Digital Art Zone

 
   
1 of 3
1
aniMate
Posted: 10 December 2013 07:22 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

    Hi again.  I just found out that I already have aniMate 2.  It came with Daz 4.6 but you have to register it.  Well I did that, but it still says disabled.  I went to help; about installed plug-ins; clicked on aniMate; copied the serial number; It said to restart Daz and I did, but when I go back to it, it’s gray and still says disabled.  Knowing that I would have a lot of other problems that I needed help with, I kinda didn’t want to have to ask how to do this seemly simple thing, but it took hours just to learn that I already had it but it wasn’t registered.  So I am forced to use another lifeline now.  So can someone help me out?

    So I looked on the log and it says Could not activate animate 2 evaluation.  Plug-in disabled.  Error writing author data!  What does it mean and how do I fix it?  Please help.

Profile
 
 
Posted: 10 December 2013 11:49 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2767
Joined  2007-05-05

I believe they give you that program for a 30 day evaluation only after that you have to buy the program….How long have you had Studio up and going??? Trish

 Signature 

Please remember my comprehension level is not the same as a rocket scientist…
Bryce7Pro-Addict…............Darkside-oholic…......Carrara-wannabee
http://www.daz3d.com/gallery/users/269      http://www.daz3d.com/forums/viewthread/28462/

Profile
 
 
Posted: 10 December 2013 11:53 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

    I’ve only been doing this for 4 days.  And I can’t figure out what is wrong.  Can you help?

Profile
 
 
Posted: 10 December 2013 11:58 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2767
Joined  2007-05-05

Did you try to type the serial number in manually??? sometimes that helps…you said you clicked on animate and got the serial number??? That info should be listed in your account….

 Signature 

Please remember my comprehension level is not the same as a rocket scientist…
Bryce7Pro-Addict…............Darkside-oholic…......Carrara-wannabee
http://www.daz3d.com/gallery/users/269      http://www.daz3d.com/forums/viewthread/28462/

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:01 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

Yes! I even used CAPS and small caps.  I’m thinking of just uninstalling and reinstalling.  I’ve been bogged down with this since noon yesterday.

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:04 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

  When you go to the aniMate 2 in Daz products they tell you how to unlock the free software that was already installed onto your computer.  There was no registration button to press.  And it was already checked.  I just had to put in the serial # and restart Daz.

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:07 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2767
Joined  2007-05-05

mine looks like this and when I click on it ...it takes me to the page to buy the product…..Trish

Image Attachments
mine.jpg
 Signature 

Please remember my comprehension level is not the same as a rocket scientist…
Bryce7Pro-Addict…............Darkside-oholic…......Carrara-wannabee
http://www.daz3d.com/gallery/users/269      http://www.daz3d.com/forums/viewthread/28462/

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:08 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

    yeah, I got the # from my account and then went to the help; to aboout installed plugins and then typed the #

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:10 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2767
Joined  2007-05-05

If yours looks like mine and says animate2 this is the product…...I think that’s just the plug-in to use it once you buy it

Image Attachments
starter.jpg
 Signature 

Please remember my comprehension level is not the same as a rocket scientist…
Bryce7Pro-Addict…............Darkside-oholic…......Carrara-wannabee
http://www.daz3d.com/gallery/users/269      http://www.daz3d.com/forums/viewthread/28462/

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:12 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

    yes, so does mine, EXCEPT!!! MY GREEN THINGY IS NOT GREEN IT’S GRAY.  At first after I put in the # it turns like yellow.  That’s to signify to restart Daz.  But when I do, it goes back to Gray and at the bottom it says that aniMate is disabled

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:14 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

    Once you click it and go to the “about this item” part, it’ll say that your Daz 4 comes with it.  And then it will tell you how to get it going

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:16 AM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2767
Joined  2007-05-05

I am sorry I am trying to help you but mine will not work till I buy this animate2 is not free….I will click on mine

Image Attachments
ani2.png
 Signature 

Please remember my comprehension level is not the same as a rocket scientist…
Bryce7Pro-Addict…............Darkside-oholic…......Carrara-wannabee
http://www.daz3d.com/gallery/users/269      http://www.daz3d.com/forums/viewthread/28462/

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:18 AM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

    Once you click on that picture and go to the bottom, it’ll tell you that Daz 4 comes with it.  And I think you can update your Daz for free

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:21 AM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2767
Joined  2007-05-05

ok heres what I get and what it says at the bottom of my page

Image Attachments
eval.jpg
 Signature 

Please remember my comprehension level is not the same as a rocket scientist…
Bryce7Pro-Addict…............Darkside-oholic…......Carrara-wannabee
http://www.daz3d.com/gallery/users/269      http://www.daz3d.com/forums/viewthread/28462/

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:24 AM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16403
Joined  2009-01-22

Animate 2 is FREE to TRY for 30 days, to get the ANIMATE2 Serial number you must BUY AniMate2. The DAZ Studio serial number does NOT unlock the AniMate 2 plugin.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 11 December 2013 12:26 AM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Member
Rank
Total Posts:  44
Joined  2013-11-21

    Okay so do you think that at the bottom of the aniMate product info, they are telling me that it is already installed but I can’t use it til I buy it and then put in the new registration code?  I’m starting to think that is what the stuff at the bottom meant.  And how did you get a free trial of it?

Profile
 
 
   
1 of 3
1