Digital Art Zone

 
   
100 of 100
100
Look at my Hair: official thread [Commercial] RELEASED!
Posted: 07 January 2013 03:16 PM   [ Ignore ]   [ # 1486 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1341
Joined  2009-10-27
RappyW - 07 January 2013 03:15 PM
Alessandro_AM - 07 January 2013 03:10 PM

We are working on improving the OBJ export further, so that it will be… oh no… I am not allowed to say this yet… sorry smile
But it will be an awesome enhancement that will speed up things. Will be announced as soon as it is ready…

So far, Vue has crashed any time I’ve tried to important a LAMH-furred critter, so I’m excited to hear this news.

HI RappyW, could you give me some details about the file you tried to import? Also, what Vue version you have, and what are your computer specs?

 

 Signature 

Alessandro’s Store
Blog
LAMH FB

Profile
 
 
Posted: 07 January 2013 05:22 PM   [ Ignore ]   [ # 1487 ]
New Member
Total Posts:  8
Joined  2007-08-25
Alessandro_AM - 07 January 2013 03:16 PM
RappyW - 07 January 2013 03:15 PM
Alessandro_AM - 07 January 2013 03:10 PM

We are working on improving the OBJ export further, so that it will be… oh no… I am not allowed to say this yet… sorry smile
But it will be an awesome enhancement that will speed up things. Will be announced as soon as it is ready…

So far, Vue has crashed any time I’ve tried to important a LAMH-furred critter, so I’m excited to hear this news.

HI RappyW, could you give me some details about the file you tried to import? Also, what Vue version you have, and what are your computer specs?

I have Vue 10 and was attempting to import the furred Millenium Big Cat with the short fur preset unchanged. My computer specs are a Windows 7 64bit with 4 gigabyte RAM.

Don’t feel any need to worry about it, though, I was just commenting that I’m excited for future improvements! It just means that, for now, I have to do rendering in Daz Studio, which I’m not used to.

Profile
 
 
Posted: 07 January 2013 06:04 PM   [ Ignore ]   [ # 1488 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1618
Joined  2005-02-25
RappyW - 07 January 2013 05:22 PM
Alessandro_AM - 07 January 2013 03:16 PM
RappyW - 07 January 2013 03:15 PM
Alessandro_AM - 07 January 2013 03:10 PM

We are working on improving the OBJ export further, so that it will be… oh no… I am not allowed to say this yet… sorry smile
But it will be an awesome enhancement that will speed up things. Will be announced as soon as it is ready…

So far, Vue has crashed any time I’ve tried to important a LAMH-furred critter, so I’m excited to hear this news.

HI RappyW, could you give me some details about the file you tried to import? Also, what Vue version you have, and what are your computer specs?

I have Vue 10 and was attempting to import the furred Millenium Big Cat with the short fur preset unchanged. My computer specs are a Windows 7 64bit with 4 gigabyte RAM.

Don’t feel any need to worry about it, though, I was just commenting that I’m excited for future improvements! It just means that, for now, I have to do rendering in Daz Studio, which I’m not used to.

By “unchanged” you mean the default setting?  I assume you changed it to export the hair from LAMH to obj, not renderman? Sorry for asking a silly question… i’m quite sleep deprived…

Profile
 
 
Posted: 07 January 2013 06:23 PM   [ Ignore ]   [ # 1489 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  270
Joined  2004-10-09
RappyW - 07 January 2013 05:22 PM

I have Vue 10 and was attempting to import the furred Millenium Big Cat with the short fur preset unchanged. My computer specs are a Windows 7 64bit with 4 gigabyte RAM.

Don’t feel any need to worry about it, though, I was just commenting that I’m excited for future improvements! It just means that, for now, I have to do rendering in Daz Studio, which I’m not used to.

You don’t have a enough Ram.  You can see my render of the tiger with fur in Vue here: http://www.daz3d.com/forums/viewreply/212136/
It used 9 Gb of Ram during the import and render (just for Vue, on top of everything else. Total use was about 12 Gb). I have 24Gb so that was no problem, but with 4 Gb it is not going to work.
I also found that collada import from Studio worked better with Vue, but you still need loads of Ram memory.
Ciao
TD

 

 Signature 

I reject your Reality and substitute my Vue!
Check my gallery at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 07 January 2013 09:56 PM   [ Ignore ]   [ # 1490 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1136
Joined  2003-10-09

A silly observation…when I fur a critter I find it superenjoyable to watch the fur fit to the new critter whenever I change the pose. Say the critter is lying down with his fur intact. I click on a pose that makes it sit up. The fur is still lying on the ground—-for a second. Then it pops up to fit the sitting critter. I think it’s so neat. Okay, I’m nuts.

(This is with short fur, with longer fur there may be a desire to make changes that look better with a new pose.)

A question. I can’t find a way to open LAMH without creating a new LAMH object. So if I save a scene with an LAMH object in it to finish the scene later, the only way is to load up the scene, delete the LAMH object, create a new one which opens LAMH then from LAMH import my saved preset?

Profile
 
 
Posted: 07 January 2013 10:15 PM   [ Ignore ]   [ # 1491 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1874
Joined  2006-02-17
Spit - 07 January 2013 09:56 PM

A silly observation…when I fur a critter I find it superenjoyable to watch the fur fit to the new critter whenever I change the pose. Say the critter is lying down with his fur intact. I click on a pose that makes it sit up. The fur is still lying on the ground—-for a second. Then it pops up to fit the sitting critter. I think it’s so neat. Okay, I’m nuts.

