michael 4 morphs ++ not working in poser 9

greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
edited May 2014 in New Users

michael 4 morphs ++ not working in poser 9,on windows 7.they seem to load but nothing happends,dials appear that I can move
but nothing happends.i tried installing them with the auto install from daz an manually same thing.m4 base is in the content folder as is the
m4 base morhps but the m4 ++ morphs are in the my daz 3d folder

basic morph dails work but when I try an use the body or faces morphs nothing happends

Post edited by greatnpowerfull on

Comments

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    The M4 base and morphs++ need to be installed to the same content folder.

  • Richard HaseltineRichard Haseltine Posts: 19,933
    edited December 1969

    Where is your library folder? If you are using Windows 7 it must not be in the application folder.

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    whats library folder?i have the poser 9 folder on my desktop

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    ive tried installing them in to the content folder where m4 an v4 are but they keep showing up under my daz3d along with the genitals.

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    Did you uninstall them from the other location? Having them in more than one location will cause this kind of problem.

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    where should they be and how do I uninstall?

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    How did you install them?

    They can be in any content folder outside of Program Files/Program Files (x86), but all M4 morphs need to be in the same content folder.

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    I tried installing manually and with daz installer.i cant seem to get them in to the content folder where the base morphs are.i tried an it installs but they only show up in the my daz 3d folder

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    What is the exact path you are installing them to?

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    im new to all this don't really know what you mean.i never have problems when downloading and installing from other sites only here.i had problems when I installed the base too.

    in poser 9 under show library the m4 base is in content as well as m4 bases morphs are in poses in content
    now the morphs plus shows up in show library my daz 3d under poses and the genitail is in my daz 3 d figures.i cant seem to get it all in one place

  • Richard HaseltineRichard Haseltine Posts: 19,933
    edited December 1969

    Well, the different types of content (figures and poses here, but also props and lights and cameras etc.) all go in different libraries in Poser - and Michael 4 is in Poser format. If you are seeing the files in the Content Library pane under Poser Formats>Folder you installed to then that does suggest you installed correctly; if they are showing up under DAZ Studio Formats then not.

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    I just installed a figure that requires the m4 plus morphs an he works fine,also on m4 base I can morph individual body parts but its the preset ones that wont work

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    what do I do?where do I put what where?if I need to uninstall an reinstall something how?as I said m4 plus morhs is in poser but under my daz 3d folder not the content folder as is m4 base

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    What are the full paths to your runtimes?

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    as I said im new I don't know what you mean,explain?

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    For example, C:\users\[username]\documents\smith micro\poser 9\ if the runtime folder is in the poser 9 folder.

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    there is no poser 9 smith micro in my documents poser 9 is on my desktop

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    there is no poser 9 smith micro in my documents poser 9 is on my desktop

    So the Runtime folder is in C:\Users\[username]\Desktop\Poser 9? (If you open the folder in Windows Explorer and select the path from the location bar you can paste it into a post.) And where's your other Runtime?

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Smith Micro\Poser 9 this?

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    Where is the DAZ 3D folder you see the morphs in?

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    ive tried installing them in to the content folder in poser where m4 an v4 are but they keep showing up under my daz3d in poser along with the genitals

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    ive tried installing them in to the content folder in poser where m4 an v4 are but they keep showing up under my daz3d in poser along with the genitals

    And what is the full path to this DAZ3d folder? Is there a reason the morphs are installed there?

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    poser 9 runtime is in folder desktop,the daz 3d one is in my documents,,,,the plus morphs were installed to the daz one by the auto installer..i tried to manual install them in but still dosent work.they both go to separate folders in poser,the content,,,an the daz 3d

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    they are both n these 2 folders


    C:\Users\harry\Desktop\Poser 9\Poser 9\Runtime


    C:\Users\Public\Documents\My DAZ 3D Library\Runtime\libraries\!DAZ\Michael 4

    but when I install them m4 base is in content in poser 9 and the m4 morphs plus are under daz 3d

    aaaaa.jpg
    709 x 469 - 82K
  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    they are both n these 2 folders


    C:\Users\harry\Desktop\Poser 9\Poser 9\Runtime


    C:\Users\Public\Documents\My DAZ 3D Library\Runtime\libraries\!DAZ\Michael 4

    but when I install them m4 base is in content in poser 9 and the m4 morphs plus are under daz 3d

    First off, your content folder definitions seem off. In the desktop location, which folder(s) do you have specified as content folders:
    C:\Desktop\Poser 9\Poser 9
    C:\Desktop\Poser 9\Poser 9\Content
    C:\Desktop\Poser 9\Poser 9\Runtime\Content

    The Runtime folder must be directly underneath the folder you specify and install to -- if you have ....\Runtime\Content\Runtime then the files under the second Runtime won't work correctly.

    Second, M4 base and morphs need to be installed to the same location, and only one location. It can be either "My DAZ 3D Library" or something else, but not both and not M4 base in one and morphs in another.

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited December 1969

    how do I uninstall them from one of the locations?

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    If you installed with DIM just go to the Installed tab and click the Uninstall button. If you installed with a stand-alone installer it creates an uninstaller by default. If you installed manually you'll need to extract the zip to a dummy location and remove the matching files.

    The important part is uninstalling the "Runtime:Libraries:!DAZ:Michael 4" folder -- that's where all the morph data is kept, so that's the folder you must have only one of.

  • greatnpowerfullgreatnpowerfull Posts: 0
    edited May 2014

    I uninstalled the morphs an genitalia from poser 9 using the daz download manager.they don't show up in my poser now,but when I try to install them In to the content folder it asks to overwrite..as I said the figures and bases are in content but the morphs had shown up in my daz folder I cannot extract them if they don't show up in there.when I first got poser I was cleaning my desktop an dragged it to my documents and then back to mydesktop that's the reason for 2 p9folders but I only use one.

    Post edited by greatnpowerfull on
  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 12,287
    edited December 1969

    I'm not sure I follow -- how exactly are you trying to install them, what is the install path, and what is the exact message?

Sign In or Register to comment.
Rocket Fuel