Digital Art Zone

 
   
8 of 10
8
DAZ Studio 4.5 RC 3 Is Now Available for Download
Posted: 14 August 2012 02:04 PM   [ Ignore ]   [ # 106 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8768
Joined  2007-11-06
fruitwort - 14 August 2012 12:28 PM

I’ve just discovered that my GenX tab has vanished and all attempts to re-load it have failed.

I note there is a brief mention at the start of this thread that you guys are disowning all responsibity as it is down to the Vendor - Dimension 3d.

It worked fine on 4.0 when I bought it (note: I paid for this!) but it seems that my version of 4.5.0.49 Pro Edition (64-bit) when installed,  lost it.

I have downloaded 4.5.0.90_Win64 but am reluctant to install this until whatever is going on has been settled.

What is going on?

Plugins need to be recompiled for 4.5, and the SDK won’t be final until full release.  Blaine Furner has said it won’t be long now, so the plugins should start getting updated shortly.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 03:34 PM   [ Ignore ]   [ # 107 ]
Member
Rank
Total Posts:  64
Joined  2009-03-31

I think that is good news, fixmypcmike - thank you! grin

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 03:45 PM   [ Ignore ]   [ # 108 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  321
Joined  2004-09-07
fixmypcmike - 14 August 2012 02:04 PM
fruitwort - 14 August 2012 12:28 PM

I’ve just discovered that my GenX tab has vanished and all attempts to re-load it have failed.

I note there is a brief mention at the start of this thread that you guys are disowning all responsibity as it is down to the Vendor - Dimension 3d.

It worked fine on 4.0 when I bought it (note: I paid for this!) but it seems that my version of 4.5.0.49 Pro Edition (64-bit) when installed,  lost it.

I have downloaded 4.5.0.90_Win64 but am reluctant to install this until whatever is going on has been settled.

What is going on?

Plugins need to be recompiled for 4.5, and the SDK won’t be final until full release.  Blaine Furner has said it won’t be long now, so the plugins should start getting updated shortly.

Yes yes yes yes yes yes yes!!!!

 Signature 

Mercedes Keyes
Amber Swann Publishing Inc.
Facebook
Published Novels
DeviantArt
3D Graphics Art Community - Google+ Join me there

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 06:55 PM   [ Ignore ]   [ # 109 ]
Member
Rank
Total Posts:  37
Joined  2009-08-05

I’m really going to like round-trip FBX but am I doing to have to worry about changed file formats (not FBX file formats) in my Libraries between DS 4 Studio RC3 and Final Release?

Do I need to find my serial numbers or will Final Release just use those already in the registry for DS Studio Pro 4 (Windows 7 x64)?

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 08:59 PM   [ Ignore ]   [ # 110 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4547
Joined  2004-08-11

All seems fine from my end of things.. just want more undo is all!  Yea, I know, nag nag nag…. raspberry

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 11:31 PM   [ Ignore ]   [ # 111 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11246
Joined  2007-11-06

...OK kind of late and not about to slog though eight pages so if the questions below are redundant, with earlier comments here, please excuse.

1.  What is the current state of plugins like LDP, MoodMaster, MotionMaster, and ahEnvironment?
2.  What will this do to one’s Studio4Pro installation?
3.  What is the current state of the Studio4.5 -> Bryce7Pro Bridge?
4.  What is the current state of the Studio4.5 -> Carrara8Pro Bridge?
5.  What (if any) changes are there to the minimum system requirements?
6.  Have there been any improvements to the AutoFit tool?

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 12:34 AM   [ Ignore ]   [ # 112 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4785
Joined  2011-10-04

I can say that autofit has improved a LOT. And Push Modifier has made my life oh so much better.

 Signature 

Remembering Jaderail. Rest, my friend.
My DeviantArt page.
My DAZ Studio 4 freebies.
My ramblings/blog

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 12:49 AM   [ Ignore ]   [ # 113 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11246
Joined  2007-11-06

...does it still have issues with shoes, boots, and gloves?

