Digital Art Zone

 
   
8 of 9
8
DAZ Studio Pro 4.6.1.39 - General Release - Update!
Posted: 14 January 2014 08:13 AM   [ Ignore ]   [ # 106 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1001
Joined  2007-10-17
CMacks - 13 January 2014 09:50 PM
DAZ_Spooky - 13 January 2014 09:29 AM
DAZ_Spooky - 13 January 2014 08:10 AM
Bobvan - 11 January 2014 10:54 AM

What she said and there is no reason all expression morphs should be lost breaking my saved scene…I’m sorry but this irritates me to no end…

If I start a new v4 from DAZ> people inject character inject the fix shoulders add hair blah blah blah save character when I then reload saved character the shoulder morphs are missing…I tried refreshing the BAT files ect ect..

Did you file a bug report?

Never mind. It is fixed in the current Public Beta, so will be fixed in the next release version as well.

This sounds promising!  Do you have a link to the bug report so I can look?  I always have trouble finding bug reports ever since the switch from the old system.

We are still waiting on the fix to Zendesk that will allow public bugs. It should be in the change log, and in the current Public Beta.

Profile
 
 
Posted: 16 January 2014 10:40 AM   [ Ignore ]   [ # 107 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2314
Joined  2007-12-13

With all these V4 problems in DS 4.6, a possible solution, when GenX 2 comes out, would be to transfer all the V4 morphs to G2M. G2M has all the material zones that V4 has. If a native V4 won’t do what you want anymore, you could soon try a G2M version with transferred morphs. It’s likely that the Simple Details shoulder fix could be transferred too, I may even have done so with Genesis, I can’t quite recall.

One thing I’d like to see in a new version of DS is an upgraded Autofit that won’t mangle the geometry of any clothing for M4/V4, regardless of whether it came from the Daz Store.

CHEERS!

Profile
 
 
Posted: 17 January 2014 04:53 PM   [ Ignore ]   [ # 108 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  132
Joined  2011-02-05

To all the staff at DAZ. You guys (and girls) ROCK!!

The new Gen Release is if I may say so, AWESOME!!!!

Love it, love it…..Love It!

 Signature 

My DAZ 3D Gallery
My DeviantArt Gallery
My Flickr Photostream
My DAZ 3D Cookbook
“Those are my principles, and if you don’t like them…well I have others.”

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 02:25 AM   [ Ignore ]   [ # 109 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2314
Joined  2007-12-13

I was just thinking about some of the DS issues that you guys have been having and one thing stuck, how many of you are using the DIM to download and install DS!? Could the DIM be messing things up somewhere!? I download everything manually and use 7Zip to install stuff from zips and have had zero issues after using it.

I’d try a manual download and install and see how you go with it

CHEERS!

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 06:19 AM   [ Ignore ]   [ # 110 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7844
Joined  2009-05-14

I have just done an brand new installation on a new PC all with DIM and customised and everything seems to be working just fine.

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 09:39 AM   [ Ignore ]   [ # 111 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2314
Joined  2007-12-13

Oh, ok, it was just a thought, being as I’ve not had any major issues with DS 4. since I started using it.

CHEERS!

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 09:41 AM   [ Ignore ]   [ # 112 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7844
Joined  2009-05-14

Same hear, from DS2 to DS4.6 the only problems I have had are PC power related.

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 11:48 AM   [ Ignore ]   [ # 113 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  371
Joined  2006-12-10

The only problems I have consistently had in DAZ Studio have been with the content manager database. Losing categories, failing to identify content that I can clearly see is there when I navigate the folder structure in Windows Explorer, corrupted databases, etc.

 Signature 

Feel free to read my 3D Tutorial collection, focusing mainly on the technical aspects of 3D rendering.

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 12:21 PM   [ Ignore ]   [ # 114 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2314
Joined  2007-12-13

The CMS is another thing that I’ve never used, the ordinary content library tells me all I need to know.

CHEERS!

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 06:05 PM   [ Ignore ]   [ # 115 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

DIM works Fine if set up properly, I’m 100% Dim install. And here is a tip for CMS and Database Errors. They say it does not matter but from personal experience I say it does. NEVER install content with DAZ Studio open. That CAN and HAS for me caused errors in the DATABASE file on more than one occasion. This is possible as I have done it twice in just one month. DS closed no Errors, DS open Database Crash, not every install but on enough to matter.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 09:34 PM   [ Ignore ]   [ # 116 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  493
Joined  2003-10-09

My general rule of thumb is not to install anything with a program open. Probably comes from all the older programs that made you close a program if you were going to install an update, etc. Some web plugins still do that - close the browser window, then install.

Profile
 
 
Posted: 18 January 2014 10:52 PM   [ Ignore ]   [ # 117 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22
Kevin Sanderson - 18 January 2014 09:34 PM

My general rule of thumb is not to install anything with a program open. Probably comes from all the older programs that made you close a program if you were going to install an update, etc. Some web plugins still do that - close the browser window, then install.

I often Render to File with DAZ Studio Minimized. Those times I just overlooked that DS was open. Many users could do this as well and New users would not think of it as a cause as DS and DIM will both run happily at the same time.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 19 January 2014 09:33 AM   [ Ignore ]   [ # 118 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2314
Joined  2007-12-13

Yeah, about the only thing I have open when installing things is Waterfox when installing plug-ins, apart from that it is definitely wise to close whatever program you’re installing to.

CHEERS!

Profile
 
 
Posted: 19 January 2014 01:11 PM   [ Ignore ]   [ # 119 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4538
Joined  2004-08-11

Thanks for mentioning Waterfox.  I stopped using it a year or so ago because it was a bit buggy but now it’s matured code seems all straightened out and it’s my new default!  grin

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

Profile
 
 
Posted: 19 January 2014 03:48 PM   [ Ignore ]   [ # 120 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1158
Joined  2005-07-29

I concur that database stability is an issue that I would love to have addressed.

 Signature 

<End of transmission from Oz>
TUTORIAL - Creating a Genesis/G2F/G2M Full Body Morph for DAZ Studio Pro 4.6 by RKane_1
TUTORIAL - Creating a Genesis Partial Body Morph in DAZ Studio Pro 4 Using the DForm Tool by RKane_1
TUTORIAL - Applying Shaders by RKane_1 (as stolen blatantly from Jaderail)

Profile
 
 
   
8 of 9
8
 
[ Problem      Exporting a CR2 ]