Opera 12 Browser ?

CrimsonMagicCrimsonMagic Posts: 79
edited December 1969 in The Commons

DAZ pages are almost unusable with Opera 12 Browser.
It takes ages until pages (shop and forum) load while outgoing traffic is at limit for more than ~20 seconds.
I think it's a DAZ problem again 'coz all other sites load with normal speed (i.e. fast).
Will this be fixed soon ? (hope not "DAZ soon")

Comments

  • vwranglervwrangler Posts: 1,531
    edited December 1969

    DAZ pages are almost unusable with Opera 12 Browser.
    It takes ages until pages (shop and forum) load while outgoing traffic is at limit for more than ~20 seconds.
    I think it's a DAZ problem again 'coz all other sites load with normal speed (i.e. fast).
    Will this be fixed soon ? (hope not "DAZ soon")


    I use Opera 12 with the site all the time -- it's my main browser -- and it's fine. No particular difference between this or any other site.


    Unfortunately, I don't have any suggestions about how to make it work better for you. All I can suggest is maybe emptying your cache will clear out some bad page data; I've got Opera set to empty cache on exit.


    Other than that, I got nothin'. Sorry I can't be more helpful.

  • SkirikiSkiriki Posts: 4,757
    edited December 1969

    Hmm, using Opera, and works OK. Maybe there's some problems on the route? Have you tried tracerouting to www.daz3d.com?

  • CrimsonMagicCrimsonMagic Posts: 79
    edited December 1969

    Thanks for the hints. I should have mentioned that I'm on Win7 64Bit.
    It started to get so extremly slow about 2 or 3 weeks after new DAZ site has been introduced.

    Some measures for loading forum front page (http://www.daz3d.com/forums/):
    InternetExplorer 9 (standard settings): ~4s
    Opera 12 (JavaScript disabled, Cookies disabled): ~3s
    Opera 12 (JavaScript disabled, Cookies enabled): ~10s
    Opera 12 (JavaScript enabled, Cookies disabled): ~10s
    Opera 12 (JavaScript enabled, Cookies enabled): >30s

    Also deleting all the cookies and cache did not help :-(

  • GarstorGarstor Posts: 1,411
    edited December 1969

    Thanks for the hints. I should have mentioned that I'm on Win7 64Bit.
    It started to get so extremly slow about 2 or 3 weeks after new DAZ site has been introduced.

    Some measures for loading forum front page (http://www.daz3d.com/forums/):
    InternetExplorer 9 (standard settings): ~4s
    Opera 12 (JavaScript disabled, Cookies disabled): ~3s
    Opera 12 (JavaScript disabled, Cookies enabled): ~10s
    Opera 12 (JavaScript enabled, Cookies disabled): ~10s
    Opera 12 (JavaScript enabled, Cookies enabled): >30s

    Also deleting all the cookies and cache did not help :-(


    Check out the tool "Fiddler 2" to trace and analyze where the time is being spent between connecting to Daz and the page being rendered. If the problem were entirely on Daz's side, we would all be suffering slow load times.

  • DWGDWG Posts: 772
    edited December 1969

    I'll stick my hand up as someone else using Opera 12 without issue.

Sign In or Register to comment.
Rocket Fuel