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 12:55 AM   [ Ignore ]   [ # 114 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4785
Joined  2011-10-04
Kyoto Kid - 15 August 2012 12:49 AM

...does it still have issues with shoes, boots, and gloves?

Got any specific set you’d like me to test it on? (Warning: I may not have everything, so list couple of popular ones and I give it a go.) Overall, from what I’ve been testing with Gen 3 and Gen 4 clothes, things seem pretty neat.

 Signature 

Remembering Jaderail. Rest, my friend.
My DeviantArt page.
My DAZ Studio 4 freebies.
My ramblings/blog

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 01:45 AM   [ Ignore ]   [ # 115 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  4790
Joined  2004-07-01
Kyoto Kid - 14 August 2012 11:31 PM

...OK kind of late and not about to slog though eight pages so if the questions below are redundant, with earlier comments here, please excuse.

1.  What is the current state of plugins like LDP, MoodMaster, MotionMaster, and ahEnvironment?
2.  What will this do to one’s Studio4Pro installation?
3.  What is the current state of the Studio4.5 -> Bryce7Pro Bridge?
4.  What is the current state of the Studio4.5 -> Carrara8Pro Bridge?
5.  What (if any) changes are there to the minimum system requirements?
6.  Have there been any improvements to the AutoFit tool?

1- no info
2- just better
3- works great
4- no such thing
5- same as 4.0
6- works good - could be better

 

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 02:30 AM   [ Ignore ]   [ # 116 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4785
Joined  2011-10-04

IIRC wasn’t there a problem with old versions where an older Genesis save does not get the new morphs installed after it has been saved? Well…

I just noticed—at least in my version, new morphs for Genesis show up even for old character saves. I had saved my work from yesterday, installed Gorilla and Rhinoman today, and then loaded my yesterday’s work to continue working on it. Both Gorilla and Rhinoman are now available morphs!

 Signature 

Remembering Jaderail. Rest, my friend.
My DeviantArt page.
My DAZ Studio 4 freebies.
My ramblings/blog

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 01:55 PM   [ Ignore ]   [ # 117 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4547
Joined  2004-08-11

Hmmm. just converted a pair of shoes to Genesis using the V4 fitting technique that was told to me.  Works great but of course it’s an older set so no DS mats for it (Miss DeeAnna J) so used Shaders instead.  I’ve noticed that the shader tiling, while it works, the preview is not updating to show the new size when tiling up or down.  Not sure if this is a bug or not but I tried about 4 shaders that use textures and none are doing real time updates as I move the slider back and forth. 

Can someone test this out and let me know so I can make a bug report if needed??

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 04:48 PM   [ Ignore ]   [ # 118 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2009-06-17
RAMWolff - 15 August 2012 01:55 PM

Hmmm. just converted a pair of shoes to Genesis using the V4 fitting technique that was told to me.  Works great but of course it’s an older set so no DS mats for it (Miss DeeAnna J) so used Shaders instead.  I’ve noticed that the shader tiling, while it works, the preview is not updating to show the new size when tiling up or down.  Not sure if this is a bug or not but I tried about 4 shaders that use textures and none are doing real time updates as I move the slider back and forth. 

Can someone test this out and let me know so I can make a bug report if needed??

If the shader was ubersurface then the preview doesnt update with the tiling.

Daz default shader (to my knowledge) is the only one that shows the effect of tiling in the preview.

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 05:11 PM   [ Ignore ]   [ # 119 ]
Member
Rank
Total Posts:  56
Joined  2010-06-14

Does anyone have a work around so daz 4.5 doesn’t uninstall 4.0.37?

I would run it within a virtual machine, but virtual box doesn’t support the openGLl it needs - at least last time I checked.

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 05:18 PM   [ Ignore ]   [ # 120 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4785
Joined  2011-10-04

Kendall had this script-thingie which allowed the two to co-exist, plus instructions to how to do it. Recommended to skilled users only, as it requires scary mucking about in Windows’ registry.

AHA! Here is the how-to.

 Signature 

Remembering Jaderail. Rest, my friend.
My DeviantArt page.
My DAZ Studio 4 freebies.
My ramblings/blog

Profile
 
 
   
8 of 10
8