Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
I can’t load figures installed manually in poser 2012
Posted: 13 January 2014 06:33 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2009-02-14

I can’t load the figures for genesis (clothings, hair, etc.) into poser pro 2012, I have the DSON Imported, and I have installed the correct place of every thing in both (DS 4.6 and Poser 2012), I have the icon of the figure, but when I load it in the scene, it doesn’t appear, could you tell me what I’m making wrong please? Thanks!

Image Attachments
1.png
Profile
 
 
Posted: 13 January 2014 07:19 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1176
Joined  2003-10-09

Have you also associated the DS files in poser? If a product is DSON compatible you need to associate both the poser companion files and the DAZ Studio files (my library and the runtime) for the product to work

Edited: if that is Genesis 2 clothing you need to have genesis 2 loaded in the scene and selected (the clothing otherwise will come in so large you cannot see it in poser.

Profile
 
 
Posted: 13 January 2014 07:26 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2009-02-14

And how do I associate them? Curiosly I installed the genesis julia and justin manually and they are loaded when I select them, the problem is in the clothes and hairs. I didn’t have problems with the poses either. I tried exporting them from DS 4.6, and they did correctly, but when I conform the clothes, they get deformed.

I hope you can help me, please :(

JGreenlees - 13 January 2014 07:19 PM

Have you also associated the DS files in poser? If a product is DSON compatible you need to associate both the poser companion files and the DAZ Studio files (my library and the runtime) for the product to work

Edited: if that is Genesis 2 clothing you need to have genesis 2 loaded in the scene and selected (the clothing otherwise will come in so large you cannot see it in poser.

Profile
 
 
Posted: 13 January 2014 07:45 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1176
Joined  2003-10-09

On the library panel is a folder with a + sign on it.  Click on that and browse to your library where you have your DS content installed. Do the same process and associate your poser content if it isn’t in the default runtime.

Without knowing your setup i cannot offer much help.  Like where do you install your content both poser and DS? Since you can load Justin and Julie can you load Genesis 2? Do you have genesis 2 installed?  Genesis clothing may not fit well on Genesis, so if you don’t have genesis 2 installed you might go to your product library here and download the genesis 2 starter essentials. and install that

feel free to ask any questions you may have and i will do my best to answer.

Profile
 
 
Posted: 13 January 2014 08:06 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2009-02-14

I associate, but I didn’t work either :( The problem is where the products are located isn’t a runtime. I have them located in the path:
C:/Users/Access Public/Public Documents/My DAZ Library/People/Genesis/Clothing/Teen Swag

And poser doesn’t recognize it as a runtime.

Another question, in poser, how do I remove the folder library I added with the +?

I installed genesis 2 figures without problems, the problem is with the clothes and hairs only.

I hope you can help me, thank you! smile

JGreenlees - 13 January 2014 07:45 PM

On the library panel is a folder with a + sign on it.  Click on that and browse to your library where you have your DS content installed. Do the same process and associate your poser content if it isn’t in the default runtime.

Without knowing your setup i cannot offer much help.  Like where do you install your content both poser and DS? Since you can load Justin and Julie can you load Genesis 2? Do you have genesis 2 installed?  Genesis clothing may not fit well on Genesis, so if you don’t have genesis 2 installed you might go to your product library here and download the genesis 2 starter essentials. and install that

feel free to ask any questions you may have and i will do my best to answer.

Profile
 
 
Posted: 13 January 2014 08:14 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1006
Joined  2005-11-27
taiuri - 13 January 2014 08:06 PM

I associate, but I didn’t work either :( The problem is where the products are located isn’t a runtime. I have them located in the path:
C:/Users/Access Public/Public Documents/My DAZ Library/People/Genesis/Clothing/Teen Swag

And poser doesn’t recognize it as a runtime.

Another question, in poser, how do I remove the folder library I added with the +?

I installed genesis 2 figures without problems, the problem is with the clothes and hairs only.

I hope you can help me, thank you! smile

JGreenlees - 13 January 2014 07:45 PM

On the library panel is a folder with a + sign on it.  Click on that and browse to your library where you have your DS content installed. Do the same process and associate your poser content if it isn’t in the default runtime.

