07-13

funny, I had to put in the latest serial yesterday too!
I had already on the latest build which I replaced with the previous one, just thought it must have used the serial previously associated with it so re-entered it without much thought on the matter!

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
   
8 of 48
8