Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
Can’t find installed content in DAZ
Posted: 24 May 2012 02:12 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  18
Joined  2012-03-17

Hi there, I’m new to DAZ studio and recently purchased the Toon Generations Mega Bundle but can’t seem to find where the all the extra content is when I open Daz. Only the base character and it’s contents shows up but not the extra stuff.

I’m using a Mac by the way. When the installer started up it asked me where I wanted the content installed so I installed the everything in:

[username] / documents / DAZ3D / Studio / My Library /

Is this not the right location?

I can see the extra content (Accessories, Clothes, Hair) I need in the runtime folder when I’m searching for it on my desktop in this path:

[username] / documents / DAZ3D / Studio / My Library / Runtime / libraries / Characters / 3D Universe - Toon / Humanoid / Toon Generations /

But I don’t know how to access any of it in DAZ.

Any help in shedding light on this issue would be greatly appreciated.

Thanks!

Profile
 
 
Posted: 24 May 2012 03:14 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14771
Joined  2003-10-09

You need to use the Content Library pan, not the Smart Content pane. That should be available under Window>Tabs>Content Library, unless you are using the Full service layout in which case you need to switch to another layout (Window>Workspace>Select Layout). Once you have the Content Library, open the Poser formats group, then My Library, then Figures, then the 3D Universe - Toon / Humanoid / Toon Generations / folders (Figures is the way Runtime\libraries\character appears in the pane).

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 29 May 2012 09:31 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

Hello

I have bought the MC-MMM Daz Studio expensive pack of texture
have installed it file after file and can’t find it on DAZ.

I would like to apply these stone and metal texture to the skin
of the face of my model…

Can somebody be helpfull????
I see and can find it in application/DAZStudio/content….

But don’t find it when i open DAZ and want to use it…

Maybe there is something to do i don’t know…

Im on Mac Intel and on DAZ 32….

KISSES AND THANK YOU FOR YOUR ANSWER

Profile
 
 
Posted: 29 May 2012 09:38 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22
thibautrobin - 29 May 2012 09:31 AM

Hello

I have bought the MC-MMM Daz Studio expensive pack of texture
have installed it file after file and can’t find it on DAZ.

That Set will only be found in your DS under the CONTENT LIBRARY Tab in Daz Studio Formats> or the Poser Formats> it does not have Metadata so it will never show in the SMART CONTENT Tab.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 29 May 2012 09:49 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

Thank you Jaderail for the quickest answer i have never seen!!!

Matter of fact is that i tryed every file of the content ibrary and cant find my precious materials….
i join you a screen capture of the library where im searching to show you how i do…

It’s a problem a can’t fix alone… Is it possible that it is not compatible? i installed the mac version…
It’s driving me nuts..

ahhhhhhhh

Image Attachments
Capture_d’écran_2012-05-29_à_17.49_.11_.png
Profile
 
 
Posted: 29 May 2012 10:05 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

It is Daz Studio compatable so thats not it. I’m PC not MAC, if it was installed properly it should show I think.

Please wait for help from a MAC user. I’m sure you will get it working with the help of the users here. Just give it a little time.

Sorry I can not help more.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 29 May 2012 04:57 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  9004
Joined  2007-11-06

If I’m reading you correctly, you installed the content to the Application folder rather than the Documents folder.  If you go to Edit > Preferences > Content Library > Content Directory Manager and expand the DAZ Studio Formats and Poser formats sections, you’ll see the path you should be installing content to.  The default is ...Documents\Daz 3D\Studio\My Library

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 03:00 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

THANK YOU!!! YOU RULE!!!

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 03:43 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

Back again for the last question in that topic

Now everything is ok i have my texture in my library
But now i can’t apply it to the skin of my model

What is the method. I select the part of the body
end then double click on the texture and nothing happens
when i render…

So i continue searching but if you are there your advice
are precious…

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 05:47 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14771
Joined  2003-10-09

What do you mean by “texture”? If it’s a materials preset you don’t need to seelct surfaces, they will be altered as long as the preset is for the figure in question and as long as part of the figure is selected.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 06:21 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

Thank you!

Ive tryed to apply a material for exemple Metal1.dsa
Something happens on the surfce of the face of my model
but when i render it’s white without any material….

when i try to apply a material to a part of the body of my model
a window open and says that there is a missing file

but this is what i have bought.

i put a screen capture for you to understand my problem…

Im sorry every new step leads to a new problem…

I just wants to put a differrent skin on the face of my model…

 

Edited to remove over-sized images http://www.daz3d.com/forums/viewannounce/510_98/

 

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 07:24 AM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1542
Joined  2006-09-09
thibautrobin - 30 May 2012 06:21 AM

Thank you!

Ive tryed to apply a material for exemple Metal1.dsa
Something happens on the surfce of the face of my model
but when i render it’s white without any material….

when i try to apply a material to a part of the body of my model
a window open and says that there is a missing file

but this is what i have bought.

i put a screen capture for you to understand my problem…

Im sorry every new step leads to a new problem…

I just wants to put a differrent skin on the face of my model…

it looks like it’s trying to find a file and can’t, whether due to an error in the file path or all the files didn’t install. There’s something like 10 installers I think for that product - did you install all of them? If so, then it must be a file path error.

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 07:25 AM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

Is it possible to do what i want?
put those material on the skin of the body
of my model?

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 07:38 AM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1542
Joined  2006-09-09

shaders, yep, you can apply shaders to anything. make sure you have the bits selected in teh surface tab too.

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 07:47 AM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

Ok jakiblue

Sorry to insist but im trying to do this very
simple thing since 1 week during Hours a day

Yes you can say iam a piece of sh…t

Could you explain me how to do precisely
because as you can see i am a noob
and im french so it’s difficult to understand
and to know how to apply the advice people gives
to me here.

Last thing

Thanks

Profile
 
 
Posted: 30 May 2012 08:19 AM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-05-28

How can i have the bits selected in the surface tab?

If only you could be there and show me…
I’m becoming crazy with DAZ3D.

Profile
 
 
   
1 of 2
1