Without knowing your setup i cannot offer much help.  Like where do you install your content both poser and DS? Since you can load Justin and Julie can you load Genesis 2? Do you have genesis 2 installed?  Genesis clothing may not fit well on Genesis, so if you don’t have genesis 2 installed you might go to your product library here and download the genesis 2 starter essentials. and install that

feel free to ask any questions you may have and i will do my best to answer.

You don’t point to the folder with the files. Point to “C:/Users/Access Public/Public Documents/My DAZ Library/”. There should be a runtime inside that folder.

 Signature 

The Revolution is coming…

==========================================================

“The universe is big. It’s vast and complicated and… ridiculous and sometimes, very rarely, impossible things just happen and we call them miracles…”

- The 10th Doctor, Doctor Who: The Pandorica Opens (Series 5, Episode 12)

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 02:20 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2009-02-14

I did in that point, but neither it worked, because the items I installed manually are located in People, not in runtime. They are located in People because the .zip files indicated me I should install them in that path. I tried to copy them in the runtime, but Poser doesn’t read them.

I hope you can help me please :(

TheWheelMan - 13 January 2014 08:14 PM
taiuri - 13 January 2014 08:06 PM

I associate, but I didn’t work either :( The problem is where the products are located isn’t a runtime. I have them located in the path:
C:/Users/Access Public/Public Documents/My DAZ Library/People/Genesis/Clothing/Teen Swag

And poser doesn’t recognize it as a runtime.

Another question, in poser, how do I remove the folder library I added with the +?

I installed genesis 2 figures without problems, the problem is with the clothes and hairs only.

I hope you can help me, thank you! smile

JGreenlees - 13 January 2014 07:45 PM

On the library panel is a folder with a + sign on it.  Click on that and browse to your library where you have your DS content installed. Do the same process and associate your poser content if it isn’t in the default runtime.

Without knowing your setup i cannot offer much help.  Like where do you install your content both poser and DS? Since you can load Justin and Julie can you load Genesis 2? Do you have genesis 2 installed?  Genesis clothing may not fit well on Genesis, so if you don’t have genesis 2 installed you might go to your product library here and download the genesis 2 starter essentials. and install that

feel free to ask any questions you may have and i will do my best to answer.

You don’t point to the folder with the files. Point to “C:/Users/Access Public/Public Documents/My DAZ Library/”. There should be a runtime inside that folder.

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 02:29 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1176
Joined  2003-10-09
taiuri - 14 January 2014 02:20 PM

I did in that point, but neither it worked, because the items I installed manually are located in People, not in runtime. They are located in People because the .zip files indicated me I should install them in that path. I tried to copy them in the runtime, but Poser doesn’t read them.

I hope you can help me please :(

did you download and install the ... ok first what product are you trying to use so i can pull it down and take a look?

 

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 02:54 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2009-02-14

Ok, I’ll explain a case of the ones I have problems, the product is Teen Swag for Genesis Justin (I installed him without problems):

1.- I have the zip files: TeenSwag and TeenSwagPoserCF
2.- The first one has these files:
    A folder named Content and a file named Manifest.dsx (this one I don’t care)
    Inside the Content folder there are the folders:
    a).- data/Bobbie25/TeenSwag/:
          B25TSFlipFlops (and there are more files inside it)
          B25TSOverShirt
          B25TSTeenPants
          B25TSUnderShirt
          B25TSVestJacket
   
    b).- People/Genesis/Clothig/Teen Swag/Materials and the files: TSFlipFlops.duf and .png; TSOverShirt and so on
    c).- Runtime:
          Support/DAZ_3D_15467_Teen_Swag.dsa, .dsx and .jpg
          Textures/Sarsa/TeenSwag/ (and the jpg files)

3.- The zip file TeenSwagPoserCF has:
    A folder named Content and a file named Manifest.dsx (this one I don’t care)
    Inside the Content folder there are the folders:
    a).- Runtime/Libraries/
        Character/DAZ Clothing/Genesis/Teen Swag/ (and the files cr2, duf, png and py for every item)
        Materials/DAZ Clothing/Teen Swag/ (and the files mc6 and png for every item)

I installed in every path the folder indicated me, I mean:
C:/Users/Public Access/Public Documents/My DAZ 3D Library and Poser Pro 2012 Content/Downloads

The icon appears in Poser, but it doesn’t load it in the scene like in the picture I attached at the begining.
I hope you can help me, please tell me if you need to know something else.
Thanks!
   

