Digital Art Zone

 
     
can this be done? DUF in Carrara
Posted: 22 July 2012 08:43 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  41
Joined  2007-08-19

Okay, so I’ve been told that the only way to access a certain file of mine in Carrara is to make it into a DUF. I did, but how the heck do I now open a DUF in Carrara?

Profile
 
 
Posted: 23 July 2012 05:13 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  4575
Joined  2004-07-01
Torkuda - 22 July 2012 08:43 PM

Okay, so I’ve been told that the only way to access a certain file of mine in Carrara is to make it into a DUF. I did, but how the heck do I now open a DUF in Carrara?

make new scene - then import it .

Profile
 
 
Posted: 23 July 2012 07:32 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

I can just open it in carrara 8.5, but whether I import it to a scene of open it in carrara it comes in too screwed up to do anything with.
Textures all screwed up, cloths neither attached nor posed with the figure.

Profile
 
 
Posted: 23 July 2012 06:55 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  4575
Joined  2004-07-01
ManStan - 23 July 2012 07:32 AM

I can just open it in carrara 8.5, but whether I import it to a scene of open it in carrara it comes in too screwed up to do anything with.
Textures all screwed up, cloths neither attached nor posed with the figure.

what figure and cloth did you use ?

Profile
 
 
Posted: 23 July 2012 07:13 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

V4 and Studio dynamic clothes; my only reason to move anything from studio to carrara.

Unless DUF can move a dynamic clothing animation from studio to carrara, I have no use for DUF or studio.
I’ll grant you the dynamics, but V4’s textures were all screwed up and I would have to have retextured/redone the shaders.

Profile
 
 
Posted: 23 July 2012 09:47 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1284
Joined  2008-01-01

I’m sitting out the DS RC2 because of all the horror stories - am I understanding correctly that DUF handles the dynamic clothing sim and V4 animation correctly on import to Carrara, but that only the textures are screwed?  So there is hope it will work correctly some time?

Profile
 
 
Posted: 23 July 2012 11:05 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  4575
Joined  2004-07-01
ManStan - 23 July 2012 07:13 PM

V4 and Studio dynamic clothes; my only reason to move anything from studio to carrara.

Unless DUF can move a dynamic clothing animation from studio to carrara, I have no use for DUF or studio.
I’ll grant you the dynamics, but V4’s textures were all screwed up and I would have to have retextured/redone the shaders.

You know I want this to work too - we have for years .
I can’t get it to save and load in DS - so its not going to work in Carrara .

Profile
 
 
Posted: 24 July 2012 10:47 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07
Roygee - 23 July 2012 09:47 PM

I’m sitting out the DS RC2 because of all the horror stories - am I understanding correctly that DUF handles the dynamic clothing sim and V4 animation correctly on import to Carrara, but that only the textures are screwed?  So there is hope it will work correctly some time?

The clothing animation doesn’t come though ether. All I get is V4’s animation.

Profile