Digital Art Zone

 
     
Why Does Genesis GoTo Pieces?
Posted: 11 July 2012 01:36 PM   [ Ignore ]
New Member
Avatar
Total Posts:  16
Joined  2004-06-30

When I load a genesis figure from some of my saved scenes it goes to pieces.
https://picasaweb.google.com/111541585734382779727/DAZStudioRenders#5763994001332996242
https://picasaweb.google.com/111541585734382779727/DAZStudioRenders#5763993989034193490

Seems to only happen with the recently saved scenes

Profile
 
 
Posted: 11 July 2012 01:45 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2303
Joined  2010-12-18

Sorry can’t help you. Surprisingly the thing I notice is the wardrobe malfunction!

 Signature 

My deviantArt Pinup Gallery

Profile
 
 
Posted: 11 July 2012 01:51 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1308
Joined  2006-03-14

What version of DS4 are you running?

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 11 July 2012 02:16 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  16
Joined  2004-06-30

Version4.5 supposed to be pro but loads as standard, Keep getting an error message that says duplicate IDs were found

Profile
 
 
Posted: 11 July 2012 02:28 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16403
Joined  2009-01-22
casey 42 - 11 July 2012 02:16 PM

Version4.5 supposed to be pro but loads as standard, Keep getting an error message that says duplicate IDs were found

You will need to Update some of your older Genesis Morph sets by reseting them and all that, or I have seen a fix posted in one thread that will do it. I’m not sure which topic it’s in, I hope somebody points you to it soon.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 11 July 2012 03:18 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15734
Joined  2003-10-09

Was the scene created in 4.5, or was it created in DS4.0 and saved as a .daz file?

Loading as standard, not Pro, sounds as if you aren’t entering the serial number correctly - Ds4.5 will run, in standard mode, without a serial.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 11 July 2012 04:28 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  16
Joined  2004-06-30

Richard, the daz files load correctly, it is just the ones created in 4.5 that malfunction.

Perhaps I need to retry my serial number

Thankyou all for responding

Profile
 
 
Posted: 12 July 2012 06:14 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  279
Joined  2010-06-12

I had the same problem with the genesis character being distorted as in the examples given by the OP.

I had to switch back to 4.0 because of it.

Does anyone know where the thread is with the fix that Jaderail mentioned?

Profile
 
 
Posted: 12 July 2012 07:53 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  949
Joined  2007-01-04

In 4.5 how are you saving your scenes, “File>>Save As>>Scene..” or “File>>Save As>>Deprecated>>Scene (.daz)..”

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 12 July 2012 07:58 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  279
Joined  2010-06-12

“File>>Save As>>Scene..”

Profile
 
 
Posted: 12 July 2012 08:52 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3804
Joined  2012-02-06
luxgabu - 12 July 2012 06:14 AM

I had the same problem with the genesis character being distorted as in the examples given by the OP.

I had to switch back to 4.0 because of it.

Does anyone know where the thread is with the fix that Jaderail mentioned?

I believe this is the thread: http://www.daz3d.com/forums/viewthread/1900/
As I recall, it has info on this problem as well as the duplicate ID thing (not sure if they are related).

 Signature 

Community Volunteer
Monthly New User Contests!

My tutorials and FAQs | My Gallery | My Render Thread
Visit my world… Tornalia.com | http://scottlivingston.deviantart.com

Profile
 
 
Posted: 12 July 2012 08:57 AM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3804
Joined  2012-02-06

found the ID fix: http://www.daz3d.com/forums/viewthread/740/

 Signature 

Community Volunteer
Monthly New User Contests!

My tutorials and FAQs | My Gallery | My Render Thread
Visit my world… Tornalia.com | http://scottlivingston.deviantart.com

Profile
 
 
Posted: 12 July 2012 09:41 AM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  279
Joined  2010-06-12

@Scott. I scanned that thread and can’t find anything about the genesis distortion. Admittedly my eyes were glazing over.

My problem was with RC1.

I think I will wait till the final release before I try again as I need the plugins working anyway.

Profile
 
 
Posted: 12 August 2012 06:11 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  16
Joined  2004-06-30

The problem is still occurring, it only seems to be with the basic female and it doesn’t seem to matter if she is wearing clothes or nude. It doesn’t always happen just often enough to make me have to redo scenes every once in a while.

Profile
 
 
Posted: 12 August 2012 07:36 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1762
Joined  2012-03-24

I met same genesis body explosion in 4.5 rc2 as old saved . daz sceen.

when I load so simple girl genesis jsut pozing ( shaped some morphs)
scene in ds 4.5, the body were parted away.

and I can not find precise way to avoid or correct it.  and I could not find what cause the change giometry.

as for me almost of my old daz.scene before I saved in 4.0.3 could not be reused.

at that time , I thought this problem might happen when ds 4.5 CMS,can not find some handmade morphs for genesis
which saved in genesis folda.( I lost or change or overwrite somewhat,,)

Now I want to check it again in 4.5 rc but many of us can not use both of 4.0.3 ver and RC3 same time, in one pc.
with one daz data folda.

so if you can find the cause of exprosion, memorize here please.

I feel it is important to find when the exprosion must happen.

I knew some (not a few) men meet same problem about ds 4.5 (rc1 ,2,3) and mentioned here.

Some of us should forgot or put off about RCver (which may have many new improvements)
then truned to 4.0.3 because of the figure exprosion I think.

Profile