Digital Art Zone

 
   
1 of 8
1
Morphing dials not working ?
Posted: 02 July 2012 06:47 AM   [ Ignore ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03

Once I’ve grasped the basic essentials I’m hoping one day to eventually put together a series of Lady Godiva historical scenes but obviously need to get a basic figure built first. However I’m wondering that either the Victoria 4 pack I bought might be too out of date for the latest Daz versions, or whether I still need to buy one or two more things as well. I’ve downloaded the old V4 one ok and it looks from the pic that it’s installed correctly, but I’m unable to get the sliders on the right to do anything…. ??

Thanks for any help.

Image cropped for nudity. Please refer to this for details. http://www.daz3d.com/forums/viewannounce/3279_98/

Image Attachments
Dials_for_styles_queryE.jpg
 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 06:50 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16419
Joined  2009-01-22

I hate to say this but it looks like the HAIR is selected not the Figure. The Morphs list gives it away, V4 does not have Parting-2_Neck morph.

If you are trying to morph the hair in the Older sets like that one goto the Scene tab and expaind the hair untill you can select the Neck. That should unlock the morphs unless you Auto Fit the hair. You should not need to Auto Fit a V4 hair to a V4 figure.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 07:27 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03

Thanks but for some reason my Scene tab’s disappeared, just Content Library and Tool Settings. Bound to be me apologies.

 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 07:34 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16419
Joined  2009-01-22

Use the Menu Window >Tab> and open any tab you need. You can also DOCK them anywhere you like. Just drag them to the place you wish it to be.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 08:45 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03

Is there a default button for the side tabs, parameters, scene etc. the one you get when new as mine are all over the place now for some reason ?

Thanks

 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 08:49 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16419
Joined  2009-01-22

Try Window>Workspace>Layout you will have four to chose from. I use City Limits and then modify it.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 09:55 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03

Unfortunately I can’t find the sliders again, but I did find a copy of Read Me which might help….?

Image Attachments
Cant_find_sliders.JPG
 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 03:30 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  480
Joined  2010-06-18

Hi Marcuse…


From your screen shot it looks like you have Victoria’s Neck selected. Click in the Drop Down in the Parameters Tab where it says Victoria 4.2:Neck and find the Hair figure. Then expand that down and select Neck and you should then see the Morphs for the hair figure. You can also do this in the Scene Tab.


Hope this Helps… smile

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 03:59 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03

Hi niccipb, thanks for the help. I’m probably doing something wrong (as usual !) but I still can’t seem to find it and nothing happens when I click on the orange highlighted “Main Hair”....??

Image Attachments
Cant_find_sliders_1.JPG
 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 04:06 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  480
Joined  2010-06-18

Ok… so with Main-Hair selected the morphs are not showing in the Parameters Tab?

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 04:10 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03

That’s right it won’t go any further…??

 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 04:13 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16419
Joined  2009-01-22

Hmm… I also notice you have two Victorias loaded. Is that needed? What is the name of this hair I might have it and if I do I could check it for you.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 04:14 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  480
Joined  2010-06-18

That’s a Magix101 hair right? What’s the product name… I might have it….I do have some Magix101 hairs…let me get my laptop out and have a look.

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 04:17 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03

Yes a Magix101 hair

Celestial Monster Pak
$28.95

No idea why there’s 2 Victoria 4s so I can delete one….?

 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 04:23 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  480
Joined  2010-06-18

Ok I don’t have that particular hair but I do have others by the same vendor and they have the same hierarchy. The morphs should be listed in the Parameters Tab when you have the Main-Hair node selected in the scene tab. If their not showing, try reloading the hair figure.


As for the 2 V4’s, try selecting one and moving it over to see it. If it is just another V4 and you don’t need it, just remove it from the scene.

Profile
 
 
Posted: 02 July 2012 04:27 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  282
Joined  2012-06-03
niccipb - 02 July 2012 04:23 PM

Ok I don’t have that particular hair but I do have others by the same vendor and they have the same hierarchy. The morphs should be listed in the Parameters Tab when you have the Main-Hair node selected in the scene tab. If their not showing, try reloading the hair figure.


As for the 2 V4’s, try selecting one and moving it over to see it. If it is just another V4 and you don’t need it, just remove it from the scene.

They’re both working the same so best to delete all and reload then ?

 Signature 

“Those curious locks so aptly twin’d,
Whose every hair a soul doth bind.”
Thomas Carew 1595 ~ 1640

Profile
 
 
   
1 of 8
1