Digital Art Zone

 
     
Evolution morphs bundle?
Posted: 21 July 2012 10:43 AM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  19
Joined  2005-04-22

I just purchased and downloaded the Evolution morphs bundle for Genesis. I installed it but when I open Studio 4, I can’t seem to find it anywhere. I’m used to Daz 3 where you had to inject the morphs into the figure like V4. I can’t seem to find that anywhere in the new set up. Is there a tut? Am I missing something?
Thanks

Profile
 
 
Posted: 21 July 2012 10:55 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Open your Parameters tab with Genesis selected. They should show then.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 21 July 2012 11:16 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Total Posts:  19
Joined  2005-04-22

I did that and there are a bunch of morphs, but they all seem basic stuff. I think they are the included morphs that came with Genesis. I’m not sure ‘cuz I just got started with this Genesis stuff. I know I don’t see many of the morphs that were listed in the “What’s included” part of the product page. For example, breast out morphs and stuff like that are not there. Are they supposed to be loaded automatically? IS there a morph inj. icon I’m missing somewhere? I’ve reloaded the head morphs and body morphs twice using the installer that came up when I clicked on my downloads file (12994_GenesisEvolutionBobyMorphs_1.3_trx.exe)  and it had to uninstall before installing. I used all the suggested settings offered durring download and didn’t do anything custom. I also viewed the read me file at the end but no specific instruction on finding or injected morphs were given. So…
What am I doing wrong?
Thanks

Profile
 
 
Posted: 21 July 2012 11:41 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Genesis morphs auto load into the figure. No injection is needed. If you select Actor without opening it what do you get? Or Upper Body without opening it?

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 21 July 2012 11:48 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  19
Joined  2005-04-22

Please forgive me for not understanding. “If you select Actor without opening it what do you get?” Opening what? Is there something I need to open to use the morphs. I’m just so used to DAZ 3 that I’m afraid I’m missing something.

Profile
 
 
Posted: 21 July 2012 12:04 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15145
Joined  2003-10-09

Make sure you are using a freshly loaded Genesis, not one from a saved scene - you can update saved figures, but it won’t happen automatically if using the .daz scene format in DS 4.0.

If you click on the All group in the Parameters pane, with the root of the figure selected (“Genesis”), then you should see all of the morphs that are available for the figure.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 21 July 2012 01:58 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
New Member
Total Posts:  19
Joined  2005-04-22

Solved. Thanks Richard. What I was searching for was listed under pose controls. Thanks so much.

Profile