JGreenlees - 14 January 2014 02:29 PM
taiuri - 14 January 2014 02:20 PM

I did in that point, but neither it worked, because the items I installed manually are located in People, not in runtime. They are located in People because the .zip files indicated me I should install them in that path. I tried to copy them in the runtime, but Poser doesn’t read them.

I hope you can help me please :(

did you download and install the ... ok first what product are you trying to use so i can pull it down and take a look?

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 02:58 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1176
Joined  2003-10-09

Ok let me get this straight did you install to Poser Pro 2012 Content/Downloads or Poser Pro 2012\Runtime?

if it is to downloads that’s probably the problem, you need to install them to the runtime.. let me know if that’s the case.

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 03:03 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2009-02-14

It’s in downloads, but downloads also has a runtime and I’ve installed the previous figures in that runtime and I didn’t have problems.

JGreenlees - 14 January 2014 02:58 PM

Ok let me get this straight did you install to Poser Pro 2012 Content/Downloads or Poser Pro 2012\Runtime?

if it is to downloads that’s probably the problem, you need to install them to the runtime.. let me know if that’s the case.

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 03:06 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1176
Joined  2003-10-09

Do me a favor and put them in runtime under poser 2012. out of the download folder. I am going to go grab these and check the files.

if you want to contact me and do this faster i can give you my skype name if that would help

jen

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 03:25 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1176
Joined  2003-10-09

i can verify that they are working, (See attached image) So now just to find out why its not working on your machine.

These are for genesis by the way so in theory you should be able to load them without genesis in the scene (genesis 2 items usually come in super huge if genesis 2 is not in the scene so i was able to rule that problem out.)

Image Attachments
teenswag.jpg
Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 03:26 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Member
Rank
Total Posts:  86
Joined  2009-02-14

It worked!! Thank you so much!! smilesmile:) Just a little problem. I installed the daz figures, but I prefer to export them from DAz because the ones are installed in poser seem to have a black line around them and if I export them from DAZ, the textures are much better.

I mean, the items can be loaded from runtime, but can’t be conform to the exported figures, only with the figures installed directly in poser, but well…I guess is much better than they can’t be loaded.

Thank you so much for you big help! wink

JGreenlees - 14 January 2014 03:06 PM

Do me a favor and put them in runtime under poser 2012. out of the download folder. I am going to go grab these and check the files.

if you want to contact me and do this faster i can give you my skype name if that would help

jen

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 03:37 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1176
Joined  2003-10-09

most of the figures and clothing have materials in poser format.  When you load it into Poser try using the material settings included and see if that helps any.

Glad that we got this working though smile  You might want to start installing the poser companion files to your runtime and not the downloads folder, so that this doesn’t happen to you smile

Jen

Profile
 
 
Posted: 14 January 2014 03:42 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1741
Joined  2008-11-10
taiuri - 14 January 2014 03:26 PM

It worked!! Thank you so much!! smilesmile:) Just a little problem. I installed the daz figures, but I prefer to export them from DAz because the ones are installed in poser seem to have a black line around them and if I export them from DAZ, the textures are much better.

I mean, the items can be loaded from runtime, but can’t be conform to the exported figures, only with the figures installed directly in poser, but well…I guess is much better than they can’t be loaded.

Thank you so much for you big help! wink

JGreenlees - 14 January 2014 03:06 PM

Do me a favor and put them in runtime under poser 2012. out of the download folder. I am going to go grab these and check the files.

if you want to contact me and do this faster i can give you my skype name if that would help

jen

Are you exporting a CR2 from DAZ to import into Poser? If so, the CR2 is incompatible with DSON as the CR2 solution predates DSON. (It probably should be depreciated as Genesis no longer uses the export function to work in Poser). If you use the CR2, you have to export the clothing and accessories the same way and adjust the figure rigging as it’s missing scaling or joint centers are off (I forgot which).

Does the black line around the figure appear when rendering? (I think it’s the boundary between the base and subdivided figure).

 

Profile
 
 
   
1 of 2
1