(This is with short fur, with longer fur there may be a desire to make changes that look better with a new pose.)

A question. I can’t find a way to open LAMH without creating a new LAMH object. So if I save a scene with an LAMH object in it to finish the scene later, the only way is to load up the scene, delete the LAMH object, create a new one which opens LAMH then from LAMH import my saved preset?

Currently you must save/load from a saved preset.

Kendall

 Signature 

Any opinions expressed in this post are those of Kendall Sears and may, or may not, be more, or less, valid than any other opinion.

The contents of this post are intended for the DAZ forum only, do not re-post any portion to any other forum without his permission.

Profile
 
 
Posted: 08 January 2013 02:38 AM   [ Ignore ]   [ # 1492 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  20
Joined  2008-08-31

Hello everymiaow,

Just a silly question about the activation, I seem to be unable to find the installation code. I’ve found the Serial number and I suppose the activation code will be found on furrythings but no installation codes to be found, unless it’s the order number…

Could someone please help me with this?

Andro

Profile
 
 
Posted: 08 January 2013 02:45 AM   [ Ignore ]   [ # 1493 ]
Member
Rank
Total Posts:  219
Joined  2005-10-18

Hi Guys,

I have just tried to use the millenium Dog short hair preset and after it has been applied Daz Studio crashes with an access Violation error.

Has anyone else tried this preset.??, or is it just me. ???.

I am running Windows 64, 16gb Ram, on Intel 3930K and Daz Studio 4.5.0.114

Cheers,

S.K.

Profile
 
 
Posted: 08 January 2013 03:08 AM   [ Ignore ]   [ # 1494 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1341
Joined  2009-10-27
swordkensia - 08 January 2013 02:45 AM

Hi Guys,

I have just tried to use the millenium Dog short hair preset and after it has been applied Daz Studio crashes with an access Violation error.

Has anyone else tried this preset.??, or is it just me. ???.

I am running Windows 64, 16gb Ram, on Intel 3930K and Daz Studio 4.5.0.114

Cheers,

S.K.

Hi S.K., I redownloaded it and checked on three different computers, and it seems to work fine. Maybe other folks can try?

 

Image Attachments
Screen_Shot_2013-01-08_at_10.05_.03_AM_.jpg
 Signature 

Alessandro’s Store
Blog
LAMH FB

Profile
 
 
Posted: 08 January 2013 03:22 AM   [ Ignore ]   [ # 1495 ]
Member
Rank
Total Posts:  219
Joined  2005-10-18

Thanks for Checking Alessandro,

I am having no problems furrifying my own mill Dog, LAMH and Studio run fine.

Its just when I attempt to load the Preset. Not a huge problem as it encourages me to get stuck in and learn LAMH, properly.

I am fortunate that I come from Carrara which already has Dynamic Hair / Fur, so your U.I. is very straight forward for me to get to grips with.

I also have to say this is one damn fine piece of software you and Kendell have written.

You folks out there if you haven’t bought it yet…BUY IT NOW.!!!!!.

S.K.

Profile
 
 
Posted: 08 January 2013 03:26 AM   [ Ignore ]   [ # 1496 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1341
Joined  2009-10-27

Thanks S.K., anyway, it should have worked. Just a note: the http://www.furrythings.com/presets_depot/DAZMilDog-Wolf.zip is for the same figure, you might want to try if that works?

Also, I don’t know if it can make a difference, but as for the DAZ Mil Big Cat, you’ll need to have latest product revision (if DAZ ever had some of the Dog).

 Signature 

Alessandro’s Store
Blog
LAMH FB

Profile
 
 
Posted: 08 January 2013 03:56 AM   [ Ignore ]   [ # 1497 ]
Member
Rank
Total Posts:  219
Joined  2005-10-18

I’ll give em a try..

But to be honest I have just ‘knocked up my own’.  It took all of fifteen minutes, to set and brush the fur…Its ludicrously simple.

I also followed your settings tips..and the export file size to Lux was only 2gb..that’s pretty damn good.

I CANNOT WAIT for the update to LAMH, let alone some of the future development plans that you have for it.!!

Best money I have spent at Daz in the last 18months.

S.K.

Profile
 
 
Posted: 08 January 2013 04:16 AM   [ Ignore ]   [ # 1498 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1341
Joined  2009-10-27
swordkensia - 08 January 2013 03:56 AM

I’ll give em a try..

But to be honest I have just ‘knocked up my own’.  It took all of fifteen minutes, to set and brush the fur…Its ludicrously simple.

I also followed your settings tips..and the export file size to Lux was only 2gb..that’s pretty damn good.

I CANNOT WAIT for the update to LAMH, let alone some of the future development plans that you have for it.!!

Best money I have spent at Daz in the last 18months.

S.K.

Well, to be honest that’s the best reward for me and Kendall, i.e. hear that people enjoy using our little toy.

I am not allowed to give any detail yet on new features on 1.1, but we’re working hard on it and focusing at making styling even easier than what it is now.

 Signature 

Alessandro’s Store
Blog
LAMH FB

Profile
 
 
Posted: 09 January 2013 07:32 AM   [ Ignore ]   [ # 1499 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1341
Joined  2009-10-27

Since this one has topped 100 pages, I’ve created a new Look at my Hair official thread here: http://www.daz3d.com/forums/viewthread/14818/

 Signature 

Alessandro’s Store
Blog
LAMH FB

Profile
 
 
   
100 of 100
100